Reklama

Reklama

Ostrov zvaný Země

(neoficiální název)
  • USA This Island Earth (více)
Trailer

Obsahy(1)

Renomovaný jaderný vědec Dr. Cal Meacham přežije bezmála vlastní smrt, když se jeho stíhačka stane za letu neovladatelnou. Neznámá síla však převezme řízení a bezpečně dopraví stroj na zem. V jeho laboratoři se objeví podivné součástky, které nikdo neobjednal. Vědec s pomocí svého asistenta sestaví revoluční komunikátor, z jehož obrazovky k němu následně promluví neznámý muž, vystupující pod jménem Exeter. Meacham je jím vyzván k zapojení se do tajného projektu. Přes prapodivné okolnosti tohoto setkání zvědavost mladého vědce dovede až na palubu nabídnutého bezpilotního letadla. Po několika hodinách letu se muž ocitá v Exeterově sídle, kde se setkává s dalšími vědci. Nevídaná koncentrace světových vědeckých špiček a podivné hostitelovo chování však nevěstí nic dobrého. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zase jednou dávám lepší než objektivní hodnocení. Úvod: Vědec vypadající jako pravý chlap, 190 cm, tvář modela, v padnoucím obleku od Armaniho žertuje s tlupou novinářů. V dalším záběru si přes oblek navléká leteckou kombinézu, bere přilbu, zesměšní novináře odbornickou hantýrkou, o které ví, že jí nebudou rozumět, nasedá za blýskání fotografů do stíhačky a odlétá do práce....... no dá se tomu odolat? :-)) Takhle je to po celý film. Je to pitomost, ale velmi zábavná. P.S. žeru Faith Domergue, už v The Atomic Man jsem ji velmi vyzdvihoval... (to je ta slečna, co s ní Howard Hughes začal chodit, když jí bylo 15, v Aviatorovi ji hrála Kelli Garner...) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najlepšie o filme vopred nič nevedieť, napríklad nepozrieť sa na zbytočne veľavravný plagát. Spočiatku ide o tím vedcov, pracujúcich na výrobe bomby a veci tomu prislúchajúcich, v polovici sa ale film otočí niekde úplne inde a prostredie s ním. Samozrejme je to celé alegóriou nebezpečenstva atómového veku, nes sa ale môžeme najmä pokochať fantáziou vtedajších scénografov, kostymérov a filmových architektov. Možno vám bude film pripadať smiešny, ale má to podobné čaro, ako napríklad Forbidden planet. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedno křáplý polonudný atom age sci-fi, který (možná) splní očekávání az v druhé polovině, kdy dojde na předpotopní trikový orgie, ionizační vrstvy, přeměňovací tubusy, daleký vesmíry i zlýho ufomutanta. V hlavní roli slušně přehraný Rex Reason (skoro lepší jméno než Cal Meacham...), bavil i mimozemšťan Exeter, docela dobře to šachuje kdo vlastně je nebo není záporák. Pokud se vypálíte do sraček, může to být plná palba. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Napínavé sci-fi o mimozemské rase, která možná nemá tak přátelské úmysly, jak se zprvu zdá. Padesátá léta přinesla řadu vědeckofantastických snímků rozdílné kvality, tenhle patří mezi ty lepší. Na svou dobu slušná výprava i speciální efekty. Minimalistický a při tom působivý vnitřek kosmické lodi, vesmír s letícími hvězdami, vesmírné exploze i bombardování Metaluny, která jakoby vypadla z filmů K.Zemana...to vše v krásných a přirozených barvách Technicoloru. Hmyz, co slouží tamějším obyvatelům, dá vzpomenout budoucího Vetřelce. Současný divák přehlcený digitálními efekty asi Tenhle ostrov Země neocení. Pro milovníky zlatého věku SF jde o milou povinnost. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zábavné béčko, kde je po většinu stopáže béčkovost přítomna jen v podobně hlavní postavy vědce, který je téměř dokonalý nadsamec, obdivovaný každým mužem, každé ženě se z něj podlamují kolena a padají kalhotky a v neposlední řadě je chytřejší než liška Bystrouška na red bullu. První část filmu je i díky tomu mnohem méně pitomá, než by se mohlo zdát (halelujah!) a děj je docela zajímavý (byť na dnešní dobu lehce neoriginální, ale to je jako nadávat king kongovi, že mu táhne z mordy), načež potom... Hle! Mnoho a mnoho spoileroidních věcí, které nebudu psát, jen si dovolím poznamenat, že maska páně mutanta působí mnohem lépe, než by se dalo čekat. zábavné ()

Galerie (96)

Zajímavosti (14)

  • Letadlo, které pilotuje Cal Meachum (Rex Reason), je Lockheed T-33 Shooting Star. (Marek06)
  • Když Dr. Adams (Faith Domergue) a Dr. Meacham (Rex Reason) poprvé vstoupí do své nové laboratoře a uvidí kocoura, Dr. Adams řekne, že se kocour jmenuje „Neutron“, protože „je tak pozitivní“. Avšak proton je pozitivní, neutron nemá náboj. (Marek06)
  • Design létajícího talíře byl založen na slavné fotografii údajného neidentifikovaného létajícího objektu. V roce 1950 farmář jménem Paul Trent tvrdil, že viděl a vyfotografoval UFO. Pořídil dvě fotografie, než létající objekt údajně odletěl fantastickou rychlostí a zmizel za obzorem. Tato událost je známá jako McMinnvillský Incident. (Marek06)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno