Reklama

Reklama

Černá listina: Vykoupení

(seriál)
  • USA The Blacklist: Redemption

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tom Keen (Ryan Eggold) je zvyklý pronásledovat zločince a teroristy z Černé listiny, kteří jsou tak nebezpeční, hroziví a ďábelští, že o nich americká vláda nemá ani tušení. Jenže teď musí s některými z nich spojit síly! Toma naverbovala soukromá lukrativní vojenská organizace Halcyon Aegis. Specializuje se na příliš těžké a složité mise, se kterými nechce mít žádná vláda ani nadnárodní korporace raději vůbec nic společného. Její elitní tým je složený z bývalých kriminálníků, co se snaží napravit své minulé zločiny a najít vykoupení. A tak se Tom přidává k šéfce všech operací Susan „Scottie" Hargrave (Famke Janssenová), jež je stejně půvabná jako odvážná a chytrá. Ale musí také spolupracovat se smrtícím zabijákem a svým úhlavním nepřítelem Matiasem Solomonem (Edi Gathegi). Společně se všeho schopnou Nez Rowanovou (Tawny Cypressová) a zručným hackerem Dumontem (Adrian Martinez) bojují na straně dobra, snaží se napravit nebezpečné křivdy, plní zdánlivě nesplnitelné úkoly a při tom doufají, že se jim podaří zachránit vlastní pošramocenou pověst i duši. (TV Prima)

(více)

Recenze (9)

mcamino 

všechny recenze uživatele

Za mě super spin-off, 8 dílů stačilo, klidně mohli udělat v dalších sériích jiné spin-offs na jiné téma. Tahle dějová linka mě zaujala. Mám ale pár výhrad, kvůli kterým musím dát o hvězdu méně: Hlavním problémem pro mě je malé rozvinutí dějové linky, v 8 dílech jsem čekal trochu víc. Navíc se vlastně nevyřešil problém, který Tom jel řešit - proč se octl bez rodičů - , ještě k tomu příběh zůstal otevřený, a popravdě jsem konec na 100% nepochopil. Nicméně, spin-off jsem viděl po shlédnutí 4. série v době, kdy už se vysílá série sedmá. Dostalo se ke mě, že minimálně jeden díl téhle lince bude v páté sérii věnovaný, takže následně možná změním hodnocení, pkud se tyto dějové nesrovnalosti vyřeší. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno bavilo mě to stejně jako klasický Blacklist, možná to bylo někdy o něco akčnější, než originál, takže za mě velmi povedený spin-off a klidně bych dal druhou řadu! ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Černou listinu neznám, i když po zhlédnutí tohoto se na ní pravděpodobně podívám. Pro mě vcelku příjemné špionážně-akční překvapení které bavilo a odsejpalo od začátku do konce. Příběh není samozřejmě nikterak hlubokomyslný, zejména první tři díly jsou takové naivnější, nicméně vše vyváží tempo, akce a z mého pohledu sice nesourodé ale dobře fungující postavy (kromě ústřední postavy Toma byla pro mě osobně zajímavá a dobře zahraná postava Solomona). I když s lehce odřenýma ušima tak stále 4* - tendle typ seriálů je zkrátka moje krevní skupina. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Béčkovější, v prvních dílech ale akčnější a lepší, než hlavní Blacklist. Věčná škoda, že po prvních třech solidních dílech přišel útlum, ze kterého se seriál nedostal. Jeho ukončení je logický krok. Fanoušci hlavního seriálu budou Vykoupení s Blacklistem srovnávat (a upřednostňovat originál) a pro ostatní jsou lepší a zajímavější seriály. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tak už to vím, proč tento spin-off je jen v modrých a nedosáhl na červené hodnocení. Díly 1-7 jsou skutečně za 3, poslední pak za 4 frčky. A o co tu jde? Tom Keen do teď neznal své rodiče a najednou se objeví taťka a pak i mamka. Jenže mezi taťkou a mamkou to jaksi profesně vře, rodičové si udělali agentskou agenturu, vedl ji taťka a pak mamka. A teď synáček je v tom jaksi prostředníkem. A navíc vlastně to, oč tu běží, je vězněný tvůrce kvantového počítače. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Černou listinu jsem nikdá neviděl a tento seriál mě rozhodně nemotivuje si něco takového prohlédnout. Seriál je sice akční, ale jak už to v amerických produkcích bývá...akční je na takové té profesorské úrovni. Tedy vše je dokonalé, všude se dá dostat, všechny pobouchat, vždycky to dobře dopadne, počítačový mág ovládne jakékoli elektronické zabezpečení a stačí mu jen dvakrát ťuknout do počítače. Je to tak dokonalé až to dokonale spíše unudí. Hlavní zápletka v podobě rádoby zavražděného manžela se docela táhne, aby v posledních třech dílech napravila co za těch zbylých sedm zameškala. Za mě nefunguje pořádně scénář. A konec je vlastně neukončený. Seriál Černá listina: Vykoupení je silně průměrná tvorba, která je dobrá akorát tak na vytvoření si zářezu s kolonkou splněno pro televizní fanoušky a maniaky. ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Vedle vynikajícího Blacklistu je spin off spíše průměrný, i když rozhodně ne špatný. Začátek se celkem slibně rozjel a sliboval zajímavé napětí ve vztahu Toma a Scottie, které však mohlo být ještě více využito. Nejvýraznější postavou vedle Scottie pro mne byl Solomon, kterého jsem v Blacklistu nesnášela, ale zde si mne svými hláškami a cynismem získal. Ostatní byli spíše nevýrazní. Lepší spád pro mne měly první díly, které řešily jednotlivé případy. Postava Toma mi v Blacklistu přišla zajímavá a nosná pouze v 1. sérii, jeho proměna poté, co se tvůrci rozhodli udělat z nájemného chladnokrevného žoldáka milujícího partnera a otce, mi připadala nevěrohodná. Nyní je to v Blacklistu moje nejméně oblíbená postava, ale v Redemption působil sympatičtěji a uvěřitelněji než v původním seriálu. Závěrečný cliffhanger mne překvapil, sice mne potěšilo, že se potvrdilo moje podezření ohledně viny a neviny Tomových rodičů, ale nečekala jsem, že by se počítalo s další sérií, už vzhledem k nízkému ratingu, uvidíme... ()

Reklama

Reklama