Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (538)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola o niečo lepšia. Tak či tak aj dvojka ma niečo do seba. Predovšetkým Del Toro a Brolin to dobre ťahajú, akcie sú pekne natočene a krvavé, scenár je opäť Sheridenovský drsný tak ako aj hudba a atmosféra. No sem tam to malo výkyvy tempa, niekedy to miestami bolo uťahané, inokedy zas šokujúco pútavé. Prišlo mi to trošku nevyvážene. 75% - 4* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) Viděno v kině. Oběsím se ! A můžu si za to sám. První film, který je oslavován jako pecka režiséra Villeneuvea mi moc nesedl. Prostě režijní styl toho režiséra moc nemusím až na nového Blade Runnera, který mi nečekaně sedl. Tohle pokračování mi přišlo téměř identické. Mělo to jiného režiséra, jiného hudebního skladatele a přesto mi to přišlo naprosto stejné. Podle trailerů jsem čekal akčnější styl, nekompromisního Benicia atd. Bohužel skutek utek. Úvod se rozjíždí opravdu slibně, jenže pak se to po pár vcelku slušných akčních scénách trochu zadrhne a máme tu druhou půlku filmu a ta je až do konce nesmírně utahaná. Takže popořadě. Akční scény jsou slušně natočeny, sice ne nějak profesionálně, ale nic proti nim nemám. Finální akce už je o dost méně, ale budiž. Pochválit ještě můžu herce Brolina, který mi do role pěkně seděl. Benicio, no těšil jsem se na něj. Nezahrál to špatně, ale mohl se předvést víc. A tím myslím hlavně po akční stránce. I mi nepřišel tak nekompromisní jako v jedničce. No a hlavním kamenem úrazu byl scénář a příběh. Příběh, nikam se neposouval a scénář ? Škoda slov. Netušil jsem, že se to začne ubírat někam do prdele. Prostě celý nástřel filmu tu je a pak to celé ve finále vyzní do ztracena. Podobný pocit jsem měl v jedničce, ale ted si říkám, že jsem byl v hodnocení původního filmu moc krutý, i když hodnocení stejně nezměním. Benicio tu ve finále má dobrou sekvenci, kdy vypadá fakt nesmrtelně (víc neřeknu). Ale přesto jsem zklamán, jakou patlaninu ve výsledku natočili. Třetí Sicario už fakt nesmím vidět. Takový promarněný potenciál. Blbě se mi to rozepisuje, nešlo mi jen o akci, ale aby to mělo nějaký funkční děj, pointu, zajímavé scény a ono to celé vyznělo tak nedodělaně. No nic, takže opět slabý podprůměr. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Já to moc nechápu. Za mě o parník před jedničkou. Té jsem dal 3 z milosti, tady dám nakonec pět, i když těsně, jsem bohužel ovlivněn dle mého nepatřičnou zdejší kritikou. To skvělé z jedničky zůstalo, zejména super prostředí a dokonalé akční a dramatické scény, a k tomu se přidal děj, který od začátku do konce táhne a neuhne. A navíc divák ví, o co se tak nějak hraje, na rozdíl od prvního dílu. V prvním Sicariu jsem byl nezúčastněný pozorovatel. Koukal jsem na dvě hovada a jednu krávu a bylo mi úplně jedno, co se jim stane. To se ve dvojce změnilo a všechny postavy, a to i ty vedlejší, mají najednou mnohem lidštější rozměr a svůj vývoj. Jako jo, je to mainstreamovější, ale tak nějak mi to víc vyhovovalo. Na Isabele mi celou dobu záleželo. Skvělý byl i vedlejší charakter mladého převaděče a obecně ta sebranka okolo něho. Ústřední duo a zejména Benicio se stali více kladnými a méně rozporuplnými postavami, přesto si uchovali to, co je dělá zajímavými. Nechápu, že si někdo stěžuje, že je akce málo. Vždyť tu byla skoro furt, na rozdíl od 3 akčních scén v jedničce. A úvodní scéna v obchodě je neskutečná, to mi bylo opravdu ouzko. Zkrátka velmi příjemné překvapení a když si čtu kritiku filmu z ostatních komentářů, zůstává mi rozum stát, neb mi dokonale sedí na první díl, ale vůbec ne na ten druhý. