Reklama

Reklama

Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina

(TV film)
  • Česko Kód Geronimo (více)

VOD (1)

Akční film se soustředí na elitní tým amerického námořnictva SEAL team 6, který v roce 2011 zabil Usámu bin Ládina v jeho úkrytu v Pákistánu. Snímek sleduje členy speciální jednotky během tréninku na příští misi, jež vyvrcholí odvážnou noční razií na úkryt nebezpečného teroristy. Zpočátku neměli vojáci nejmenší tušení, že jejich cílem je nejhledanější muž světa. Když jim je nakonec odhaleno, na koho mají vlastně spadeno, potýkají se drsní muži s neskrývanými emocemi - jasně si totiž uvědomují, že mají osobně možnost eliminovat nejvíce nenáviděného nepřítele Spojených států amerických a pomstít se za teroristický útok z 11. září. (HBO Max)

(více)

Recenze (66)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Bylo otázkou času, kdy se američtí filmaříci chopí tématu eliminace nepřítele č.1. Televizní verze trvající 86min., která je více ukecaná a dokumentární je přestříhaná do akčnější (blu-ray verze) 100 minutové stopáže. Sledujeme zákulisní přípravy od fáze, kdy kancelářské krysy se ujišťují o místu pobytu bin Ládina, přes řešení o způsobu akce (bomba=nejistota, zda je prokazatelně mezi kaší mrtvol i teroristický vůdce), týdny pozorování objektu agenty, problémy s místní policií i politickými aspekty činu. Podobně jako Act of Valor je tento film určený divákům oblibující vojenské operace 21. století a jakožto film americký disponuje vlastenectvím a armádní hrdostí (na což si zřejmě někteří uživatelé ČSFD nemohou stále zvyknout). Tento film není přesnou rekonstrukcí operace dopadení bin Ládina a jde o filmovou dramatizaci. V subžánru special force movies jde o výborný film s nakouknutím pod pokličku fungování tajných služeb a následné akce úderného týmu SEAL. (Hodnocena 100 minutová verze) ()

kusaj 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej kousek. Čekal jsem TV béčko nebo céčko a dostal jsem překvapivě slušnej "polo-dokument". Žádná velká akce, trochu střílení, které vypadá uvěřitelně. Někdo píše, že je ve filmu občas patos. Jo,je, ale to k amíkům patří, jinak by to ani dělat nemohli:) Jo a líbí se mi ta muzika, k tomu tréningu dokonale sedí. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pri porovnávačke s Zero Dark Thirty síce neobstojí ( priamočiary dej, televízny herci, žiadna gradácia, napätie až v samom závere ) ale aj toto ma niečo do seba ( pohľad vojenských kamier, tréning, Knepper v kladnej úlohe ). Škoda toho zlého strihu pri jedinej fight scéne Gigandeta. Hudba nebola zlá, kulisy ušli a malo to ja zaujímavý začiatok. Celkovo však bolo cítiť tú TV produkciu. Rozhodne nie zlé a rozhodne to prináša svojský pohľad na celú akciu a iný ako ZDT. 3 z 5 ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Môj názor je taký, že tento polodokument je skôr vládna propaganda, ktorá ma veľmi málo do činenia s faktami. Politická agenda je tak veľmi evidentná, až to bolí...politická reklama, nič viac. Film mal premiéru akurát keď boli v USA voľby, Obama tak v klipoch diškuruje s republikánmi, takže to vypadá na prezidentskú kampaň pána Obamu. Dokonca tam tára niečo aj Romney. Film sa tvári tak, že najväčší hrdina je v tom filme práve Obama...Politická propaganda vo filmoch mi nejako moc nevadí, je to dosť bežné hlavne vo vojnových filmov, ale v tomto sa mi to úplne hnusilo. Film sa ale nenatáčal v Pakistane, kde sa to odohrávalo, ale v Indii. Chudák "Geronimo", ten sa musí v hrobe obracať...takto zneužiť meno jedného z najväčších indiánskych náčelníkov, hanba. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že přístup Bigelow byl naprosto správný. Tato poměrně čerstvá událost se totiž vážně nedá natočit jako dojemný příběh hrdinných vojáků s přemírou patosu a dalších amerických klišé. Prostě to v tomhle tématu nefunguje a zbytečně to snímek devalvuje až na hranici nechtěné směšnosti. Rádoby svižná akce navíc diváka vůbec nevtáhne a skrz naskrz televizní look tomu také příliš nepomáhá. Snad jen ten správňácký Robert Knepper potěšil. Jinak ale naprosto zbytečný film, který se na Zero Dark Thirty nechytá ani omylem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Televízny kanál National Geographic uviedol, že film Code Name: Geronimo pred odvysielaním videli experti, historici aj bývalí členovia špeciálnych jednotiek Seal. Producenti filmu však tlačili na jeho čo najskoršie uvedenie, pretože chceli, aby ho diváci videli skôr než konkurenčný snímok Zero Dark Thirty (2012). (Sufferer)
  • Producent filmu Harvey Weinstein ho nechal přepracovat, protože chtěl zdůraznit důležitost role amerického presidenta Baracka Obamy v popisovaných událostech. V televizi byl navíc vysílán 4. listopadu 2012, tedy dva dny před americkými presidentskými volbami, a to oproti film Zero Dark Thirty (2012), který se věnuje stejnému tématu, ale byl vysílán až po nich. (JoranProvenzano)
  • Scény s tajnými agentmi, ktoré sa odohrávajú v pakistanskom Peshawari, boli natočené v indickom Bombaji - časť Maharashtra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama