Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (538)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým S2 má úplne odlišnú atmosféru ako S1, čo v mojom prípade znamenalo, že ma už po pár minútach prešla chuť porovnávať a sústredil som sa výhradne na film ako samostatný subjekt. Večná škoda, že sa Sheridan neodhodlal zakončiť svoj extrémne násilný scenár skutočne natvrdo a logicky a pri konci už film začína vymýšľať, ako sa vlastne ukončiť, aby sa vlk nažral a ovca ostala celá. No nejako sa to podarilo, ale namiesto facky sme mohli dostať poriadnu päsťovku. S2 sa snaží podať otázku kartelov ako akúsi metaforu americkej zahraničnej hurá politiky, kedy sa "občas" najskôr strieľa a potom pýta, pričom je jasné, že musí dochádzať k omylom a Irak tu nie je spomínaný asi len tak náhodou. Ale ako potom po sebe pozametať, že...jeden bývalý mexický právnik na to nemusí stačiť. Graver a Alejandro patria medzi najlepšie chlapské postavy posledných rokov a je to zásluha ich vhodne vybratých predstaviteľov, že aj druhá časť nie je v globále väčším sklamaním. Budeme sa ale pre istotu tváriť, že Alejandro ešte mimo sujetu mal k dispozícii bicykel, keď bol schopný sa dostať k autám...chyba, ktorá musí zaraziť každého, kto zrovna v kine nespí...70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ja som bol spokojný. Trailer na Sicario 2 bol veľmi atraktívny s depko hudbou a Benicio del Toro je môj obľúbený herec, takže nejaké veľké sklamanie som si nepripúšťal. Nakoniec to bolo lepšie než som čakal, mnoho slabších recenzií ma trocha odradzovalo, ale mne to sadlo. Vedľa obľúbeného Benicia ma veľmi zaujala Isabela Moner, ktorú som dovtedy nepoznal, ale v priebehu filmu som si v duchu vravel, že toto dievča možno raz dobije hollywood ako iné latino hviezdy. Má na to, je sympatická, hraje presvedčivo a v očiach má tú iskru, ktorá oddeľuje nadpriemerných od priemerných. Sicario 2 rozhodne nesklamalo a otvorený koniec naznačuje, že sa minimálne ešte raz stretneme. Benicio má rozhodnne čo vracať...80%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zavolejte imigrační úřad - na mexicko-americké hranici je zaznamenán zvýšený přechod podezřelých individuí, patrně teroristického smýšlení a ražení. Ale ne, stačí informovat chrabrého Joshe Brolina a Benicio Del Tora, kteří se o záležitost postarají po svém a s drsnou grácií. Mnou dlouho odkládané pokračování filmu Sicario: Nájemný vrah, které mně po zhusta nudné a artově opředené jedničce vůbec nelákalo, se dočkalo konečně projekce a vyklubal se z toho solidní nářez s akčními výboji, co si zachoval původního scenáristu Taylora Sheridana, ústřední hereckou dvojici, vyměnil režiséra a s novým mužem na sesli postavil příznačný dramatický pilíř. Syrovou akci, která se s nikým a s ničím nemazlí, podporuje z jedné strany vynikajícím způsobem Benicio Del Toro, u něhož mně doteď není jasné, že nemá nad krbem výstavku z oscarových sošek, naproti mu jde Josh Brolin, co bez mrknutí oka likviduje záškodníky všech věkových kategorií i postavení. Někde mezi nimi pendluje unesená dcera drogového krále v podání mladičké Isabely Moner a mnoho dalších figurek, se kterými není radno přijít do křížku. Stefano Sollima drží artové kudrlinky v únosné míře, občas je ke slyšení i mírně afektovaný dialog, celkově to celé kočíruje pevnou rukou, kdy má film dostatek ideálního napětí a správně dávkované nervozity, která se postupně rozlézá. Vydařená záležitost, která může klidně pomýšlet i na třetí dějství. V této tvůrčí a herecké sestavě bych byl na něj zvědav. 9/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Začátek byl velice slibný. Oko každého rozmlsaného diváka jistě potěší záběry na výbuchy v bezprostřední blízkosti dětí a jiné syrové záběry, které jsou zejména v poslední době vzácnou výjimkou a ojedinělou ozdobou každého filmu. Několik zinscenovaných akcí - to byla krása. Přesně tímto způsobem jsou vedeny války s "terorismem". Bohužel, nedlouho po únosu se ze snímku postupně stávalo těžce předvídatelné a stereotypní neúnosné melancholické otcovské rodinné drama a kvalita i zajímavost postupně padaly níž a níž. Nebýt skvělého Del Tora s Brolinem, tak bych snad i padal únavou. Ve výsledku jsem tedy spokojen pouze lehce nadprůměrně. Z mého odborného pohledu toto pokračování kvalitou dokonce předčilo nic neříkající jedničku, co si tak matně pamatuji. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Trochu mi vadí, jak se tvůrci bojí přijít s odlišným přístupem a jen rutinně napodobují to, co jsme viděli před třemi lety. Mám s tím problém především proto, že oproti valné většině diváků nepovažuji první díl za dokonalé dílo a Soldado se bohužel, alespoň pro mě, od Sicaria liší jen v maličkostech. Je to stejně drsné, špinavé a nekompromisní, ale zároveň v mnoha momentech dost nudné. A stejně jako minule se jedná o technický a vizuální nadstandard, kterému však chybí pořádné napětí a výraznější postavy. V rámci žánru si raději zopakuji seriálový Narcos, avšak na poslední patnáctiminutovku, ve které se dostaví jak napětí a emoce, tak i krásná neúprosná akce v čele s výtečným Brolinem, si v budoucnu zavzpomínám rád :-) 6/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (22)

  • V čase 01:04:30, kdy si na základně Matt Graver (Josh Brolin) ošetřuje zraněnou ruku, bere do ruky obvaz. V následujícím střihu ho v ruce nemá, následně ho opět v dalším záběru v ruce má a pokračuje v ošetřování. (Globus_Jirka)
  • V čase 01:46:57, když Alejandro (Benicio Del Toro) přetrhává lepící pásku, kterou má spoutané ruce za zády, je vidět, jak na pravé ruce leží a zápěstí mu kouká před tělo a přitom za zády „trhá“ pásku a uvolňuje si druhou ruku. (Globus_Jirka)

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama