Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Gotika, kam se podíváš, ale tím výčet veškerých pozitiv prakticky končí. Vyčpělá, ale jak vidno stále populární, "démonařina" už nemá příliš co nabídnout. Vcelku děsivá postava jeptišky z druhého Conjuring tady prakticky nefunguje, pokusů o strašení je přehršel, ale žádný z nich nenavodí ani zdání příjemného mrazení. Už by to chtělo v horroru něco nového nebo vkusný návrat ke kořenům. Tyhle okaté bubáky už opravdu ne. Za tu hřbitovní mlhu ale za tři. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Aneb sestra v akci! Atrakce pro nenáročné kardiaky (pozor - uživatel salahadin je nasraný, proto bude komentář obsahovat vulgarismy ilustrující vnitřní rozpoložení pisatele). No to byl horor, přátelé. 96 minut jsem čuměl jak brk na prostoduchého bubáka, co měl bezmála tisíc příležitostí odbouchnout naše tři hrdiny, ale on jen korzoval okolo, udělal občas baf, no a když mu došlo, že jde fakt do tuhýho, pokusil se uškrtit tu holku, což má být možná vrchol bubákových možností likvidace lidské entity. No ty vole! Proč!? Proč!? Proč si ten debžot v hábitu s našimi hrdiny jen hraje?? To je démon s IQ nižším než bod varu benzínu? Takže naší trojici vlastně reálně nehrozilo žádný nebezpečí a jedinej, kdo tu umřel, byla ta jepťule na začátku a ta spáchala selfexit. No to je horor! A přitom začátek nebyl vůbec špatnej. Atmosféra před příchodem do kláštera byla super, jenže ta atmosféra trvala tak 10min. Strašidelné historky filmařské. Ach filmaři a jejich představy. Zatímco v Conjuring se skrz nepřirozené jevy postupně přitvrzuje, tady do toho prásknou hošci od filmu rovnou navostro - viz naprosto dementní scéna, kdy Frantík opouští klášter a hned na něj najede ducháček s vizáží prošlého pomeranče. Frantík se jen zvedne, vyrve si dřevěný křížek a v pohodě odchází! Kterej debil tohle napsal? A to není konec. Hned po příjezdu k baráku, který se podobá klášteru asi jako ukulele Arabele, dojde dále k bezprecedentní inhumaci hlavního hrdiny. Ten se jen lakonicky otřepe a dál pokračuje v plnění úkolu - nepřijde mu to divný??? Kdyby hošci od filmu zůstali většinu stopáže u náznaků (např. na začátku ležící nebo sedící?) a v posledním ataku na naše kardiostimulátory rozbalili koncert Marilyna Mansona na plný gule, udělali by líp. Ale stejně by to byla jen velmi prostoduchá fantazie filmařů-fetišistů do křesťanských pseudoreálií (už jen setkání ve Vatikánu s pěkně oslizlými preláty, hahaha). Kdepak na čerta a satanáše, neplatí žádné otčenáše, zlotřilé bídné strašidlo, nezažene práškovací letadlo, tohle zvlčilé páže, sejme jen brokovnice slušné ráže. ----- nemůžu se ubránit dojmu, že filmaři si z nás tak trochu vystřelili a udělali z diváků stádo debilů....ta historka, jak bombardování kláštera wehrcajkem udělalo do země šachtu, kterou Marilyn zase vylezl, je fakt - jak to jen říct slušně? - fakt YNTHELIŽENTNÍ..... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ide to na autopilota, je tu prebytok ľakačiek a snových scén a konanie démonov nedáva logický zmysel a je maximálne podriadené účelu v danom momente vyľakať diváka. No má to uchádzajúcu gotickú atmosféru (kamenný hrad, cintorín, hmlisté lesy, svetlo presakujúce cez červenú vitráž), Taissa Farmiga je sympatická ako vždy (i keď rola jej nedáva veľmi priestor ukázať, že je aj skvelou herečkou) a aj keď je celá táto štylizácia klišé (ústredný démon vyzerá úplne ako Marilyn Manson), je to rovnako funkčné ako priemerné dobové hammerovky či 80s neónové horory. Žiadna diera do sveta ale solídne remeslo, ktoré je záživnejšie a zábavnejšie než čokoľvek iné, čo vzniklo v rámci The Conjuring či Insidious univerza. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu zdaleka ne tak hrozné, jak dával tušit příšerný plakát, ba přímo naopak! Ten film byl pro mě velmi příjemným překvapením. Scénář asi celkově originalitou příliš neoplývá (a vůbec mám nějak obecně pocit, že filmů o vymýtání nebo se strašidelnou jeptiškou existují mraky), kulisy, v nichž se to celé odehrává, rovněž působí poněkud stereotypně (byť samotné lokace považuji na tom filmu možná za to nejlepší, protože ten hrad a všechno kolem absolutně nemá chybu), a děj občas postrádá logiku - nedávalo mi například smysl, proč by ty bubáci nechali otci Burkemu v hrobu ten zvoneček, kdyby se ho skutečně chtěli zbavit, nebo jak se do úst sestry Irene dostala ta Kristova krev, když v tu samou dobu byla prakticky utopená, nemluvě o tom, že tam ani nedává smysl, že všechny jeptišky v rumunském klášteře mluví perfektně anglicky, a takových věcí by se tam asi našlo ještě hodně, ale! Ale prostě celkově to má velmi dobrou atmosféru (mj. i díky skvělému soundtracku od mého polského oblíbence A. Korzeniowského), místy to JE skutečně strašidelné, děj není zas až tak předvídatelný, a mně osobně se to zkrátka líbilo, takže nakonec nemám problém dát 4 *. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trochu hororové sklamanie. Viac ma vystrašil aj pavúk, ktorého som počas filmu zbadal v rohu. Ľakačky len priemerné, paradoxne ma najviac bavila tá stredoveká hudba, akoby od skupiny Era. Prostredie bolo tiež vybraté znamenite. Ale keď už tieseň v Rumunsku, potom radšej toho Draculu. Mníška nie je strašidelná. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Taissa Farmiga (sestra Irene) a Vera Farmiga (Lorraine Warren z V zajetí démonů – 2013) jsou ve skutečnosti sestry. Jejich postavy ve filmu nejsou nějak spjaté, ovšem důležitou podobností mezi oběma postavami je, že jsou obě pevně věřící katoličky obdařené jasnozřivostí. Obě postavy také přežily konfrontaci s démonem Valakem. (hansel97)
  • Během natáčení měl štáb problémy s místním stádem ovcí, které hned první den natáčení přecházelo přes cestu, čímž zablokovalo vozovku a zpomalilo natáčení o několik hodin. O pár dní později to stejné stádo zablokovalo cestu znovu. [Zdroj: tvguru.cz] (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2018 na MOTELX – Lisabonském mezinárodním hororovém FF. (Varan)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama