Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

meave 

všechny recenze uživatele

Farebné kamienky v modrej vázičke. Slnečnice tancujúce po poli. Srdce plné sĺz plávajúce vo fontáne nádeje aj oranžový západ slnka. Všetky farby sveta v príbehu, kde sa nádej strieda so smútkom, ktorý má farbu dúhy. Čierna sa minula na kolajnice, ktoré postavili cez vysoké hory v čase, keď ešte nebol vlak, čo by po nich prešiel - pretože vedeli, že raz taký vlak príde. To je hlavné posolstvo tohoto príbehu pre všetkých, čo pocítili stratu človeka tak, že ani nevedeli, ako majú ďalej dýchať. To všetko preto, že cez slzy člověk vidí iba kúsok pred seba a neverí, že práve za tým ho čaká niečo úžasné. Tiež preto, že keď niečo skutočne chceme, tak sa nám to splní. Možno inak, ako očakávame, ale kto už by presne chcel vedieť čo presne to bude? Keď je za oknom šedivo a životu chýba farba, je tento film tým pravým melancholickým a úžasne farebným spoločníkom. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Každý si může tento film vykládat po svém, záleží v jaké fázi života se nachází. Je tu naděje, zklamání, zamilování, nevěra, tragédie i komedie. Diane Lane je úžasná. Nicméně to není film, který by v hlavě zůstal delší dobu - dobrý na momentální odreagování a mnohem lepší než jakékoli romantické filmíky z německé i české produkce. ()

Reklama

sniperjozef 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který si dokážu představit na ČT2, v Úterý a v 10hod dopoledne. Tuctový, ničím revoluční film o hledání sebe, "pochopení smyslu života" a hledání štěstí. Problém tady vidím v tom, že ve filmu je více příběhových linií, které nakonec vůbec nesedí dohromady a ničím nezaujmou. Bylo by fajn některé scény ubrat a podpořit jiné. Proč se někteří lidé objevili znovu v příběhu, co se dělo s domem a hlavně.. takové to americké klišé... "Nemůžu nabídnou více, více peněz nemám" a poté vidíte hlavní postavu vařit za 500 euro jednu večeři za druhou, přestavovat dům, cestovat po Toskánsku a užívat si vína. Dříve jsem tento nedostatek neřešil, ale víc a víc mě to u filmu ruší a tady to bylo do nebe volající, že tahle žena by v reálném životě sotva do Toskánska dojela, natož tak přežila rok. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Něco jako Dobrý ročník, jen o hodně slabší a v ženském vydání. Film osciluje mezi romantikou, dramatem a příjemnou komedií, ženský pohled není až zas tak zavádějící, prim ovšem hraje stále úžasná Diane Lane v roli ženy, které se stále nedaří v budování nových vztahů po rozpadu manželství. Přesto si v tom svém životě musí najít cestu a tím může být příkladem všem, kdo životem jen tak proplouvají. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších romantických komédií (jedna z najlepších amerických), kde sa tvorcovia nesnažia šokovať. Aj vďaka tomu sa film nezabára do klišé a občas prekvapivo rýchlo odsýpa. Aj napriek tomu, že námetovo ide o "obyčajný" film, má príjemný humor a všetky žánrové ingrediencie... a skvelú (a stále krásnu) Diane Lane... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Film, který navštívila Frances (Diane Lane) v Cortoně v kině Teatro Signorelli, je Král džungle, natočený v roce 1997. Teatro Signorelli je i dnes kulturním centrem Cortony a slouží jako kino, divadlo i koncertní sál. (Tonula)
  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) píše pohlednici pro matku Rodneyho, se odehrává v Cortoně na Piazza della Republica, tak jako většina scén z tohoto města. Natočení filmu v Cortoně silně ovlivnilo návštěvnost města turisty z USA. (Tonula)
  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) odjede s Marcellem (Raoul Bova) za jeho příbuznými, se odehrává ve skutečnosti v malebném městečku Amalfi nedaleko Neapole. Toto město je mimo jiné proslulé rodinným výrobcem místního nápoje Limoncello z vlastních sadů citronovníků na kopcích nad městem. (sinjakupre)

Reklama

Reklama