Reklama

Reklama

Perinbaba a dva světy

  • Česko Perinbaba 2 (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmu je Lukáš, syn Alžběty a Jakuba z kultovní pohádky Perinbaba. Rozhodne se vydat do světa na zkušenou. Touží najít pravou lásku a své vlastní štěstí. Od počátku jeho putování mu tu a tam pomůže najít správnou cestu hodná Perinbaba, zatímco smrtka Zubatá se mu snaží škodit a klade mu do cesty nebezpečné nástrahy. Brzy najde chytrého psa Ucha a společně se vydají nalézt bájnou zemi hojnosti, která podle pověstí leží za sedmero horami a sedmero moři až na samém konci světa. Na zámku se během své cesty dostanou do vězení, ve městě zničí i zachrání velkou svatbu, v zemi divoženek se Lukáš zamiluje, pomohou zachránit pohyblivé město a v království, ze kterého zmizely všechny ženy, se musí utkat s havraními bojovníky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (60)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pokračování je trochu nadbytečné. Vždyť čím může zaujmout digitálně naskenovaná Giulietta Masina, která byla v předchozím filmu stěžejní postavou. Je ale rozhodně dobře, že tvůrci oželeli účast zahraničních hereckých hvězd a ponechali herečku bez náhrady a v posmrtném stavu. Její návrat i tak nebyl do filmu ideálně zakomponovaný. Perinbaba je nově kmotřenkou Lukáše, který je potomkem Jakuba z prvního dílu. Lukáš se doslechne o království hojnosti. Když si to tak vykračuje světem, má nějaký ten kouzelný předmět v rukávu, tak by nebylo od věci najít to království a zlomit nad ním kletbu, která ho provází od zmizení berana se sedmi rohy. Příznivci pěkných obrazových kompozic si přijdou na své. Milovníci přehlednosti, vkusných a nepřeplácaných scén a dramaturgické stability budou spílat. Juraj Jakubisko film nestačil dokončit a to se neobešlo bez následků. Krkavci v lidské podobě a v otřesných kostýmech jako banda rabijátů,  neustálá nesmyslná snaha Smrtky po likvidaci hlavního hrdiny, dost časté dějové skoky, šílená hudba a rozsypaná zápletka, to jsou hlavní nedostatky. Střih úplně skomíral a do filmu se toho nacpalo až moc. Lukáš Frlajs bojoval, aby zaujal. Ostatní herci zrovna tak. Bylo zcela jasné, že půjde o atypickou pohádku. Má to svá silná místa, má to také časté slabiny, kdy se divák ztrácí v dějové návaznosti, načež se bude muset spokojit s tím, že režisér svoji rozlučku pojal poměrně v bizarním stylu. 6/10 ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvíce imaginativních pohádek za poslední dekádu a vy tomu tady dáváte odpady??? Jsem kvůli těm recenzím na to málem nešel, tak doufám, že všichni ti pominutí recenzenti skončí v jezeře plném chobotnic a budou se tam točit do alelůja na větrném kolotoči. :) Trochu mi to připomínalo moji oblíbenou Pohádku o putování, občas Kusturicu a sem tam to lepší z Terryho Gilliama. [CinemaCity Pce, levný maraton] ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, koho, kto sa dopočul o tom, že bude pokračovanie tohto kultového príbehu, neprepadla myšlienka, že toto bude průser ako hovädo. Možno keby sa samotný snímok nespájal s pôvodnou Perinbabou, možno by na jeho chrbte nebola taká ťarcha úspechu z minulosti. Ja osobne som nič nečakal, veď to ani nemalo zmysel, pričom len fakt extrémne naivný jedinec sa mohol domnievať, že toto bude spĺňať čo i len priemernú kvalitu. K hereckému obsadeniu sa vyjadrovať nebudem, príbehu ako takému detto, no čo bolo vyslovene zarážajúce, bola tá hrôzostrašná réžia a katastrofálny strih na úrovni nejakého amatérskeho počinu z YouTube. Fakt otras, až je človeku toho Jakubiska ľúto. Alebo, či nie je aj lepšie, že sa niečoho takéhoto nedožil. Nech odpočíva v pokoji. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak má niekto chuť 50 krát za sebou počuť melódiu Páslo dievča pávy, môže si na YouTube nastaviť nekonečnú časovú slučku, alebo má jednoduchšiu možnosť - pustiť si tento film. Zvyšok nebol až taká katastrofa, akú som očakával. Človek niekedy asi potrebuje očakávať odpad, aby bol napriek evidentnej nekvalite aj tak spokojný. A to sa zase na herečku hrala dokonca Andrea Verešová, slávna to právnička. 😆 V každom prípade do tejto roly mi Frlajs nepasoval. Je na ňom vidieť, že Valéria Frištik mu počas natáčania každý deň zožrala frištik a tak s jeho vizážou, nech sa nehnevá, môže hrať len drogovo závislých. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašný maglajz. Sled nenaväzujúcich scén, ktoré sú poskladané z nenaväzujúcich záberov, príšerných postsynchrov a hereckých výkonov ako zo Súdnej siene. Našťastie sa občas objavil nejaký pekný moment (dohromady asi tak na 5 minút z pocitovo štvorhodinpvého filmu). Jedničku nemám rád, no vážim si ju ako dobrý film. Takže som aspoň nemal pocit nejakej svätokrádeže (a preto prihodím hviezdičku k dobru). No najčastejšia reakcia počas sledovania bola WTF. 3/10 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (8)

  • Při natáčení filmu na východním Slovensku tvůrcům z hotelového pokoje byly ukradeny speciální paměťové karty s natočenými (zálohovanými) záběry. Natáčení na jeden den bylo nutné přerušit a nové karty sehnat v Praze. (JoranProvenzano)
  • Cirkusové scény se natáčely na Horním náměstí v Přerově. Režiséra Juraje Jakubiska oslovila architektura náměstí a také nádherné lípy uprostřed. [Zdroj: Denik.cz] (Narcis)
  • Natáčalo sa aj v mestách Kežmarok a Gelnica. Taktiež Podbieli vo Františkovej hute. V Gelnici sa natáčal pohreb. V Kežmarku svadba v kostole, v ktorom sa natáčala aj pôvodná Perinbaba (1985). (ČSFD)

Reklama

Reklama