Reklama

Reklama

Hexen bis aufs Blut gequält

  • Kanada Mark of the Devil (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na počátku 17. století se seznamujeme s mužem, který je jedním z nejlepších lovců čarodějnic. Krutým mučením a upalováním si získal pověst bezcitného zabijáka. Ovšem toto neustálé zabíjení se mnohým nelíbí a proto je do této oblasti poslán muž, který má za úkol zjistit, jak to zde s tímto čarodějnictvím je a jestli procesy, které jsou tu s obžalovanými prováděny, jsou v pořádku. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Západoněmecké Kladivo na čarodějnice! Navíc barevné! Když vynechám všechny ty nejrůznější druhy mučení, které velmi dobře natočené, tak je to celkem realistické drama, které staví určitě na zajímavém scénáři a jistém napětí v době pronásledování čarodějnic, zneužívání moci, fanatismu, nejistoty a nedůvěry před nikým a ničím. PS: Jak píše Pomo ty ksichty těch dvou mučitelů (jeden přišel dokonce o oko!) se vám vryjí opravdu do paměti, stejně tak jako ta krásná blondýnka:-) Herbert Lom si odehrál celkem kratičký part, u mě zůstal bez většího povšimnutí.. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

„The first film rated V for violence.“ 18. storočie, Rakúsko. Krutý obraz inkvizičného besnenia dvojice Armstrong/Hoven dáva vyniknúť nielen uveriteľnému násiliu páchaného v mene Boha, ale aj hereckému koncertu na čele s nekompromisným Herbertom Lomom (Lord Cumberland), uhrančivým Udo Kierom (Count Christian von Meruh), zjazveným Reggie Nalderom (Albino) či šikovnou Oliverou Katarinou (Vanessa Benedikt). Vždy skvelý Udo Kier ako Gróf Christian prichádza do malej dedinky ako učeň inkvizície spolu so svojim pánom a mentorom – predĺženou rukou Boha - Lordom Cumberlandom (Lom), aby sa pozreli na zúbok tunajšiemu nemilosrdnému katovi. Vykonštruované vraždenie ale nepoľavuje. Christianove pochybnosti o správnosti konania sa spolu s láskou ku krásnej Vanesse obvinenej z čarodejníctva pomaly derú na povrch. ### Na rok vzniku brutálne nekompromisný kult sadizmu vychádza z úspechu honu na čarodejnice Michaela Reevesa WITCHFINDER GENERAL s Vincentom Priceom. Za zmienku stojí rozhodne aj prepojenie medzi československou klasikou KLADIVO NA ČARODEJNICE, ktorá vychádza v rovnakom čase. Franco svojim LES DEMONS reaguje neskôr tiež. ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Poměrně realistické drama, které však trpí značnou nevyrovnaností, co se týká hereckých výkonů. Zpočátku jsem měl pocit, že tento film má tendenci býti filmem extrémů - na jedné straně extrémní násilí a brutalita, dále extrémní přehrávání některých herců, extrémní casting nebo extrémně nevhodná hudba, která filmu dodávala zvláštní jakoby idylickou atmosféru, jež absolutně neodpovídala ději - zřejmě to byl záměr autorů, leč mně to připadalo jako parodování sebe sama. Scénář však byl poměrně dobře napsaný, příběhu nechyběla napínavost ani náznak jakéhosi morálního odstupu od kruté minulosti. Vyzdvihl bych především apokalyptický konec, který měl do idealismu hodně daleko. Když se ve výsledku sečtou klady (ke kterým bych ještě přidal zajímavou kameru) a odečtou některé úlety, je z toho dobrý průměr *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Historické drama, které není hororem stejně, jako jím není Kladivo na čarodějnice. Oproti Kladivu však chybí patřičná syrovost a temnější atmosféra. Navíc tenhle počin místy balancuje na sentimentální hraně, a tak každou chvíli hrozí, že spadne do škatulky Angelika a spol. Milostná aféra uhrančivého Kiera působí zbytečně lacině a posouvá film právě do červené knihovny. Na druhou stranu solidní herecké výkony - zasmušilý démonický H.Lom, odpudivě slizký R. Nalder a rovněž U. Kier přidávají hvězdy v mém hodnocení. Statků chtivá církev na jedné straně, zfanatizovaná lúza na druhé. Dostat se mezi tahle dvě kola znamená rychlý konec. Jak jednoduché bylo (je) někoho obvinit a pak z něj doznání vymlátit. Mučení obstojné, zejména natahování na skřipci, palečnice, vytržení jazyka či využití železného křesla. Nápadité bylo i vypíchnutí oka. Ale jistě, mohlo se klidně přitvrdit, když jde jen o triky. Pohledné ženy, sem tam ňadro a k tomu všemu pěkná hudba, která připomněla hlavní hudební motiv z pozdějších Kanibalů. Objektivně 3,5*...příjemná podívaná. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Bohužel jako film je to blbost. Hrozný děj, hrozné herecké výkony, kromě Herberta Loma, který je výborný. Celé je to kýčovité a občas nám to předkládá laciné klišovité připodobnění. Každopádně ODVAHA tvůrců na 70. rok je neuvěřitelná!! Tohle není právě ani drama, či historická kritika, ale čistý exploitaition, kdy na nás tvůrci asi tak v dobré polovině stopáže valí jednu brutální scénu za druhou. Nahota, znásilňování, mučení, popravy ... A furt dokola. Bohužel samoúčelnost z filmu jen tryská a to já prostě nemám rád... Jako konkurence například japonské Tokugawa série mistra oboru Terua Ishiiho film neobstojí, jako konkurence těžkotonážního historického dramatu Kladivo na Čarodějnice (1969) už vůbec ne... Navíc je to celé veselé, barevné, zamilované a do toho nám tvůrci vždycky vrazí nějakou tu "vřískací-mučící" scénu, což úplně ruší a do sebe nezapadá. Je to jak dva filmy spojené v sobě. Každopádně i tak starý kousek jen pro otrlé. A nejde nezmínit jen pohrdání nad církví, která zavraždila a umučila asi 8 000 000 nevinných lidí v Evropě při nesmyslné honu na čarodějnice ... :-(( ()

Galerie (57)

Zajímavosti (3)

  • Monológ lovca čarodejníc bol použitý ako sampel v skladbe "I, the Witchfinder" na albume Dopethrone (2000) britskej doom metalovej skupiny Electric Wizard. (ancientone)
  • Americký distribútor propagoval film ako „zaručenú zvrátenosť, z ktorej Vám bude zle" a pripojil ku vstupenke do kinosály aj vrecko na zvracanie. (Kusko.t2)
  • Film bol zakázaný v Nórsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama