Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Irena (J. Bohdalová) je majitelkou a šéfkou velké prosperující firmy. Když přežije těžkou autohavárii, změní jí to život. Rozhodne se firmu prodat a ze získaných milionů podporovat i zcela neznámé lidi, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Takový nečekaný zvrat v Irenině myšlení a její charitativní úmysly se nelíbí nejen jejímu synovi (O. Vetchý), ale především jeho silně materiálně založené manželce (T. Vilhelmová). Do této doby charakterní a matku milující Jaroslav se tak nečekaně ocitne mezi dvěma dominantními ženami a prožívá osudové dilema. Má se dívat na to, jak jeho matka rozdává miliony, které měly už brzy spadnout do klína jeho rodině, nebo proti ní zakročit, a to s rizikem, že jejich vztah zůstane navždy ztracený? (Česká televize)

(více)

Recenze (154)

sator 

všechny recenze uživatele

Kam se ty krávo furt ženeš? Irena (Jiřina Bohdalová) odříkává na poradě Šest základních fází plánování, jsou to:  Za prvé nadšení, za druhé vystřízlivění, za třetí zděšení, za čtvrté hledání viníků, za páté potrestání nevinných, za šesté vyznamenání nezúčastněných. Text nevmyslel autor scénáře, ale nejspíš lidová tvořivost, ještě v dobách hlubokého socialismu koloval republikou jako ilegální samizdat. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ale jo, me, celkem tradicne straveny nedelni vecer s CT uspokojil. Vdecny namet, ktery filmare nikdy neprestane lakat. Dej je sice bez zvratu a dle ocekavani..., je ovsem zajimave sledovat postavu syna (Vetchy), ktery na zaklade natlaku sve zeny (Vilhelmova) a znameho pravnika (Dulava) moralne selhava. Tema zajimave, herecke vykony dobre, jinak standartni a prumerne. ()

Reklama

adriane9 

všechny recenze uživatele

Tahanice o prachy mě nikdy nebavily, ani ve filmech ani v životě, navíc paní Bohdalové tahle role moc nesluší, já ji pořád vidím jako komičku a ujetou ženskou v tom má pro mě kouzlo. Ani ta psychologie postav si tu moc nesedla. Každopádně nutno pochválit opět suprový herecký výkon svině, v čemž Vilhelmová vynikla co vím už podruhé a taky ten konec. To bylo hodně silný kafe. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Manželka zblbne manžela, manžel nadává synovi, že taky nezblbnul. A z čeho jiného může manželka zblbnout než z dědictví po tchyni. Naštěstí tchyně má advokáta, který si je jako jediný ještě schopný udržet soudnost a vlastně jako jediný ví, proč dotyčná rozdává svůj majetek. Rodinku to ale nezajímá, hlavně chtějí ty prachy. Hamty hamty, všechno jenom mě... Parádní obsazení, přesto jsem se u toho trochu nudil, ale někdy příště na to ještě kouknu. 55% ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Nový český televizní film k poctě životního jubilea Jiřiny Bohdalové. Slovo televizní asi přesně vystihuje tento snímek. Rozhodně bych si dokázal představit mnohem lepší film k uznání této skvělé a nezapomenutelné herečky. Ono je to dost průměrné, scénáristicky špatné, klišovité a nemastné, ale na druhou stranu to mohlo skončit ještě daleko hůř. Jinak Jiřina Bohdalová i ve svých 85 letech umí zahrát svoji roli velmi přesvědčivě, stejně tak Viktor Preiss nebo Tatiana Vilhemová. Ondřejovi Vetchému jsem ale na chuť nepřišel, místy až příliš přehrával. Nakonec se ale z toho všeho vyklubalo docela přijatelné drama, které se dalo v pohodě zvládnout i bez újmy na zdraví. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Jako scenárista musel Zdeněk Zelenka sladit vývoj filmového příběhu s právní procedurou, která se týká zbavení svéprávnosti, takže byl vděčný za rady exministra zdravotnictví Ivana Davida i advokáta Tomáše Sokola. (rakovnik)
  • Při soudním procesu má na sobě advokát JUDr. Nebeský (Viktor Preiss) advokátní talár. Takový talár však advokáti nosí pouze při obhajobě v trestním řízení a dále v řízení u Nejvyššího soudu, Nejvyššího správního soudu a Ústavního soudu; u běžného občanskoprávního řízení jej advokáti nepoužívají. (Morttuus)

Reklama

Reklama