Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $17,374,595Tržby Celosvetovo $19,200,000║ Technicky vzato dobrá práca, triky, prostredie, atmosféra slušná, len príbeh by chcel niečo viac, než prostoduchú zápletku, ktorá v druhej polovici má len suchý dojazd. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z úcty k Seanu Connerymu, který se nebál vzít takovouhle roli, a k všem zúčastněným, kteří se nebáli jít do podivné sci-fi ze vzdálených míst vesmíru dávám slušné 3*. Celkově vzato je téma velmi zajímavé, provedení je na svou dobu a prostředky pro milovníka sci-fi dobré, ale jinak nic. Člověk, který nepovolí filmu ty podivné kulisy a chvílemi naivní postavy tak má prostě smůlu. Naštěstí, o tomhle sci-fi není a celá zápletka v prostředí vesmírné stanice s neustále pobíhajícím a skvělým Connerym je hnacím motorem filmu. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prijemna sci-fi detektivka v 80-tkovem stylu. Neurazi, nesokuje, pobavi. Triky uchazejici, pribeh jednoduchy. Kiku Markham jsem dosud neznal. Tot vse. Slabsi 4. P.S.: zaverecna skafandrova rvacka mimo kosmickou lod ("venku") je dokonale vtipna. Jestli to nekdy videl nejaky kosmonaut, tak se musi smat jeste dneska...ale co, mirna naivita k zabavnym sci-fi patri. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Outland sa nehrá na nič veľké, aj keď Connery je určite veľký herec. Síce toto nebola celkom jeho parketa, nijako však neurazil, ani sa neznemožnil. Príbeh filmu ja na rok i krajinu pôvodu celkom podarený, zábery v extériéri sa vydarili. Koniec filmu však vyznieva úsmevne - hlavný hrdina (šerif) nervózne čaká, až za ním prídu zabijaci, aby ho odrovnali, pritom zločin spoločnosti nepotrebuje vôbec vytrúbit do sveta/vesmíru, však načo...všetko zvládne aj sám. Hodnotenie: 60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to celé bude jen tuctová kriminálka, která se bez jakéhokoli opodstatnění odehrává ve vesmíru na měsíci Io a ono to tak i částečně bylo, třeba v tom, že to opodstatnění pro to, že je to sci-fi, tam nebylo, ale tuctové mi to nepřišlo určitě a i když to ani tak nevidím na nic extra, nenudil jsem se u toho, mělo to silnou atmosféru, zajímavé a zapamatovatelné postavy, samozřejmě i nějaké napětí a celkově to vlastně bylo docela fajn. Jak moc to připomíná western mi je upřímně jedno, protože mě westerny nebaví a tak to ani nehodlám porovnávat, protože by mi to hodnocení nejspíš neovlivnilo i kdybych měl jak porovnávat. Pro mě je o dost příjemnější to zasazení do sci-fi a v tomhle případě to u mě dopadlo ještě dobře. Je to docela fajn sci-fi, ale jestli bych si ji pustil znova, to opravdu netuším. Silné 3* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama