Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julian Rome (James Spader), lehce zneuznávaný expert na mimozemské civilizace a nevysvětlitelné jevy, je povolán do srdce Antarktidy. Přísně tajný tým výzkumníků tu hluboko pod ledem narazil na neznámý mimozemský objekt, a Rome má pomoci plavidlo identifikovat. Od prvního kroku ho pronásleduje nedůvěra a překážky ze strany úřadů, on nicméně postupně spěje k nezvratitelnému objevu. Proběhla lidská evoluce opravdu bez cizího přičinění? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo si myslíš, že to pokašlem?“ – „Skúsenosť.“ James Spader je veľmi zábavný herec s riadne rozporuplným a značne čudáckym výberom rolí (LUNAPARK SMRTI, WALL STREET, BABY BOOM, VLK, DRSNÝ A DRSNEJŠÍ, CRASH, SLEDUJE ŤA VRAH, SEKRETÁRKA, TOXÍN). Keď sa v roku 2003 upísal firme Nu Image Films (oscarové veľdiela ako OCTOPUS a SHARK ATTACK 3: MEGALODON) v americko-bulharskej koprodukcii, mnohí diváci "vedeli", že to dopadne ako žumpa. Prekvapivo... nedopadlo. LOVEC VOTRELCOV zďaleka nie je až také hlúpe, priemerné a zlé sci-fi béčko, než by sa mohlo zdať. Na polárnej stanici v Antarktíde objaví skupina dobrodruhov (VEC) mimozemský artefakt, ku ktorému ju privolaný expert na mimozemšťanov (HVIEZDNA BRÁNA) a keď z lietajúceho taniera na izolovanom mieste (DEEP STAR 6, SFÉRA) vypadne čosi zo DŇA NEZÁVISLOSTI (má to spojitosť s Roswellom – Akty X), udejú sa smrteľné nehody (VÍRUS). Výprava je atmosférická a herci ujdú (Janine Eser z mini-série Merlin, John Lynch z TAJOMNEJ ZÁHRADY, Leslie Stefanson z GENERÁLOVEJ DCÉRY a VYVOLENÉHO), najlepšie ale je, že snímka sa nespolieha na triky a krv, ale skôr na budovanie zlovestnej atmosféry ticha pred búrkou (keď z ľadu vykĺzne mimozemšťan, nebude priateľsky naladený). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výborné béčkové sci-fi s velmi hutnou atmosférou a prostředím nápadně připomínající SGC z Emmerichovy Stargate. Docela mě to nízké hodnocení zaráží. Spader hraje skvěle, ostatně jako vždy. Efekty trochu připomínají béčkové snímky z 70. a 80. let, nicméně se nemůžu ubránit pocitu, že to k filmu naprosto sedne. ()

Reklama

Arccos 

všechny recenze uživatele

Název sliboval neskutečnou televizní hovadinu a námět zprzněnou kopii Věci. Příjemným překvapením se tedy nakonec stalo, že ani jedna z těchto hrozeb se nestala a Lovec vetřelců byl docela vyvedené sci-fi. Pravda, na víc než TV určitě nemá, navíc je plný technoblábolů (matematici a jiní ing a PhD si užijí...) i logických nesmyslů a převažuje schematičnost postav (hlavní trouba je trouba už od začátku a celou dobu ho chcete inzultovat), ale jinak film nijak neurazí. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// James Spader v hlavní roli, překvapivý děj, hustá atmosféra, ke konci vizuální efekty -tváří se jako béčko a je to béčko/// Hmm, tak to je docela husté. Čekal jsem úplně něco jiného. Nenudil jsem se ani v úvodu prvních 40 min a druhá část filmu byla ještě hustější. Samozřejmě k dokonalosti něco chybý, ale trošku mě tak napadá, žeby to mohl být slušný základ pro další sci-fi seriál, když se ho dočkáme budu rád./// Celkem 74%/// ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Lovec vetřelců je hodně neobvyklý film společnosti Nu image, je totiž odvyprávěn úplně jinak, žádné pobíhající levné digitální monstrum, nato hned zapomeňte jde o stísněnou atmosféru, a beznaděj kvůli viru. Film rozhodně nikam nepospíchá a jde svým tempem, efekty celkem ušly ale trochu ničily atmosféru. Ale zase tu jsou dobří herci v čele s Spaderem a Lynchem. Nu image tvoří poměrně kraviny ale tohle se mu povedlo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Úvodná scéna, odohrávajúca sa v roku 1947, bola dotočená 6 mesiacov po skončení hlavného natáčania. (beso74)
  • Čierno-biely filmový materiál, na ktorom bol Julian Rome (James Spader), je prevzatý z filmu Věc (1951). Tá istá filmová sekvencia bola použitá aj v jeho rovnomennom remaku Věc (1982), v ktorom ju v zničenom nórskom výskumnom tábore našiel R.J. MacReady (Kurt Russell). (beso74)

Reklama

Reklama