Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

skipercak 

všechny recenze uživatele

Mam rad komedie s Candym, s Martinom, 80te roky a vianocnu atmosferu. Tento film bol pre mna teda tutovkou este pred tym nez som ho vobec videl. Este ked k tomu priratam vysoke hodnotenie a vyjadrenia kolegov o tom ze film je doslova narvany vtipnymi scenami, tak bol film dokonca kandidatom na jeden z najoblubenejsich filmov vobec. No realita je upne niekde inde. Film je nezazivny a s totalnou absenciou vtipnych scen. Ako tak funguje maximalne na urovni nejakej hallmarkovskej televiznej dramy o priatelstve. Dve hviezdy davam len za vianocnu atmosferu a tie zname ksichty. Inac je film absolutnou stratou casu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Koukat na tenhle film na Štědrý den, když za okny kvílí meluzína a padá jedna vločka za druhou, určitě bych hvězdičku přihodil. Steva Martina jsem nikdy zrovna nemusel a John Candy mě taky moc neříká. Snímek, jehož remake Due Date jsem viděl vlastně nedávno. Kdoví jak by mé hodnocení vypadalo kdybych jako první viděl Hughesův film. PS: V roce 2023 jsem si snímek pustil přesně o Vánocích 4 hvězdičku opravdu přihodil. 75% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Absolútne absolutórium vo filmografii Stevea Martina, sekundujúci John Candy bol miestami v ešte lepšej komickej kondícii. Všetko je založené na až príšerne jednoduchom scenári, z ktorého je prostredníctvom originálnych scén vyťažené maximum. Vôbec celý film je vlastne maratón hlášok ktoré si treba dopriať v angličtine, pretože nahrádzať v geniálne (neslušne) vtipných dialógoch slovo 'fucking' slovom 'kravka', je až úbohosť a film stráca neskutočné čaro absurdnej geniality mnohých scén. Na dôvažok však dokáže film byť aj tragicko dojemný, hlavne v závere je všetko tak sentimentálne krásne, že slza (ako pečiatka kvality na záver) nechýbala. 90%. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Ale jo, celkem pěkný. Nijak zvlášť jsem se nenasmál, ale obě hlavní postavy jsem si v průběhu jejich strastiplného putování, docela oblíbil, a brnkání na emocionální strunu mi i přes přehnaně sentimentální hudební podkres nijak zvlášť nevadilo, takže relativní spokojenost. Rád bych se podíval na víc filmů se Stevem Martinem, ale mám takové podezření, že moc nehrál ve filmech, co by se mi líbily. Slabších 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takže tu nostalgia nefunguje, keďže som film videl prvýkrát až teraz. Príjemná, teda skôr nervózna komédia, ktorá ťaží podľa mňa najmä z výborného obsadenia. Toto bola ešte väčšia štreka ako cesta Froda s Bilbom do Mordoru a tak trochu mi pripomínala celý môj rok 2020. Fóriky a situácie už trochu zostarli, nemôžem tvrdiť, že by som sa nahlas smial, ale spoľahlivo som sa pobavil. Obávam sa však, že ide o komédiu, ku ktorej sa pravidelne vracať nebudem a tak aj preto som sa rozhodol zaokrúhliľ hodnotenie dole. 70% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně na letišti ve Wichitě, když zaměstnanec aerolinky oznamuje, že let byl zrušen, můžeme za ním na tabuli vidět cílovou destinaci „nikam". (10milda)
  • Noční scény na dálnici byly natáčeny ve střední Kalifornii. Po bocích silnice byl umístěn falešný sníh simulující opravdovou zimu na středozápadě. (D3VIL)

Reklama

Reklama