Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (538)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Josh Brolin je minimálně podruhé v životě "Special" ve filmu, který je nelítnostný. Nikoliv lepší, ani stejně dobrý než jeho předchůdce. Sollima umí mafiánské pózy, nemilosrdné pohledy i kulervoucí akční pasáže. Dokáže navodit solidní atmosféru i ohromující scény destrukce (bombový útok v samoobsluze). Ale tam, kde tvůrci jedničky dokázali vytvořit příběh s globálním podtextem a problematikou, tam tvůrci dvojky vypráví obyčejný osobní příběh jednotlivců, kde globální spektrum slouží jen jako jakési rámování příběhu. Tedy obrazem přítomné, ale víceménně nezúčastněné/samoúčelné. Postava Del Tora málo využitá a ještě méně vytěžená. Fanoušci Matta Gravera si ale přijdou na své. Brolin hlavně ke konci exceluje, nejen proto, že mu to kameraman Wolski impozantně umožní. Jeho oči řeknou hodně, jeho gesta ještě více. Zaděláno na trojku je, asi to i dobře dopadne, ale jednička je film jdoucí úplně jiným směrem než pokračování. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Já to moc nechápu. Za mě o parník před jedničkou. Té jsem dal 3 z milosti, tady dám nakonec pět, i když těsně, jsem bohužel ovlivněn dle mého nepatřičnou zdejší kritikou. To skvělé z jedničky zůstalo, zejména super prostředí a dokonalé akční a dramatické scény, a k tomu se přidal děj, který od začátku do konce táhne a neuhne. A navíc divák ví, o co se tak nějak hraje, na rozdíl od prvního dílu. V prvním Sicariu jsem byl nezúčastněný pozorovatel. Koukal jsem na dvě hovada a jednu krávu a bylo mi úplně jedno, co se jim stane. To se ve dvojce změnilo a všechny postavy, a to i ty vedlejší, mají najednou mnohem lidštější rozměr a svůj vývoj. Jako jo, je to mainstreamovější, ale tak nějak mi to víc vyhovovalo. Na Isabele mi celou dobu záleželo. Skvělý byl i vedlejší charakter mladého převaděče a obecně ta sebranka okolo něho. Ústřední duo a zejména Benicio se stali více kladnými a méně rozporuplnými postavami, přesto si uchovali to, co je dělá zajímavými. Nechápu, že si někdo stěžuje, že je akce málo. Vždyť tu byla skoro furt, na rozdíl od 3 akčních scén v jedničce. A úvodní scéna v obchodě je neskutečná, to mi bylo opravdu ouzko. Zkrátka velmi příjemné překvapení a když si čtu kritiku filmu z ostatních komentářů, zůstává mi rozum stát, neb mi dokonale sedí na první díl, ale vůbec ne na ten druhý. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

S druhým Sicariom som bol veľmi spokojný. Nie síce až tak, ako s prvým, ale rozdiel je zanedbateľný. Pre mňa bolo podstatné, že chýbala Emily Blunt, že sa otvárali zložité problémy, ktoré nemali jednoduché riešenie a že záverečné titulky poskytli príležitosť nadviazať na oba filmy ďalším. V druhom Sicariovi mi chýbala tá tajomná až mystická atmosféra, ktorá bola v prvom často prítomná. Oba filmy boli kvalitne nakrútené a tá čudná hudba prispievala k potrebnej atmosfére. Bezemočná honba za splnením úloh a chýbajúce morálne limity potvrdzujú, že ide o film z 21. storočia. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Jednička byla o něco propracovanější, napínavější a její síla byla i v ústřední hrdince, jak se s tim světem seznamovala a byla z toho všeho vyšokovaná. Dvojka je sice taková víc epizodní a vlastně se toho v ní moc nevyřeší, ale zase má svižnější tempo, víc akce a o dost víc prostoru tu mají Josh Brolin s Benicio Del Torem. Je to jinej film než předchůdce, možná o trochu hloupejší, ale pořád jsem hodně spokojenej. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stefano Sollima je bezesporu skvělý filmař. S druhým dílem Sicaria si docela pěkně pohrál. Jen škoda, že té akce tam bylo poměrně málo na to, jak mě bavila. Byla totiž set sakra opravdická, bez špetky digitálu...a to já vždycky moc rád ocením. Horší to už ale bylo se samotným scénářem, kterej na konci udělal tak strašný výkruty, že jsem se z toho málem posral. Uznávám, že Tylor Sheridan za pár let dokázal, že je borec, ale tady už to tak trošku přehnal. Zřejmě nejvíc zprasenej scénář v roce 2018. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. června 2018 v Antara Polanco v Mexiko City v Mexiku. (Varan)
  • Spoločnosť Lionsgate pôvodne distribuovala tento film v Spojených štátoch, ale nezhoda medzi nimi a spoločnosťou Black Label Media spôsobila zmenu distribučných práv z Lionsgate na Columbia Pictures. To isté sa stalo pri inom filme, v ktorom si zahral Josh Brolin – Hrdinovia ohňa (2017). (zajo91)

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama