Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Falko 

všechny recenze uživatele

Pred tromi rokmi ma bavil tento film trosku viac, ale po terajsej reprize s uzivatelkou Madison sme dospeli k zaveru, ze to nie je az taky dobry film. Ak by som videl trailer tohto filmu, pomyslel by som si, ze to musi byt bomba. Ak by som videl v traileri mena, ako Robert Zemeckis a Peter Jackson, tak bomba je potom slabe slovo. No a ked mam prilis velke ocakavania, tak 2 velke mena v Hollywoode este stale nemusia znamenat zaruku kvality, aj ked sa vyslovene jedna o moj oblubeny zaner. A co sa mi tu vlastne nepacilo? Predovsetkym divny scenar, chvilkami, akokeby bol uplne odveci, potom ten divny agent a jeho pridlhe nudne dialogy mi liezli skor na nervy, ako zaujali, ale zase musim pochvalit niektore vizulalne efekty, hlavne ta zubata co tam vystrajala, pripominala mi tych dementorov z Pottera :-) Takze oplati sa vidiet, ale netreba mat velke ocakavania. ________ Michael J. Fox - (Frank Bannister) +++ Trini Alvarado - (Dr. Lucy Lynskey) +++ Peter Dobson - (Ray Lynskey) +++ John Astin - (Sudca) +++ Jeffrey Combs - (Milton Dammers) +++ Dee Wallace - (Patricia Ann Bradley) +++ Jake Busey - (Johnny Charles Bartlett) +++ Chi McBride - (Cyrus) +++ Produkcia: Rober Zemeckis, Peter Jackson, Fran Walsh +++ ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Svižná duchařská komedie, která místy a zejména ke konci volně přechází do hororovější atmosféry. Film jsem viděl až v r. 2011, tudíž 15 let po natočení a i tak se mi líbil. Je málo starých filmů, na které když se poprvé podíváte s takovým odstupem, tak vás stejně osloví i v konkurenci dnešních trikových trháků. Peter Jackson ukázal smysl pro humor i vážnost příběhu, k tomu mu pomohl vždy sympatický Michael J. Fox. PŘÍZRAKY bych tedy zařadil do podobné kategorie jako např. BEETLEJUICE a stejně tak ohodnotil. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Tady chtěl někdo ulovit spoustu much jedním máchnutím - no myslím, že nakonec ulítly všechny.... Když se zpočátku vykrádají "Ghostbusters", tak je docela sranda. Pak se začnou přidávat další ("Duch", "Nebe počká"...) a divák najednou neví, co si vybrat. Komedie už to být přestává a horor ? Já tedy nevím, čeho se báli ostatní, ale hororových prvků je tu velmi málo .... Nicméně - režisérův potenciál je tu znát a vidět (i když asi jen jednou) se to dá - 50%. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Roztěkaná variace na Krotitele duchů. Jako by to ani nebyl film od Petera Jacksona. Tedy alespoň od toho starého, předtolkienovského Jacksona. Sem tam nějaký ten pokus o černý humor, většinou však končí na špatných tricích. Nedokážu přesně říci proč, ale ani hlavní hrdina mi nepřirostl k srdci. Jeho trauma (mrtvá manželka) mi přišlo až moc učebnicové, do příběhu jaksi násilně nalepené. A ani ten Elfman coby hudební skladatel tentokrát příliš neperlí. Je tu však pár okamžiků, u kterých se člověk zasměje, a celkově to není až tak hrozné. Ale doporučit to můžu opravdu jen skalním příznivcům PJ a lidem, kteří ještě neviděli Braindead, Bad taste a už zmíněně Krotitele duchů ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímavá duchařina z mysli Jacksona a jeho ženy Fran Walsh (i když napsaná částečně podle skutečných událostí), která se točí okolo Michaela J. Foxe jako paranormálního vyšetřovatele na volné noze, který vidí duchy a dokonce má několik oddaných společníků, kteří mu pomáhají strašit obyvatele městečka Fairwater, aby mohl následně přijet a shrábnout tučnou sumu za „odstranění“ duchů. Když se ale začnou množit případy srdečních selhání bez zjevné příčiny a spojení, Fox zjistí, že za tím stojí podivný duch připomínající smrtku. Jacksonovi se povedlo natočit další kompetentní film, kterému však chybí něco navíc, aby byl zapamatovatelnější. Určitě potěší seržant z Full Metal Jacket, který si tady v podstatě zopakuje svou roli drsného velitele, tentokrát jako duch a podivný agent FBI, který má neskutečný odpor k ženám. Na svou dobu Přízraky navíc dokázaly velmi věrohodnou formou ztvárnit samotné duchy. Rozpočet: 26 milionů USD. Box office: 29 milionů USD. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Během prací na filmu na Novém Zélandu se Michael J. Fox definitivně rozhodl dát přednost rodině před časově náročným natáčením filmů. Vrátil se na televizní obrazovky a příležitostně se ukázal ve filmu ve vedlejší roli. Jak se nakonec ukázalo, Přízraky se staly posledním filmem, v němž ztvárnil hlavní roli. (HellFire)
  • Hřbitov měla původně obývat postava jménem Gatekeeper – ochránce ve formě velkého buclatého anděla. Štáb dokonce vytvořil velkou rekvizitu, s níž Peter Jackson natočil několik scén. Do finální verze se však anděl nakonec nedostal, protože Jackson nevymyslel dostatečně důvěryhodné opodstatnění pro jeho přítomnost. (HellFire)

Reklama

Reklama