Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 1
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (903)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po 5 dílech - hm, zajímavý příběh i když už sto a jedenkrát viděný, skvěle zahrané, nepříliš děsivé, sakra chytlavé.. Očekávám, že příběh udrží svůj standard a stále bude co doplňovat - vražd může být do aleluja:), herci byli vybráni opravdu dobře, takže tady neočekávám nějaké výkyvy, oceňuji zejména to, že do svých rolí skočili opravdu bravurně a jsou v nich uvěřitelní od prvního dílu, s čímž se v seriálech zas tak často nepotkávám. Posun směrem nahoru však očekávám v děsivosti, hergot má to být i horor a já se zatím trochu lekl jen v pilotu. Prozatím jasné čtyři. Po 10. dílu ..ač víceméně platí to co jsem psal výše, s hodnocením jdu o hvězdičku níž, protože po hororové stránce se seriál nikam neposouvá a scénářem začíná trošku připomínat vztahově "složité" seriály české produkce :( ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to zaujímavé,ale tá tiesnivá atmosféra... no ja ju nepociťujem. Pár kvapiek umelej krvi už dnes horor neurobí. Trocha duchariny, tak povediac netradičnej, tu je, ale čakal som jej oveľa viac. Vtedy by to bolo naozaj strašidelnejšie, no to, že sa prejde pár postáv popred kameru, mi husiu kožu veľmi neurobí. To je pocit po prvých častiach, po polovici ale zistíte, že je to zaujímavé skôr niečím iným, ako ste čakali. Lange vo vrcholnej forme, to som ani nevedel, že vie tak skvele zahrať. Herecky ale vystupuje výrazne aj Kate Mara, mladá Farmiga má našliapnuté nasledovať staršiu sestru. Vďaka deju sa to oplatí sledovať. Dosť upúta, má svoje zvraty aj prekvapenia. V prvej sérii boli len dva časti slabé, inak všetko výrazný nadpriemer, najmä halloweenské časti. Záver však nenadchol. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje náznaky spoilerů. Ryan Murphy. Neuvěřitelný talent a titán mezi scénáristy poslední seriálové generace. Po řádně střeleném Popular, kontroverzním Nip/Tucku a muzikálovém úletu Glee si Ryan sednul se svým dlouholetým (pracovním) partnerem, Bradem Falchukem, a společně rozhodli napísati nějaký ten horůrek. A bylo na čase. Naplánovali si projekt ve stylu komorního divadla, odlišné příběhy v každé sérii s různými postavami, ovšem se stejným hereckým obsazením. Proto i můj komentář bude vypadat jinak, než to se seriály obvykle dělávám. 1. série (Murder House) - Mulchuk (ha!) úspěšně rozčeřili stojaté vody hororového žánru hned prvním dílem první série, a udělali to prostřednictvím (jak jinak) nefunkční rodiny. Murphy miluje komplikované postavy, rodinné krize a dramata, temná tajemství, a žánr hororu se pro jejich prozkoumání jeví překvapivě logicky. Nešťastný ústřední pár (výtečná Connie Britton a spolehlivý Dylan McDermott), jejich depresivní dcerka Violet (sympatická Taissa Farmiga), psychopatický Tate (neokoukaný Evan Peters), mrazivá a děsivá Constance (vpravdě (ne)uvěřitelná Jessica Lange), tajemný původní obyvatel domu Larry (Denis O'Hare!), perverzní/dobrosrdečná hospodyně Moira (úžasná Frances Conroy) a další hromada ujetých postav vytváří dohromady skutečně chutný mix černého humoru, tíživého napětí a sem tam i chvíle nefalšovaného strachu. 5* ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najskôr, že "nie nie nepúšťaj to" a potom " pusti ďalšiu časť, prosííím" takže asi tak. Keby nemusím chodiť do práce nevytiahnem päty z domu a pozriem si to všetko naraz ale aspoň som mala nad čím v práci rozmýšľať. Páčilo sa mi, že to bolo zo začiatku úplne dopletené ničomu som nechápala a nemala som ani prehľad kto je živý a kto mŕtvy a všetko sa začalo až neskôr vyjasňovať. Konečne dáky koniec, ktorý som vôbec nečakala. Dúfam, že druhá séria nesklame a bude aspoň rovnako dobrá ako prvá. Jedna hviezdička pre Violet a Opening theme. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Už su asi starý. Pro mne horor znamená atmosféru, vypiplané napětí a práci s ním, uvěřitelné postavy. Takové Hitchcockovo Psycho, ale třeba klidně i první Evil Dead. Tohle... nevím, jak to nazvat... je popkultura. Tohle je Californication, Dexter, Saw a Plastická chirurgie, s.r.o. v jednom, ten strašidelný dům je zde jakoby navíc. Místo vnitřního napětí se tvůrci snaží až moc spolehnout na povrchní vnější atributy - holčička s Downovým syndromem, muž bez tváře, sexy služka (největší wtf seriálu), záhadná sousedka... Nic zde nefunguje, jak má, vše je postmoderně roztříštěné včetně struktury vyprávění, kamera se klepe, světla blikají... Ne, vážně nic pro mne, podle mne zbytečný a přeceněný seriál, jako býval ve svých počátcích Lost. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • Na začiatku roku 2018 podali noví majitelia domu s názvom the Rosenheim Mansion z tohto seriálu žalobu, v ktorej obvinili realitnú agentúru z toho, že im zatajila fakt, že sa tu natáčal tento seriál. Učinili tak po sústavných nepovolených vstupoch na pozemok, pokusoch o vlámanie a útokoch výtržníkov, ktorí sú fanúšikmi seriálu. (Marceloo)
  • Postava Pepper, kterou hraje Naomi Grossman, je první postavou v seriálu, která se objevila ve dvou sériích. Přesněji ve druhé (Asylum) a čtvrté (Freak Show) sérii seriálu. (virus10)
  • Niektoré postavy zo štvrtej série seriálu sú inšpirované reálnymi ľuďmi z minulosti. Ako napríklad postava Ma Petite (Jyoti Amge) je inšpirovaná Luciou Zarate, Ethel Darling (Kathy Bates) je kópiou Annie Jones. Taktiež v minulosti existovala umelkyňa, ktorá vystupovala pod menom Koo Koo, the Bird Girl - slúžila ako predloha pre Meepa (Ben Woolf). Pepper (Naomi Grossman) a jej dvojča majú tiež svojich predchodcov, a to dvojčatá z Yucatánu - Pip a Flip. Postava Paula (Mat Fraser) je inšpirovaná umelcom nazývaným "The living skeleton" - Isaacom W. Sprague. Pre základ Postavy Jimmyho Darlinga (Evan Peters) taktiež čerpali z minulosti, existoval muž, ktorý vystupoval s rovnakou vadou na rukách, plus podobné znetvorenie mali aj jeho chodidlá. (Kreminka)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama