Reklama

Reklama

Seal Team 6

(seriál)
  • USA Six
Trailer
USA, (2017–2018), 12 h 51 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Barry Sloane, Kyle Schmid, Juan Pablo Raba, Edwin Hodge, Brianne Davis, Nadine Velazquez, Walton Goggins, Rus Blackwell, Donny Boaz, Angela Relucio (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Toto válečné akční drama, které napsal na Oscara nominovaný scenárista a veterán z vietnamské války William Broyles (Trosečník, Apollo 13, Mariňák) spolu se svým synem Davidem Broylesem, bývalým příslušníkem vojenské jednotky pro zvláštní operace, sleduje bratrstvo novodobých amerických válečníků z jednotky Námořnictva SEAL Team 6, ty nejlepší z nejlepších, jejichž mise s cílem zlikvidovat jistého talibanského lídra se zhatí, když odhalí amerického občana, který spolupracuje s teroristy coby džihádistický bojovník. Osmidílný seriál inspirovaný skutečnými událostmi zachycuje práci těchto příslušníků SEALu, složitost jejich soukromého života a jejich rozhodování v momentech, kdy jim jde o život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně fajn vojenská minisérie, která se ale ve které se ale projevuje trošku plochý děj a některé epizody jsou tak spíše výplňové. První a závěrečné epizody však výsledný dojem přeci jenom zlepšují a vytahují mé hodnocení na chvalitebné. Potenciál tu ale byl o dost vyšší. Tady je celá recenze. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ SÉRIE. Tady si tvůrci neujasnili, co chtějí předložit. Na to, že se jedná o minisérii s klasickou délkou epizod, musíme sledovat nejen tu hlavní linku, tj. speciální vojenská akce, ale i návraty z akcí a naprosto veselé opíjení a pohodičky, a dále rodinný život, převážně partnerské krize. A tyto tři linky vždy v každé epizodě. A navíc, každá postava z teamu je hlavní, takže těch „příhod“ je dost. Skoro to působí jako záměr k nějaké oslavě Ameriky. Někde jsem v komentáři zahlédnul i přirovnání k akční telenovele. Musím se přiznat, že tahle myšlenka mě po pár dílech taky napadla. A tyhle všechny věci právě (a bohužel) rozbíjejí podstatu akčního seriálu. Naprosto jiný level je například Protiúder. Výjimku tvoří ovšem poslední epizoda. Akce jak má být tentokrát minimálně do půlky a tahem. Návrat a různá shledání jsou logickým vyústěním a patří sem. Samotný závěr je nečekaná pecka mezi oči. Poslední epizoda je za 5*. Nemůže ale ovlivnit celkové hodnocení série - 60%. DRUHÁ SÉRIE. Tady to vidím hodně jinak než ostatní, protože pro mě je Dvojka o moc lepší. Vše, co jsem kritizoval v Jedničce, tady zmizelo a děj se věnuje tomu hlavnímu, činnosti seal teamu. Napětí na dobré úrovni, poučení o nepolepšitelnosti parchantů a taky krutá realita, kdy na úplném konci zařve i pár těch "hodných". Dvojka za skoro 90%. ()

Reklama

Tuzinho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto fanda válečných filmů a seriálů jsem spokojen, těchto seriálů je málo a Seal Team Six se s tím vypořádal poměrně dobře. Chápu, že je potřeba ukázat i životy mimo službu, občas toho bylo ale až moc. Rodinné závazky se s touto prací moc skloubit nedají a na to chtěli tvůrci poukázat. Na druhou stranu je vidět, že se o seriál starali zkušení tvůrci s podporou lidí z oboru. Akce byly taktické, chování vojáků při operacích dosti důvěryhodné, nevidíme žádných tisíc kulek na jeden zásobník či dvacet zásahů a stále běhajícího vojáka. Konec mě překvapil a tím i potěšil. Za mě slabší 4* a můžeme se těšit na druhou sérii, která byla již potvrzena. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě zpočátku mě to tolik nebavilo, na můj vkus málo akce a příliš mnoho dialogů, které se netýkaj toho hlavního, co představuje námět. Ale jelikož tvůrci vůbec nejedou na patos, a však na lidskost, má seriál nový rozměr. Vojáci o sobě tvrdí, že chrání nevinný a svojí zemi, ovšem maj pochybnosti, výkyvy, a každá akce je svym způsobem poznamená. Zmatený, podrážděný. Taky se vyvíjej a nakonec jsem si celou partu oblíbil, ačkoliv mnohé jejich činy nevyvolaj pěkné pocity. Nejvíc mě bavil Buddha, pak Bear (Tom Hardy?) a i ten Rip mi přirostl k srdci. Zbytek funguje taktéž skvěle, doplňují se a zajímal mě příběh každýho z nich. Potěšil samozřejmě aj Rus Blackwell v uniformě, kterého znám z Banshee. Záporáci celkem charismatický a jak scénáristi míchaj s kartama, když probíhaj dialogy mezi nimi a Ripem, mě dostávalo do úžasu. Akční scény ještě potřebují doladit. Zprvu mi vadila občas nepřehlednost, kvůli kameře. Strike Back skutečně představuje špičku, kde má divák o celé akci přehled. Naštěstí toto ale tvůrci zafixují a pokud dojde na stealth (noktovizor, tlumiče, pomalé plížení, minimalizovat střelbu, gestikulace, plazení) působí to realisticky, a na můj vkus prvotřídně (ačkoliv je to subjektivní pocit) - naštěstí poslední díl nabídne dvacet minut dlouhou přestřelku, která je dotažená k dokonalosti. Rko je samozřejmost. Konec filmu mě šokoval, byl chytrý a nečekal jsem to - jen aby to však nenarušilo realistický podkrez seriálu. Bavil jsem se i při humoru (derby s golfovými vozítky, ožralost bandy, popichování) a i když občas scénář působil malinko uspěchaně, jako celek to na mě zapůsobilo a bylo to i pořádně napínavé. Na druhou sérii se těším a věřím, že dopadne skvěle. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 85%. Konečne akčný seriál kde sa len nekecalo, nebol naťahovaný a sústredil sa viac na postavy ako na patos. Akčná stránka, ale aj príbeh mali čo ponúknuť, nechýbala dravosť a sýrovost a veľmi tu zapasoval aj Walton Goggins. Som zvedavý na druhu sériu. 2. Séria - 70%. Celkom sklamanie. Vela kecov, naťahovania, malo akcie a poriadne sa to rozbehlo až v závere, ktorý sa ale vydaril a skutočne stál za to. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (5)

  • Seriál měl mít původně i třetí sérii, ale televizní stanice History se nakonec rozhodla další epizody neobjednat kvůli klesající popularitě. (georgis22)
  • Příslušníci jednotky často používají německý samopal Heckler & Koch MP7 střílející mikrorážovým střelivem 4,6 x 30 mm. Tyto náboje byly speciálně navrženy, aby měly lepší účinek proti obrněným cílům a lépe překonávaly balistické ochrany a obranné prostředky. Munice u této zbraně má  jádro z tvrzené oceli oproti jiným samopalům kde je olověné nebo mosazné. Zásobník je na 20 nebo 40 nábojů. (spider74)
  • Ripa Taggarta (Walton Goggins) měl původně hrát Joe Manganiello, ale kvůli zdravotním problémům herce musela být jeho postava přeobsazena a první dva díly přetočeny. [Zdroj: Wikipedia.cz] (PatrikP4)

Reklama

Reklama