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa lepšie, než jednotka. Soldado sa na jednej strane od samého začiatku pripravilo o jeden z najväčších kladov jednotky (a to Emily Blunt, ale musím dať za pravdu tvorcom v tom, že jej postava mala príbeh ukončený v jednotke a do dvojky by sa nehodila), na druhej strane je oveľa priamočiarejšie, čo hodnotím ako výrazné plus. V prvej časti som sa totiž strácal v deji a postavách. Tu mi bolo všetko jasné od začiatku do konca. Niektoré veci sú len načrtnuté, čo je škoda, lebo sú veľmi zaujímavé a vďačné už na prvý pohľad (rozpor medzi dvoma relatívnymi priateľmi). Trocha ako podvod hodnotím zápletku o unavenom zabijakovi, chrániacim dieťa a možno vďaka tomu nájducemu vykúpenie zo svojich temných, starých hriechov. V skutočnosti sa táto dejová linka rozbehne až po dobrej hodine a ani potom to nešliape na pedál tak, ako T2 alebo Logan. Ale i tak veľmi kvalitná, temná (ústredný hudobný motív znie desivejšie, než väčšina hudby zo slasherov) a miestami akoby až prehnane kvalitne (!) nasnímaná záležitosť. Neobjavné, ale zároveň prepracované postavy a bravúrne zvládnuté akčné sekvencie, hoci ich mohlo byť viac. Koniec trocha šumí do prázdna a to s tou hlavou, no neviem, či to malo zmysel toto tam dať, bolo to také čudné. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Pravidla boje?“ - „Srát na všechno. Vyčistěte to.“ Po prvním díle jsem už neměl tak vysoká očekávání (k tomu ostatně přispěly i zdejší reakce, z nichž nejedna popisuje Soldado jako slabší verzi jedničky), takže jsem si ani nepřipouštěl nějaké větší zklamání. A on to opravdu žádný velký průser nebyl. Jistě, postava Emily Blunt mi chyběla, ale k dvojce Benicio Del Toro – Josh Brolin se přidává ještě pro mě dosud neznámá Isabela Moner, a je fakt, že prominentní „tvrďačku“ Isabel Reys mě bavilo pozorovat. Co do kvality snímku bych mohl více či méně zkopírovat superlativy z prvního dílu, a to i přes to, že Sollima (nečekaně) není Villeneuve (a kvalita je níž), na druhou stranu režisér Suburry také není žádný nazdárek, a očividně se snažil v rámci možnosti ducha jedničky zachovat. Plný počet ovšem uteče i dvojce (tentokrát výrazněji), a znovu kvůli konci, který…no, musel jsem si ho nechat projít hlavou podobně jako Alejandro, ehm ...(ano, v podstatě jediná do očí bijící kaňka na filmu, ale tak velká, že výsledně hodnocení sráží až k slušným 4*). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (22)

  • V čase 01:46:57, když Alejandro (Benicio Del Toro) přetrhává lepící pásku, kterou má spoutané ruce za zády, je vidět, jak na pravé ruce leží a zápěstí mu kouká před tělo a přitom za zády „trhá“ pásku a uvolňuje si druhou ruku. (Globus_Jirka)
  • Dôvod, prečo si Emily Blunt nezopakovala svoju úlohu FBI agentky Kate Macer z prvej časti je, že režisér Stefano Sollima ani scenárista Taylor Sheridan nevedeli vymyslieť jej úlohu v pokračovaní, mali totiž pocit, že jej príbeh je už uzavretý. (Astonko)
  • V čase 01:03:20, když Alejandro (Benicio Del Toro) a Isabela (Isabela Moner) v Mexiku nasednou do auta a odjíždí, leží tělo muže, kterého Alejandro v předchozí scéně zastřelil u auta, zhruba 20 m daleko. (Globus_Jirka)

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama