Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh bratrů Baudinových, který se odehrává koncem devatenáctého století, patří k legendám historie amerického pohraničí. Morgan Baudine byl jako kluk zajat indiány z kmene Čejenů a stal se členem kmene až do doby, kdy byl o osm let později osvobozen armádou. Jeho nevlastní bratr Quentin Baudine je mladým lékařem v San Francisku. Oba bratři se spojí, aby se společně vydali na tisíce mil dlouhou cestu, našli a zachránili sestru Patricii, která byla před lety také zajata Čejeny. Během pátrání od Missouri ke kanadským řekám, od Skalnatých hor k širokým prériím, se setkají s rančerem Hatcherem a odmítnou jeho nabídku vést jeho dobytek: Když je však rančer těžce postřelen, změní názor, dají dohromady šestičlennou partu ztracených existencí a společně s nimi ženou stádo čítající přes patnáct set kusů na trh do vzdáleného Colorada. Po cestě musí čelit nehodám, indiánům, zlodějům dobytka, nedostatku vody a potížím s novými usedlíky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

majo25 

všechny recenze uživatele

Tento TV film je vlastne iba epizóda pätnásťdielneho seriálu The Quest, presnejšie 8. a 9. epizóda spojená do jedného celku. Seriálovosť je zjavná už od začiatku, kde nesie typické prvky amerických skôr nízkorozpočtovejších seriálov. Pravdupovediac, veľa sa vo filme nedeje a pokojne by som privítal stiahnuť stopáž na polovicu. Mladučký Russell môže byť ťahákom, ale po pozretí opak je skôr pravdou, až som si dával otázku, ako je možné, že z tohoto divne vyzerajúceho blonďáka sa mohol neskôr stať uznávaný herec. ()

sud 

všechny recenze uživatele

U nás uváděný jako "Dlouhá dobytčí stezka" je vlastně jeden z dílů nějaké westernové minisérie nazvané "The Quest". Jinak film hodně trpí na přílišné televiznosti a bohužel značně připomíná spíše westernové občasníky v seriálu "Walker, Texas Ranger", nežli regulérní western. Ale kouknout se na to dá. ()

Reklama

Reklama