Reklama

Reklama

Vietcong: Real Life

Trailer
Krátkometrážní / Válečný / Komedie
Česko, 2016, 10 min

Obsahy(1)

Peťan, jakožto vášnivý hráč her pod vlivem alkoholu, se zničehonic probírá uprostřed džungle. Po chvíli za ním přibíhá zdravotník a další členové týmu, kteří jsou mu silně povědomí. Než se stihne pořádně vzpamatovat, zjišťuje, že se objevil ve své oblíbené hře Vietcong a jeho tým čeká, až jim vydá rozkazy. (e.peet)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

S tím minimem, co měli k dispozici, kluci natočili slušnou poctu téhle geniální české FPS. Hlášky ze hry, šikovná (i když až moc roztřesená) kamera zakrývající všechny možné či nemožné nedostatky - od prostředí až po absenci efektů. Herecké výkony slabé, zejména mi tam chyběl Nhut a jeho hlášky. Obecně si mohli kluci dát na intonaci ještě více záležet. Ale za směšných 1500,-, co chtít víc? ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Humor mi nesadol, kamera sa triasla a aj napriek veľmi krátkej minutáži som sa nudil. Aj napriek tomu sa tu nájde pár vecí, ktorými si film trochu prilepšil. Či už sa jedná o fajn prostredie, nápad, či samotnú existenciu hernej série Vietcong, môžem toto krátke dielo oceniť a nechytať sa za hlavu kvôli tomu, aká hlúposť to je. Narozdiel od Petrovho predošlého filmu som ani chvíľu nezmýšľal nad odpadom, čo je menšie plus. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hele dobrý kluci, docela bych Vám přál, aby Vám to vydělalo alespon na nějakou tu děvku. Jako jasně třaslavá kamera má na každej film stejnej vliv jako kdyby ho posrala smrt, ale humor to mělo, nápad taky a hodnotit amatérský minikratas s rozpočtem 1.500, - Kč se stejnejma nárokama jako Avatara je stejný jako kdybych si ho honil v palcátovej rukavicích. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Peťko (petangames) je podle mě nejlepší youtuber na CZ/SK scéně, ale tady ten snímek mi až tolik nesedl. Téměř v každém jeho videu se mi líbí jeho humor, ovšem sem se ta mluva Bohumila Stejskala s Kurvahošigutntag vůbec nehodila. Také jak už mnozí píší, ta kamera je špatná, to by chtělo pro příště zlepšit. Ale jinak chválím za nápad, prostředí i zvuk jsou dobré. ()

CaptainBlaf 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavě provedený krátký filmeček od Peťky, pobraný v kodeiálním stylu, samozřejmě jak jinak. Film se celkově povedl, líbila se mi hudba v pozadí, atmosféra, hraní kluků. Jediné, co mi vadilo, byl příliš častý střih a chaotická natáčení záběrů u přestřelek. Jinak s tím rozpočtem, co kluci měli, na amatérský film, dost solidní. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Zbraň Hornstera je vyrobena z kartonu. (e.peet)
  • Film je natočen podle české hry „Vietcong“ (2003). (e.peet)
  • Jednoho z vojáků Vietcongu hrál skutečně Vietnamec. Ostatní hráli Češi. (LeemaCZ)

Reklama

Reklama