Reklama

Reklama

Když zmizí jistá thajská dívka s mystickými schopnostmi, Axe a jeho starý přítel se spojí ve snaze přivést ji zpátky. (Filmbox)

Recenze (61)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Asi z nostalgie nebo prostě jen díky faktu, že optika na filmy SS (které dosáhly toho největšího dna) je pokřivená, ale dávám nadprůměr. Je to cca poprvé po patnácti letech, co jsem neměl chuť film vypnout během prvních deseti minut. Vše je křišťálově jasné (žádné drama ani spletitý děj) a proto se lze soustředit na vizuál. A v tom si dal někdo sakra záležet. každý záběr je cíleně vymodelovaný (jako artové cvičení) a i když Steven Sádlo zahodil Aikodo, které proslavil a máchá rukama ve stylu kung-fu, je to normálně koukatelné a díky tomu, že se nešetřilo CGI krví, nevypadá to jako pohádka pro malé děti. Netvrdím, že to není užvaněné a polovina není jen pozérská šaškárna. Tvrdím jen to, že je to jeho první koukatelný film po sakra dlouhé době, který nepůsobí vyloženě trapně. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak toto teda nebolo vôbec špatné. Stotridsať kilový Steven Seagal s nevskusnou briadkou typu kolečko sa tu fakt parádne rozohnil. Nekompromisne kruto zrúbal nejedného šikmookého gaunera. Súboje sú prehľadne spracované, a popri tom drsné, brutálne a krvavé. Až aj mňa ako diváka to niekedy fyzicky zabolelo, keď Seagal niekomu z tých zmrdov zlámal kosti. Ani vek, ani pribúdajúce kilogramy, neurobili z tohto akčného veterána karikatúru samého seba. Práve naopak, snímok "Cesta utrpenia" (Attrition) je sviežím závanom v jeho filmovej kariére. Je pravda, že je to miestami vypchaté vatou jeho pseudo mudrovania a zbytočného filozofovania, ale keď príde na akciu, tak je to masaker. Pán Steven Seagal bol i vo veku šesťdesiat šesť rokov borec. *** ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že je Steven Seagal zase ve formě, ale proč proboha musí točit filmy, kde kromě pár světlých okamžiků boje, je tuna sračkoidních, rádoby oduševnělých keců, které by spolehlivě uspaly i klokana na tripu. Za mne jeden z nejhorších Stevenových počinů, neb ty klado žvásty, šílené tragy postoje mne střídavě uspávaly a přiváděly do agónie. Tu jednu ušmudlanou hvězdu dávám za ty světlé okamžiky boje. Jinak je to zrálé na poslání do kopru. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno jako komedie. Momentálně jsem od svých filmů odříznut a tak beru, co jde a tak jsem se, po doporučení jednoho mého kámoše, podíval na tohle. Abych to uvedl na pravou míru, i on to bere komedii, já to tak bral taky, ale odpusťte mi, to jinak nešlo. Seagal pořádně ztloustl a jako akční hrdina působí strašně směšně. Ještě, když tu má jakési magické léčitelské schopnosti, žije někde v Thajsku, je mistrem kung-fu (on je Seagal vlastně taková Kung-fu Panda) a nikdo mu za celý film nedá ani ránu. Do toho se z něj neustále sypou nějaká filozofická moudra a ve filmu samotném jsou zvraty jak z nějaké telenovely na Prima Love. Děj je jednoduchý, ale tak tohle se akčňáku vyčítat nedá. Tady jde hlavně o to, jak strašně směšně to celé působí. Ani nevím, jestli mi je Seagala líto nebo ne. Zase na druhou stranu, o něco se furt snaží, i když akčního hrdinu by měl asi pověsit na hřebík. Ale tohle, tohle se nedá brát jinak než jako komedie, protože ono to i celé vypadá strašně levně... 3* ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Tohle je Seagalův nejlepší film za spoustu let. Jsem z něho fakt nadšený a jsem rád, že SS vrátil ke starému dobrému Aikidu místo bezhlavého střílení, i když ano, i zde se střílí. Jediným zásadním černým puntíkem na tomto snímku je ta digitální krev, která je mnohdy fakt přehnaná. Ale hudba, kamera (jeden z mála SS filmů, který je v aspect ratio 2,35:1) a styl vyprávění jsou prostě fajn. Závěrečný Seagalův proslov mě celkem vzal za srdce a jakoby byl jistou rozlučkou. Nechť si každý přebere sám. V titulcích hrající a zpívající SS mě fakt pobavil. Jo a díky mým 4* jsem hodnocení zvýšil ze 46% na 47%, dobře já :) Za mě 75%. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Bangkoku. (griph)
  • Ve filmu zazní v jeho podání tři Seagalovy písničky: „Slow Boat to China“, „My Time is numbered“ a pod závěrečnými titulky i s obrazem z koncertu „BBQ“. (honajz)

Reklama

Reklama