Reklama

Reklama

Perinbaba a dva světy

  • Česko Perinbaba 2 (neoficiální název) (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmu je Lukáš, syn Alžběty a Jakuba z kultovní pohádky Perinbaba. Rozhodne se vydat do světa na zkušenou. Touží najít pravou lásku a své vlastní štěstí. Od počátku jeho putování mu tu a tam pomůže najít správnou cestu hodná Perinbaba, zatímco smrtka Zubatá se mu snaží škodit a klade mu do cesty nebezpečné nástrahy. Brzy najde chytrého psa Ucha a společně se vydají nalézt bájnou zemi hojnosti, která podle pověstí leží za sedmero horami a sedmero moři až na samém konci světa. Na zámku se během své cesty dostanou do vězení, ve městě zničí i zachrání velkou svatbu, v zemi divoženek se Lukáš zamiluje, pomohou zachránit pohyblivé město a v království, ze kterého zmizely všechny ženy, se musí utkat s havraními bojovníky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (60)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak má niekto chuť 50 krát za sebou počuť melódiu Páslo dievča pávy, môže si na YouTube nastaviť nekonečnú časovú slučku, alebo má jednoduchšiu možnosť - pustiť si tento film. Zvyšok nebol až taká katastrofa, akú som očakával. Človek niekedy asi potrebuje očakávať odpad, aby bol napriek evidentnej nekvalite aj tak spokojný. A to sa zase na herečku hrala dokonca Andrea Verešová, slávna to právnička. 😆 V každom prípade do tejto roly mi Frlajs nepasoval. Je na ňom vidieť, že Valéria Frištik mu počas natáčania každý deň zožrala frištik a tak s jeho vizážou, nech sa nehnevá, môže hrať len drogovo závislých. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvíce imaginativních pohádek za poslední dekádu a vy tomu tady dáváte odpady??? Jsem kvůli těm recenzím na to málem nešel, tak doufám, že všichni ti pominutí recenzenti skončí v jezeře plném chobotnic a budou se tam točit do alelůja na větrném kolotoči. :) Trochu mi to připomínalo moji oblíbenou Pohádku o putování, občas Kusturicu a sem tam to lepší z Terryho Gilliama. [CinemaCity Pce, levný maraton] ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, koho, kto sa dopočul o tom, že bude pokračovanie tohto kultového príbehu, neprepadla myšlienka, že toto bude průser ako hovädo. Možno keby sa samotný snímok nespájal s pôvodnou Perinbabou, možno by na jeho chrbte nebola taká ťarcha úspechu z minulosti. Ja osobne som nič nečakal, veď to ani nemalo zmysel, pričom len fakt extrémne naivný jedinec sa mohol domnievať, že toto bude spĺňať čo i len priemernú kvalitu. K hereckému obsadeniu sa vyjadrovať nebudem, príbehu ako takému detto, no čo bolo vyslovene zarážajúce, bola tá hrôzostrašná réžia a katastrofálny strih na úrovni nejakého amatérskeho počinu z YouTube. Fakt otras, až je človeku toho Jakubiska ľúto. Alebo, či nie je aj lepšie, že sa niečoho takéhoto nedožil. Nech odpočíva v pokoji. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pozdní Jakubisko na steroidech. Nejvíc WTF film poslední dekády a ultimátní kombinace geniality a patlalství. _______ Jako žádný Jakubiskův film, ani tento nemá sedící postsynchrony (a ano, i zde jsou často nalepené na záběry, ve kterých herci zjevně neříkali vůbec nic a není jim vidět do obličeje). Ani se to příliš nepřehání s kontinuitou záběrů, takže jakákoli akce (čímž myslím scény typu "děti chytají běžícího psa") působí značně avantgardně. Nikdo neřeší, že CGI hrad / zámek na velkých celcích vypadá úplně jinak, než lokace, ve kterých jsou točené scény s herci, a které by se měly nacházet na tom samém hradu / zámku. Je tam dost CGI, které je jen 2D a někdy vypadá hnusně. Postavy samotné Perinbaby a Smrti tam nějak náhodně přepadly z původního filmu a nedaří se je do vyprávění smysluplně zaintegrovat. _______ Všechny bizarnosti, jejichž kompletní výčet by byl dlouhý, ovšem jde smést s tím, že velkou část filmu sledujeme sen (a dokonce i sen ve snu), kde se na kauzální logiku nehraje ¯\_(ツ)_/¯ _______ Je také nutné zdůraznit, že Jakubisko vyniká výrazným výtvarným talentem a ani moc nevadí, když trochu pohádkově kýčaří, nebo po stopadesáté opakuje svoje oblíbené motivy. Jeho práce s prvky lidové slovanské kultury a mytologie v československém kontextu působí svěže. Fantazie a nápadů je v Perinbabě II víc jak ve všech českých pohádkách za posledních dvacet let dohromady. Ale zas škoda, že chybí subtilní erotické a hororové motivy tvořící velkou část kouzla Perinbaby původní._______ Nevím, jestli bych někomu ten film s klidným svědomím doporučil a číselně hodnotit se asi dá jen na nějaké Schrödingerově stupnici, ale když už tuzemské WTF, tak prosím něco takového a ne Magnuska nebo Evu Toulovou. ()

Ronee 

všechny recenze uživatele

Ešte ani neprišla do kín, už bolo počuť kritiku. Podľa mňa výber hercov je super. Lukáš sa mi v hlavnej roli páčil, Valéria tiež a navyše ona je aj v súkromnom živote, podľa rozhovor, čo som čítala, inšpiratívny človek. Hudba opäť krásna. Animácia podľa mňa vydarená, záver rozprávkový, ako má byť. Možno elitarsky kritici tam nájdu chyby v scenári a dramaturgii, ale to ja určite nie som, takže pre mňa super. Inak myslím, že to nie je celkom pre deti rovnako ako ani prvá Perinbaba, ale tak kino bolo plné detí. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (8)

  • Při natáčení filmu na východním Slovensku tvůrcům z hotelového pokoje byly ukradeny speciální paměťové karty s natočenými (zálohovanými) záběry. Natáčení na jeden den bylo nutné přerušit a nové karty sehnat v Praze. (JoranProvenzano)
  • Natáčalo sa aj v mestách Kežmarok a Gelnica. Taktiež Podbieli vo Františkovej hute. V Gelnici sa natáčal pohreb. V Kežmarku svadba v kostole, v ktorom sa natáčala aj pôvodná Perinbaba (1985). (ČSFD)
  • Perinbaba a dva světy je posledním filmem Dana Nekonečného. Do role potulného kouzelníka a komedianta vnesl svůj nezaměnitelný styl a energii. Naopak, v roli Zubaté se objeví Darija Pavlovičová, pro níž šlo o první zkušenost s celovečerním filmem. Díky dlouhým přípravám Perinbaby se mezitím stala slavnou, dokonce začala tančit ve StarDance. (Bontonfilm)

Reklama

Reklama