Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující práce v luxusním hotelu - to je vysněná budoucnost, kterou si hýčká Saliya (Kostja Ullmann) už od dětství. Pak ale jako teenager začne ztrácet zrak, až nakonec vidí jen mlhavé světlo a matné obrysy. Svět vidí jako by na něj koukal skrze tlusté mléčné sklo. Zdá se, že jeho životní sen je v naprostých troskách. Saliya i přes svůj handicap postupně získává větší sebevědomí, vrací se do normální školy a nakonec se dokonce odváží poslat přihlášku na stáž do pětihvězdičkového hotelu. Díky důkladné přípravě, pozitivnímu přístupu a hlavně s podporou velkého blafování uspěje a místo získá. Jen nikomu nepřizná, že vlastně tak trochu skoro vůbec nevidí. Odhalí jej až jeho nový přítel a kolega Max (Jacob Matschenz), který mu pak pomáhá, aby se vypořádal i s těmi nejobtížnějšími situacemi a úkoly, které provoz velkého a špičkového hotelu přináší. Saliya se po nocích učí nazpaměť všechny trasy, počty schodů, prostírání stolů. Vtlouká si do hlavy tvary předmětů, rozmístění věcí na baru, na pokojích pro hosty... V jeho případě opravdu platí, že je nakonec schopen dělat svou práci poslepu. Během své praxe v hotelu si i přes svou zrakovou vadu všimne Laury (Anna Maria Mühe), bláznivě se do ní zamiluje a vypadá to, že kromě zraku navíc ztratí i srdce a bohužel i rozum. Jeho blamáž začne dostávat praskliny a hrozí, že nakonec neuspěje ani v lásce a ani v hotelu... Naštěstí nejen film, ale i skutečný život mívá rád šťastné konce. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (193)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Němčouři to zase dokázali a ani k tomu tentokrát nepotřebovali Elyase M’Bareka. Tak líbivě a příjemně vykonstruované dramedy tu přeci jen nemáme servírované každým dnem, a proto si musím zrovna Mein Blind Date mit dem Leben velmi vážit. Čím se film může absolutně pyšnit, je fakt, že obsahuje nejspíše nejkrásnější německou ženskou roli. Od teď se nebudu bát sáhnout po ‘románťárnách’ i k našim sousedům. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Že se na CSFD najdou inteligenti, kteří ve svých komentářích ohánějí reálností a podobnými věcmi, už jsem si docela zvykl. Proto znovu opakuji, víte, že jste koukali na film??? Teď ale k věci, snímek není špatný, i když místy vadí pohled z očí hlavního herce, tak ostatní věci celkem pobavili. Jako komedie jsem byl spokojený, romantika nebyla až tolik zajímavá a jako drama fungoval jen minimálně, ač na tohle téma, šlo chytit za srdce hodně silně. Na odreagování a klidný večer ideální film, který pobaví .. 7/10 = 73% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím podotknout, že Němci poslední léta odvádí hodně slušné výkony na poli komedií. Mám ale problém s tím, že dobrý nápad a místy opravdu dobrý humor kombinují s řadou nemístných a naprosto zbytečných scén. Třeba v tomto filmu jsem se dočkal jedné naprosto zbytečné sexuální scény a ke konci filmu jednoho takového, na můj vkus, až zbytečného drogového vyhrocení, které bych si teda, bejt tvůrce, klidně odpustil úplně. Závěr filmu je taky na můj vkus až moc sluníčkový, ostatně jako celý film, a vykresluje Němce trošku někde jinde, než tomu ve skutečnosti je. Každopádně beru to. Když se přes to všechno přenesu, tak Rande naslepo byla moc příjemná komedie, která měla málo k tomu, abych si ji opravdu oblíbil. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Sympatická vec, ale to som vedel už z traileru. Od podobného filmu vlastne nič iné ani nečakám a ani nechcem. Stačia mi postavičky čo svojim konaním nepijú krv, stačí mi tam kúsok vtipu, znesiteľná dávka pobláznenia a nejaká tá dramatická nôta navôkol. A tá bola netuctová aj keď pracovala s x-krát omletou pointou, že všetko ide, keď nechýba vôľa. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný film, který celkově nepůsobil vůbec špatně. Líbila se mi ta myšlenka a hlavně to, s jakou podporou se Sali prokousal celým vzděláním. Není snad nic, co bych mu vytkla, splnil všechno, co jsem od něj očekávala, měl děj, který se neprotahoval, sympatické hlavní hrdiny, kteří uměli svou roli podat, dokázal zaujmout a na nic si nehrál. Myslím si, že se stojí za to na něj podívat, už jenom proto, že Saliya byl mnohem odvážnější než ostatní, nebál se rizika a po každém pádu se zvedl, otřepal a šel dál. Přitom byl silnější a ze svých chyb se poučil. Myslím si, že právě to mu hodně pomohlo. Takže pokud člověk váhá, já mu tenhle film doporučuji, na plné hodnocení sice nestačí, ale čtyři hvězdičky mu můžu s docela klidným svědomím dát. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)
  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)

Reklama

Reklama