Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (234)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vinnetou a Old Shatterhand spolu tentokrát bojují proti zlým kmenům daleko v Afganistánu, za podpiry velkolepých, vizuálně vypiplaných bruckheimerovských udělátek. Místy parodie, místy jen zle zpracovaný válečný snímek. Jestli je to opravdu based on true story, tak by si látka zasloužila daleko syrovější, věrohodnější zpracování. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

12 neporaziteľných vojakov americkej armády, 6 afgánskych koní a Talliban je zničený...trochu zjednoušene povedané, ale takto akosi bol tento film natočený. Bol trochu zbytočne dlhý a predstavuje typický propagandistický vojnový americký film - lúčenie s rodinkou, spory o moc, nezhody veliteľov a neschopný vodca nepriateľov. Pozrieť sa to dá, ale je to trochu zbytočne dlhé a bojové scény sú ozaj prehnané aj na americké pomery. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Američani v Afghanistánu na koních, někomu to přišlo asi jako dobrej námět na film. Navíc byli tak hrdinní... Šlo tam o dobytí nějakého území kdesi v zaostalé prdeli, kde nežijou jen teroristi, takže to nešlo jednoduše vybombardovat celé. Najdeme tam všemožné kýče válečného filmu a kromě třech hlavních herců jsou ostatní jen do počtu. A ti tři taky zrovna nejsou někdo, koho bych já neameričan nějak obdivoval. Zajímavá mohla být postava jejich spojky (asi z CIA) kšlitovkáře s kšiltem dozadu, ale prostor dostala jen na uvítání v zemi, takže tam byla vlastně zbytečná. Ale je to příběh podle pravdy, kterej leckoho může zaujmout. Mě to ale nebavilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlastne ani neviem prečo som si to pustil. Hlavne v poslednej dobe patriotizmom nasiaknuté filmy o vojne moc nemusím, no v tomto prípade to nebolo nič hrozné. Samozrejme smiešny americký trotlizmus tu je, a je ho pomerne dosť, no akcia čo to napravila. Tá bola dobrá, aj keď som sa nestíhal čudovať ako je vlastne možné, že sa tým americkým hrdinom podarilo všetkým tým guľkám vyhnúť. No ale asi sa im to podarilo neviem... vraj podľa skutočnej udalosti. Nechcem nikomu krivdiť, ale kľudne to mohlo byť aj tak, že do tých bojov s talibanom naši americkí hrdinovia hnali pred sebou tých chudákov afgáncov a oni len kontrolovali situáciu a navádzali rádiom bomby. Ale to je len teória :) Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mně se příliš nelíbila první část filmu, která se tak nějak potácí od ničeho k ničemu a neumí pořádně charaktery představit, ovšem od příletu do Afghanistánu je to mazec. Knižní předloha je určitě zajímavá věc, ke které bych se chtěl dostat v češtině. Hudba, výprava perfektní, adrenalin stoupá, vojácký humor, Hemsworth má charisma, v druhé půlce je to působivý válečný film. Rozhodně se to vyplatí vidět, škoda té slabé první půle. (viděno 29.12. 2018) Za mě nadhodnocené, ale prostě jsem to viděl tolikrát, že musím dát nadprůměr. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se převážně objevuje útočná puška značky Kalašnikov. Ale objevuje se zde i samopal/útočná puška československé výroby vzor 58. Například verzi se sklopnou kovovou ramenní opěrou, cca v polovině filmu, třímá v rukou před jedním z útoků kmotřenec generála Dostuma. Tato zbraň je mj. ve výzbroji jak afghánské policie, tak armády. (Michalechal)
  • Zbraně použité ve filmu byly také útočná puška m4, AK-47, AKU, kulomet PK a RPG-7. Ve filmu se objevil tank T-72, vozidlo pěchoty BVP a raketomety BM-21 Grad. Vrtulník, který vezl vojáky do hor, byl C-47 Chinok. (K98)
  • Film je založen na ne-fiktivní knize Douga Stantona „Vojáci na koních“, která vypráví o akcích CIA v Afganistánu. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama