Reklama

Reklama

Resident Evil: Vendeta

  • Japonsko Biohazard: Vendetta (více)
Trailer 1

Když bezohledný protivník v touze po odplatě vypustí nebezpečný smrtelný virus, kapitán protiteroristické jednotky Chris Redfield požádá o pomoc agenta Leona S. Kennedyho a profesorku Rebeccu Chambers, aby společnými silami zastavili obchodníka se smrtí a zachránili New York. (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Animace je sice lepší, skoro až pěkná, ale scénář je fakt naprd. Místy až debilní. V jedné chvíli dokáže Chris zmasakrovat desítku zombíků za běhu, o několik scén později jeden proti jednomu se nezvládne trefit. Protože se to zrovna nevidí a protože ještě nedošlo na závěrečnou mutaci, na kterou všichni čekáme. Líbí se mi, že si film vzpomněl na Rebeccu Komnaty-ovou, a gore bylo taky místy výživný, ale ta tupost to prostě velice sráží. Tou mi to připomnělo šestý herní Resident Evil. No a to fakt není dobrá věc. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V životě mě tolik neštvaly pistole s nekonečnýma zásobníkama a taky nesmrtelní hrdinové, vyhýbající se směšnými chvaty střelbě z nepřátelských stran. Ale jinak celkem dobrý. Krásně animovaný akční béčko, od kterýho když člověk nečeká nový Final Fantasy (přijde mi, že stylem to má k Esenci života hodně blízko!), tak prostě nemůže urazit; minimálně první neakční polovina tolik nebije do očí svou přehnaností. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tieto animované Resident Evil z japonskej produkcie mám rád, predstavujú viac, než len solídnu náplasť za jej hranú podobu v poslednej dobe, keďže po treťom diely išla celá séria prudko dolu vodou, ale aj tak ma pri nich predsa len dosť mrzelo, že nepôsobili tak obyčajnejšie, ale akoby séria rovno začala niekde uprostred celého univerza, hlavne predchádzajúci Damnation, ktorý už prakticky nebol vôbec o klasických zombiách. No tento tretí diel, aj keď sa tiež nejedná o nejaký úvod, ale rovnako o stred univerza mi konečne v plnej miere ponúkol všetko to, čo som od tejto série vždy chcel. Zápletka je prakticky klasika, niekoľko dôležitých postáv a starých známych spojí svoje sily, aby zastavili mimoriadne nebezpečného obchodníka so zbraňami, medzi ktorými nechýba aj vírus meniaci ľudí na zombie, pričom sa tu síce možno nájde pár trochu priemernejších miest, ale nie je to nič, čo by mohlo nudiť a väčšinu času je to veľmi solídna žánrová zábava, ktorá ponúkne niekoľko dlhých prvotriednych častí. A veľkým plusom sú rozhodne samotné postavy, hlavné trio už jednoducho nemohlo byť lepšie, Leon, Chris a Rebecca vytvorili perfektný tím, či už v akcii, ale aj mimo nej, k tomu slušný hlavný záporák a ani tých pár vedľajších postáv nie je zlých, len už v porovnaní s ústrednou trojicou očakávane dosť zaostávajú a ani nemajú moc priestoru. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je jednoducho vynikajúca. Je jej tu pomerne dosť a je nielen vizuálne a technicky prvotriedne zvládnutá, ale aj slušne rozmanitá a ponúkne všetko to, čo od univerza Resident Evil aj môžem chcieť v tej najlepšej možnej kvalite. A to rovnako tie hororovo ladené, ako aj čisto akčné sekvencie. Už úvodná sekvencia je skvelá, nedá si pri nej nespomenúť na prvý hraný film, či už lokáciou, ale aj parádnym momentom s natiahnutými drôtmi. Film ponúkne aj výbornú naháňačku na motorke, prekvapivo slušný finálny súboj, ktorého som sa ale inak obával, tieto súboje s bossmi ma nikdy moc nebrali, ale tento ponúkol viacero slušných momentov, no a vrcholom filmu je rozhodne celá sekvencia v chodbe plnej zombií, v ktorej Chris a Leon naplno predvedú, prečo sú to takí borci, toto je scéna hodná mnohých pozretí. A užil som si aj ten zvyšok. A čo sa celkovo vizuálnej stránky týka, jedine spomínaná naháňačka na motorke sa mi zdala ešte trochu nedoladená, ale inak je všetko prvotriedna kvalita. A nesklame ani hudba. Takže pre mňa je Resident Evil: Vendeta rozhodne najlepší diel z tejto animovanej série a aj jeden z najlepších animovaných akčných filmov. Na takto parádnu akciu si z podobných filmov snáď ani nespomínam. Ak bude ešte nejaký diel, dúfam že presne v takomtu štýle. 80% ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Avenger BIOHAZARD: Možný SPOILER: Upřímně jsem dost na rozpacích co si o tomhle dílu myslet... ale, určitě si myslím že hrdinská nesmrtelnost je už trochu klišééé... Což korunuje pád z? 50 PATRA? Kdy má hlavák ještě chuť se vykecávat zatím co jsme jasně dole viděli jak se rozmázne? To měl být nějaký blbý vtip na závěr? Co všechno dokáže přežít člověk z pár škrabanečkama? LOL! Jako u Alice to ještě chápu, je vylepšená... Logicky, však na tom Anderson dělal kurevských dlouhých 12let aby to tak fungovalo! Ale ne, Capcom prostě přijde a řekne... TAAAK! A hrdinové budou vylepšený prostě od začátku, všichni budou supermani... a strašně moc toho vydrží, budou superychlí, speciální smysli a pohyby... předvídat a podobně a budou jim z očí lítat blesky a lítat budou! PROTOŽE JSEM TO KURVA ŘEKL, JÁ JSEM CAPCOM A TOHLE JE MŮJ NELOGICKÝ VESMÍR kde všechno funguje podle našich pravidel né lidských běžných lidských superhrdinů! !!! A VY SI POLIBTE PRDEL A jestli se to někomu nelíbí... tak ať si trhne. Tak pitomá nebyla ani ta HRA!!! BX Asi takhle a myslete si o tom co chcete... od špičkových Zatracených... K tuhle parodii na nesmrtelnost: Za mě... velké zklamání... Když vezmu v potaz ještě zjev obou hrdinů a velmi okatý a předvídatelný příběh který už tak dostatečně vyspoileroval sám velký trailer. Není opravdu co chválit... I OST stojí za zlámanou grešli... Je opravdu vidět že Capcom tenhle filmový vesmír prostě začíná ztrácet.... vykrádat sám sebe a popírat logiku svého vlastního světa. Což je škoda. Třeba příště se to zase povede. PS: Ale je to RE: Jednu hvězdu ani odpad tomu už z pricipu nedám... na vítězný fanfáry to však také není: ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím Resi animákúm graficky naprosto někde jinde. Dobře se na to kouká a to včetně dobře rozanimovaných postav a jejich mimiky. Příběh tradičně trochu pokulhává, ale alespoň jeho podání je příjemné a tentokrát zdaleka nejstravitelnější. Bavila mě i akce, která překvapí dobrou bojovou choreografií a hravými úhly kamery. Akorát toho samoúčelného gore je občas možná až moc, byť chápu, že krev a létající končetiny k této herní sérii neoddělitelně patří. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Začátek příběhu se ve skutečnosti odehrává v sídle v Mexiku (Raccoon City, Spencer mansion a sídlo v Arklay mountains byly zničeny během dílů Zero, 1 a 3). Obdobná sídla jsou pro filmovou i herní sérii opakujícím se tématem. (H3ll_h0unD)
  • Příběh se odehrává po hře "Resident Evil 6" a před "Resident Evil 7". (agentmiky)
  • Začátek filmu se odehrává ve vile z první hry herní série. (Marlok)

Reklama

Reklama