Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každý rok se ujme vlády nad tímto světem. Její polibky jsou ale příliš ledové a zmrazí každou vášeň. Na tomto světě ale stále panuje více lásky než nenávisti. Káj se ocitne v zajetí ledu a Gerda se ho vydá hledat. Láska v jejím srdci by dokázala rozehřát každého. Neví, co je strach, protože v jejím srdci hoří plamen odhodlání. A na tento plamen Ledová královna hned tak nezapomene. Dvoudílná minisérie je moderní adaptací klasické pohádky Hanse Christiana Andersena. (Filmbox)

(více)

Recenze (65)

Nick321 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené Andersenovo dílo, které je zde spíše podobenstvím než pohádkou. Ačkoliv zde jsou fantasy prvky, najdeme zde klasické psychologické situace, se kterými se setkáváme v každodenním životě. Je to skvěle hudebně nazvučené, dobrá volba prostředí, nechybí zde romantika, humoru je zde pravda poskrovnu, ale je to zcela vyváženo tím ostatním. Je to hezké, ale spíš asi pro dospělé, dítě tomu ještě nemůže plně rozumět. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Priznám sa,že som sledoval túto rozprávku iba jedným okom popri NETERKE.A urobil som dobre.Je to príšerne dlhé,je to boj s časom.Osobne by som to nedopozeral,bolo to nudné a vskutu nie príliš zaujímavé.A hlavne mi nesadla réžia.HOD:je za NETERKU!,PS:Na Andersenovky som asi už pristarí ;) ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Sliby se maj plnit o Vánocích a já slíbila, že se o Adventu na tuhle pohádku podívám. Vydržela jsem oba dva díly, ale... Andersena jsem hledala marně a kdyby to sám mistr pohádkář mohl vidět, tak by si říkal jména sedí, ale ten děj. Ten děj... Napsal jsem to, nenapsal jsem to... I když nadávám, tak to že je to volná adaptace bych ještě přežila. Ale co se mi vůbec nelíbilo byly herecké výkony. Většině postav jsem jejich role prostě nevěřila. Přišlo mi to jako kdybych šla na venkovské představení amatérského divadla. Tam bych to ale rozdýchala, u filmu ani omylem, ()

marien1039 

všechny recenze uživatele

Tato adaptace se mi docela líbila, možná proto, že s Andersenem nemá nic společného. Jednou možná v jeho divných nelogických ponurých a nudných i pro děti pohádkách najdu zalíbení, zatím mi připadá, že ten pán vymyslel hromadu zajímavých témat a všechny zabil. Tahle hallmarková adaptace si sice hromadu věcí domysela, ale příjemným způsobem. Aby si tuto milou pohádku člověk užil, stačí se jen odprostit od nudné knižní předlohy. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Kvůli úžasné Bridget Fondy, jejíž Sněhová královna mě naprosto strhla. Zkombinovat dojemnost, krásu, zlobu a potlačovanou frustraci dokázala takovým způsobem, až mi její postava brala dech. Film se hodně liší od původní pohádky, ale což, každý má svou představu o deprimující atmosféře a podobě Andersonovy Sněhové královny - myšlenka zůstala. Pohádky tu jsou od toho, abychom si mnohé domysleli sami. Mě tato verze nikterak neurazila, ba naopak: hudba, jakoby ji složili Massive Attack, filmu pomohla si vytvořit osobité kouzlo a absence křišťálového paláce a saní taženými bělouši dala filmu nádech bezčasovosti. Souhlasím, že pohádka byla zdlouhavá, ale já osobně si užívala napětí, které scénu zahalilo, kdykoliv Sněhová královna vstoupila na scénu. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama