Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během tří dnů a nocí na periferii dnešního velkoměsta se sedmnáctiletá Ema rozejde s frajerem Viktorem, prožije románek s budoucím pilotem Karlem a potká jediného opravdového muže svého příběhu, taxikáře bez taxíku. Ve vztahovém propletenci se postavy a jejich city náhodně setkávají a osudově míjejí. Zhuštěný milostný příběh je vyprávěn tak, jak Ema vnímá svět kolem sebe a hledá v něm lásku, radost a zábavu. Není však jediná, kdo touží po štěstí a nechce tím nikomu ublížit. Emina opuštěná matka hledá druhou životní šanci, zatímco Karlovi rodiče se marně snaží nalézt dávno ztracený smysl svého manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

wampilenka 

všechny recenze uživatele

První minuty filmu svými záběry na celkem milé a hezké věci vytváří dojem, že třeba takové skutečnosti jako country večer v herně a náhodné "vztahy" nejsou až tak hrozné, ale ony hrozné jsou, jak se pak ve filmu ukáže. Zoufalejší než by zpočátku člověka napadlo. Iluzivní (ne)veselé záběry hodnotím pozitivně, vadilo mi ale žvanění postav, hravá "moudrost" hrdinky. (Pokud to ale není součást zvyšování odpornosti skryté pod "barevnými" věcmi.) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dorota Nvotová pri prezentácii filmu hovorila, že sa cíti v živote ako hlavná predstaviteľka a ja som jej to po zhliadnutí tohoto filmu uveril. Skôr taký nesmelý sympatický pokus o generačnú výpoveď, ako plnohodnotný film, ale je to už dosť staré a k tomu si priznajme, že odvtedy sme sa toho o dnešnej mládeži z našich filmov nedozvedeli skoro nič relevantného. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych se třeba nudil, nebo, že by mě film urazil, spíše naopak. Film je vizuálně zajímavý a soundtrack s EOST a podobně je určitě ještě lepší, než samotný film. Obě hlavní ženské postavy jsou ztělesněny sympatickými a dobrými herečkami. Ale tím výčet kladů končí. Prostě je to o ničem a ne zrovna zajímavé. Škoda. ()

breebee 

všechny recenze uživatele

NO CO TO BYLO? nemám ráda filmy, kde čekám až se to konečně rozjede, až se konečně objeví nějaký pořádný děj, a najednou titlky. Absolutně jsme nepochopila, o čem ten film byl. Přišlo mi to skoro depresivně plný divných lidí, kteří sice úporně hledají štěstí, ale už od prvního pohledu nemají šanci. Jediný klad celého tohoto průšvihu byla herečka Dorota Nvotová, která hrála skutečně moc dobře. Můžeme být ale rádi, že film nebyl delší, nejspíš by pak skončila s holou hlavou. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepochopil, proč hlavní hrdinka Ema bydlí v hotelu Twin a ten pošuk, co vypadá na 13 let a nosí pořád nějakou uniformu, bydlí pro změnu v hotelu Kupa. Taky jsem nepochopil, proč se děj má odehrávat na jižňáku a neustále sledujeme Spořilov a autobus, co sjíždí z Jižní spojky u Spořilova. Navíc na Jižní spojce žádný autobusový zastávky nejsou, takže Ema zřejmě jezdila autobusem, kterej pravděpodobně jel manipulační jízdu z depa na Kačerově do garáží na Bohdalec. Celkově jsem měl z toho pocit, že postavy ve filmu spíš používaj teleport a vždycky se tak nějak náhodně někde vyskytnou. Prostě v tom je trochu (spíš hodně) bordel. Ale tak jako beru, že divák, kterej se v Praze nevyzná, si toho nevšimne a bude mu to jedno. Pak jsou tu ty neustálý náhodný setkávání. Chápu, že je to film a že je to natočený trochu s nadsázkou, ale aby se v jednom podivnym country baru vystřídala ve stejnej večer dcera, její matka, její bejvalej nabiječ, její vyhlídnutej nabiječ, rodiče nabiječe a ještě pipka z kadeřnictví, kde zrovna ten den byla, to už je fakt trochu moc. I když tyhle záležitosti mi film poněkud zkazily, tak to ještě neznamená, že je film úplnej průser. Mam rád Jižní Město, líbil se mi (docela) soundtrack, líbila se mi Dorota Nvotová (hlavně ze začátku s červenejma vlasama) a líbil se mi taky ten Ford Capri. Když sečtu, co se mi líbilo, tak za to musim dát hvězdu navíc. Film sám o sobě teda 2 hvězdy + 1 navíc za to, co jsem vyjmenoval. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film má jedno zajímavé prvenství: je historicky prvním projektem ve střední a východní Evropě, který byl realizován digitální technologií HDTV. (raininface)
  • Ocenění Český lev v roce 2002 získala Jana Hubinská za Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. (M.B)

Reklama

Reklama