Reklama

Reklama

Ostrov zvaný Země

(neoficiální název)
  • USA This Island Earth (více)
Trailer

Obsahy(1)

Renomovaný jaderný vědec Dr. Cal Meacham přežije bezmála vlastní smrt, když se jeho stíhačka stane za letu neovladatelnou. Neznámá síla však převezme řízení a bezpečně dopraví stroj na zem. V jeho laboratoři se objeví podivné součástky, které nikdo neobjednal. Vědec s pomocí svého asistenta sestaví revoluční komunikátor, z jehož obrazovky k němu následně promluví neznámý muž, vystupující pod jménem Exeter. Meacham je jím vyzván k zapojení se do tajného projektu. Přes prapodivné okolnosti tohoto setkání zvědavost mladého vědce dovede až na palubu nabídnutého bezpilotního letadla. Po několika hodinách letu se muž ocitá v Exeterově sídle, kde se setkává s dalšími vědci. Nevídaná koncentrace světových vědeckých špiček a podivné hostitelovo chování však nevěstí nic dobrého. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Napínavé sci-fi o mimozemské rase, která možná nemá tak přátelské úmysly, jak se zprvu zdá. Padesátá léta přinesla řadu vědeckofantastických snímků rozdílné kvality, tenhle patří mezi ty lepší. Na svou dobu slušná výprava i speciální efekty. Minimalistický a při tom působivý vnitřek kosmické lodi, vesmír s letícími hvězdami, vesmírné exploze i bombardování Metaluny, která jakoby vypadla z filmů K.Zemana...to vše v krásných a přirozených barvách Technicoloru. Hmyz, co slouží tamějším obyvatelům, dá vzpomenout budoucího Vetřelce. Současný divák přehlcený digitálními efekty asi Tenhle ostrov Země neocení. Pro milovníky zlatého věku SF jde o milou povinnost. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Béčko ako sa patrí. Dej je síce ešte blbší ako Lloyd Christmas a Harry Dunn dokopy, no inak je to prehliadka toho najlepšieho vintage sci-fi béčka. Najmä posledná tretina je strhujúca, permanentne sa odohráva buď vo vesmírnej lodi alebo na cudzej planéte, všade sa to hemží efektami, skvelými kulisami a perfektnými maskami (mutanti!). Ultimatívne 50s sci-fi. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

V tom filme je všetko čo má správne sci - fi mať - lietajúce taniere, mimozemšťania, supervedec ktorý vypadol z obálky módneho časopisu, pekná baba, cool cudzia planéta na ktorej stále niečo vybuchuje, Burtonov marťan (!), kopa akcie a perfektný drive. A vôbec nevadí, že je to príliš naivné, zmätené a blbé aj na rok svojho vzniku pretože je to "jízda" a studňa inšpirácie pre neskoršie žánrové superklasiky. Keby v roku 1955 existovali Blockbustre vyzerali by takto. 9/10 P.S. toto je ten film , ktorý E.T. s hrôzou prepne :) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zábavné béčko, kde je po většinu stopáže béčkovost přítomna jen v podobně hlavní postavy vědce, který je téměř dokonalý nadsamec, obdivovaný každým mužem, každé ženě se z něj podlamují kolena a padají kalhotky a v neposlední řadě je chytřejší než liška Bystrouška na red bullu. První část filmu je i díky tomu mnohem méně pitomá, než by se mohlo zdát (halelujah!) a děj je docela zajímavý (byť na dnešní dobu lehce neoriginální, ale to je jako nadávat king kongovi, že mu táhne z mordy), načež potom... Hle! Mnoho a mnoho spoileroidních věcí, které nebudu psát, jen si dovolím poznamenat, že maska páně mutanta působí mnohem lépe, než by se dalo čekat. zábavné ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najlepšie o filme vopred nič nevedieť, napríklad nepozrieť sa na zbytočne veľavravný plagát. Spočiatku ide o tím vedcov, pracujúcich na výrobe bomby a veci tomu prislúchajúcich, v polovici sa ale film otočí niekde úplne inde a prostredie s ním. Samozrejme je to celé alegóriou nebezpečenstva atómového veku, nes sa ale môžeme najmä pokochať fantáziou vtedajších scénografov, kostymérov a filmových architektov. Možno vám bude film pripadať smiešny, ale má to podobné čaro, ako napríklad Forbidden planet. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (14)

  • V poslední scéně automobilové honičky, těsně před výbuchem, se volant přesune z levé strany na pravou. (Marek06)
  • Když je Dr. Meacham (Rex Reason) po návratu z Washingtonu v laboratoři, jeho asistent říká, že objednal dva kapacitátory. Řekl, že jeden vydržel 33 000 voltů a pak se rozletěl na kusy. Otestují druhý a rozpadne se při 35 000 voltech. Potom vezmou další kapacitátor a pokusí se ho vyvrtat, přitom třetí kapacitátor neměli mít. (Marek06)
  • Podle několika zdrojů trvalo dokončení speciálních efektů, které byly na tu dobu velmi drahé, celkem 2 roky. (Marek06)

Reklama

Reklama