Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo chce říct, že v šoubyznysu skutečně prorazil, musí mít vlastní vystoupení v Redshore City, hlavním městě zábavy. Jenže tam to má pevně pod kontrolou nelítostný vlk Jimmy Crystal, bez jehož souhlasu nemůžete ve městě ani otevřít pusu, natož abyste zazpívali. Koalák Buster Moon sice má ve svém týmu hvězdnou pěveckou sestavu (dikobrazí rockerka Ash, plachá slonice Meena, citlivý gorilák Johnny nebo věčně provokující čuně jménem Gunter), ale i tak je skoro jisté, že konkurz u Jimmyho Crystala skončí totálním krachem. A tak Buster totálně zariskuje (ostatně v prvním díle mu to opakovaně vycházelo) a znuděnému Crystalovi slíbí, že když bude moci v jeho městě nazkoušet show, obsadí do ní největší žijící hudební legendu, lva Claye Callowaye. Potíž je v tom, že Calloway už léta žije v ústraní, zásadně nevystupuje a asi poslední, kdo by ho k tomu přemluvil, je jeden otravný koalák. Jenže Buster razí zásadu, že jen opravdu velké sny mají nějakou cenu, a pro jejich splnění je ochoten udělat opravdu cokoliv. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (124)

Grondal 

všechny recenze uživatele

Oci, oci a teraz ten o tom ako pár U2 pesničiek zachránilo celý film prosím! Kde bolo tam bolo, za siedmimi streamovacími službami a siedmimi firewallmi bol raz jeden film bez originálneho nápadu, s nefunkčným svetom, s neplatnými zákonitosťami fyziky a plochými charaktermi a v tomto sa nachádzalo za hrsť pesničiek U2. Tieto pesničky boli remaknuté, väčšinou to boli iba úryvky, ale napriek nepriazni zlovoľného scenáristu, dokázali povstať a utiahnuť celý film. Koniec príbehu, zaľahnúť a spať. Nie, nebolo to až také zlé, pre cieľovku to môže byť až výborné, keďže je tu naozaj kopa známych songov naprieč spektrom hudobných žánrov, ale vážne nemôže aj pesničkový animák dávať väčší zmysel? Vážne? ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Animáky často nehodnotím, byť jsem jich díky dětem viděl mraky, ale u Zpívej s číslem dva rád udělám výjimku. Jednička mi totiž kdysi překvapivě polechtala slzotvorné kanálky a tak jsem čekal další porci podobně příjemně laciných emocí. A s překvapením jsem zjistil, že i když jsem se podobné nálože nedočkal, tak odcházím z kina stejně spokojený jako mí potomci. Plakátek si  tedy v pokojíčku vylepovat jako oni nebudu, ale klidně s nimi někdy kouknu znovu. Zvláštní, tohle Zpívej, kýčovité obrázky a písničky mimo můj obvyklý okruh zájmu, tentokrát i zcela běžný příběh s padouchem a pochopitelně  lehce zjednodušené morální ponaučení a poselství o plnění si snů, lásce, přátelství a bla bla bla a já se zase necítil trapně.  A jak tak koukám na současný rating, tak nejsem sám, komu tahle hravá srdcovka  zase sedla.  Možná proto, že je ve své podstatě tak kouzelně a prostě upřímná?  Čtyři,  ta jedničková slza přece jen trochu chyběla. ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

I přes jisté kouzlo značky Já, padouch musím stejně přiznat nejlepším titulem studia Illumination jako Sing! Po obrovském úspěchu a popularitě prvního filmu, který vyprávěl o záchraně divadla pomocí talentové soutěže, v níž představil postavy, je zcela přirozené, že studio má potřebu ve značce pokračovat, a tak druhý díl v tomhle ohledu dává smysl. Ale trvalo pár let, než tvůrci našli ten správný příběh a proložili ho dostatečně známými skladbami. A vyplatilo se, jelikož Sing 2 je důstojným pokračováním, které v některých ohledech dokonce překonává svého předchůdce... Divadlo Bustera Moona je zachráněno a pěvecké sestavě, vzniklé díky talentové soutěži konané v předchozím díle, je možná předurčeno, aby v hudebním showbyznysu prorazila. A proto se vydávají do nedalekého Redshore City, kde se na konkurzu pokusí přesvědčit zábavního kápa města vlka Jimmyho Crystala, aby je angažoval do svého divadla a dal jim šanci.. Druhé Sing je podobné svojí nezdařitelnou formulí, v níž tvůrci nepřináší žádnou novinku. Z postav se vrací celá původní parta, kromě myšáka Mikea, který měl z postav, dle mě, nejslabší charakter, ale to vynahrazoval fajn vlastním příběhem.. Nadále vládne gorilák Johnny a nově se k němu přidává stará hudební ikona v podobě lva Claye Callowaye, okolo nějž se nový příběh točí, jehož zase vlastní linka mi přišla o třídu osobnější než zbytek a výborně připomínal to nejsilnější na prvním filmu, teda pokud si někdo nemyslí, že to hlavní jsou ty písničky.. Pokud ano, tak Zpívej 2 přichází opět s implementací řady kultovních skladeb, které mi ale oproti jedničce připadají více moderní a nikoli tak slavně nostalgické.. Zpívej 2 je vlastně podruhé totéž, s příměsí vlastního příběhu okolo Claye Callowaye. Stačí to? Ano, jelikož film neztrácí na svém kouzlu a pořád jde o jedinečnou zábavnou podívanou, které je jedinou konkurencí vlastní prequel.. Skoro bych si přál, aby po čase došlo i na třetí film, protože dokud se bude dařit shánět písně a šikovně je vkládat do příběhu, nemůže Zpívej ztratit svoje publikum.. 70% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Veselé, zábavné, dobře napsané a perfektně animované. Děti nadšené, my dospělí jsme si na své přišli taky. Líbila se mi jednička a dvojka ji ještě překonala. Ne že by neexistoval lepší animák, ale Zpívej 2 je natolik osvěžující a příjemná záležitost, že jdu s chutí do plných.  Castingová scéna k popukání. ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi líbila víc. Byla více nenucená, zábavnější a dokázala vyprodukovat více emocí. Tady je to všechno takové nijaké, nevtipné a relativně nezajímavé. Tohle všechno platí jen do začátku toho, na co se celý film čeká, a to bohužel doslova. Představení má opět grády, je plné fajn nápadů a konečně se dostaví i emoce. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, v níž se postava Scarlett Johansson (Ash) hádá s majitelem sálu, který jí za její vystoupení nedostatečně zaplatil, má paralelu s právním konfliktem, který Johansson vedla v roce 2021 se společností Walt Disney, když si stěžovala, že jí společnost nedostatečně zaplatila za uvedení filmu Black Widow (2021) do kin. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno