Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (538)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Osobně mě to bavilo výrazně víc než jednička, která mě v podstatě dokonale minula. K filmu jsem měl důvěru díky jménu režiséra, jehož Suburra mě před 3 lety zcela dostala, a potvrdilo se mi, že jsem se těšil správně. Duo Josh Brolin a Benicio Del Toro nemá chybu, hlavním zdrojem nadšení zde ale pro mě byla mladičká Isabela Moner - jaké úchvatné stvoření. Byl jsem z ní zcela vedle a pořád si v duchu opakoval, že ona je absolutně bezchybná. Naopak mě tam dokonale otrávila Catherine Keener, její postava je navíc zcela dementní a jen tam překáží, naštěstí se tam vyskytuje jen minimálně. Čili mě osobně tento film hodně potěšil, projekci jsem si užil, bavila mě hudba i akce, a celkově mi to hodně sedlo. Pokud bude nějaké pokračování, určitě si ho nenechám ujít. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale mě Soldado bavilo více než první díl. Jo, mám problém s tím, jak na začátku matka táhne naprosto nelogicky dceru k teroristovi, který si to evidentně nenechá vymluvit. Stejně tak mi přijde konec zbytečně useknutý. Film měl buď skončit s mírně otevřeným závěrem, nebo být o 10 - 15 minut delší a vyřešit všechno kolem problému, který byl evidentně na talíři (trochu bych to rozepsal, ale nechci "spoilovat"). Rozhodně si ale měli tvůrci odpustit scénu "O rok později", která kazí finální dojem. Každopádně jsem se ale skvěle bavil. Film sice nemá tak bohatě strukturované vrstvy, jako první snímek, ale neřekl bych, že to byl nějaký zásadní problém. Benicio i Brolin byli skvělí. Josh navíc prožívá výborný herecký rok, protože i jeho Thanos s Cableem byli liboví. Hudba sice ždíme minulý motiv mnohem výrazněji, ale v rámci podobných snímků se jedná o nadstandard. Na závěr stojí za zmínku, že na druhého Sicaria by se měli podívat tvůrci Pomsty. Takhle se totiž reálně chovají osoby, které jsou nějakým způsobem zraněny - a to se nejedná o náhodné lolitky. Asi bych si tu poznámku vzhledem k vyznění Pomsty odpustil, ale vzhledem k tomu, že mě ta myšlenka pronásledovala celý konec filmu... Sollima sice není Villeneuve, ale práci odvedl skvělou. Nebýt mírných "zaškobrtnutí" Sheridana, bylo by to za plný počet. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ten buzz z mé strany určitě nebyl tak velký, o to více jsem nadšen. Režijní obměna v podobě Stefano Sollimy v mých očích také nebyla přespříliš uklidňující, jelikož pár let stará gangsterka Suburra od tohoto italského režiséra mi vůbec nesedla, ovšem rozumím producentům, proč si jej vybrali právě k tomuto sequelu. A musím říci, že to byla skvělá volba. I díky dalšímu brilantnímu scénáři Taylora Sheridana, který se od Zákonu gangu posunul hodně zajímavým směrem, se dá atmosféra opět krájet a ačkoliv bych jisté části příběhu vynechal, pořád se jedná v celku o vynikající thriller, u jehož vyhrocených momentů člověk přestane dýchat a rozpomene se až v uvolněnějším předposledním aktu. PS : A Josh Brolin je teď za megaborce, kdekoliv jde teď vidět a neskutečně mu fandím. PPS : K postavě Benicia Del Toro radši neřeknu vůbec nic, jen, že mě absolutně dostal. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Od jedničky žádný velký posun a to to přitom začalo tak slibně. První půlhodina je super, než do toho začali srát tu otravnou holčičku. Jako vrchol filmu mi přišla akční scéna s přepadením konvoje pak už to začalo drhnout. I ten úvodní teroristický útok se povedl, ale nemůžu si pomoct taky máte pocit, že celá pointa filmu vyzněla úplně do ztracena? To co bylo nastoleno na začátku a kvůli čemu se vlastně všechno dělo se pak vůbec nevyřešilo. Nebo mi něco uniklo? Nevím každopádně v mnoha ohledech to samé co jednička, takže za mě maximálně 55% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Sicario: Care Bear Soldado. Aneb jediný film, který jsem kdy viděl, kde se před zmáčknutím kohoutku musí položit obligátní otázka: "A osmnáct už bylo?" Postavy, které se vrátily z prvního Sicaria zde asi mezi filmy prožily Double rainbow zážitek a jejich smysl pro morálku a politickou korektnost začal bušit na poplach. Nejabsurdnější je jednání a logický zkrat u Del Torovy postavy ... v původním Sicariu borec bez mrknutí oka postřílel celou rodinu u nedělní večeře. Tady chce za každou cenu zachránit dceru narkobarona, který mu popravil celou jeho rodinu (včetně jeho hluché dcery)! Absolutně netuším, co Sheridan v době psaní scénáře dělal ... ale pevně doufám, že tu hipísačku už poslal do prdele a nikdy si už žádného láskou a pochopením nasáklého jointa nešlukne. Nenechte se mýlit, Sicario je dobrý film, ale všem doporučuji se prvně podívat na dvojku a až potom na jedničku ... takhle by ta geneze v chování postav dávala totiž smysl. Třetí díl, pokud někdy vznikne, je mi naprosto ukradený. Fakt se nechci dívat na to, jak Del Toro vede školku pro chudáky mladé zabijáky a bude jim vtloukat do hlavy, že pravda a láska zvítězí nad drogovými kartely ... fakt ne. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (22)

  • Isabela Moner sa pre potreby filmu ostrihala nakrátko a vlasy venovala na výrobu detskej parochne. (WalterIK7)
  • V čase 01:04:30, kdy si na základně Matt Graver (Josh Brolin) ošetřuje zraněnou ruku, bere do ruky obvaz. V následujícím střihu ho v ruce nemá, následně ho opět v dalším záběru v ruce má a pokračuje v ošetřování. (Globus_Jirka)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. června 2018 v Antara Polanco v Mexiko City v Mexiku. (Varan)

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama