Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princezna Jůlinka je normální holka. Zatímco na zámek přijíždí poselstvo krále Huberta, který se uchází o její ruku, hraje si s vesnickými kluky. Když zjistí, že by si měla vzít ošklivého krále, poškorpí se s královskými rodiči a uteče do světa. Cestou se seznámí se dvěma milými chlapíky. Netuší, že jeden je opravdové strašidlo Mulisák a druhý vodník Brčál. Putuje s nimi světem a společně se přidají k cirkusu Kuldan. Tady se princezna opět setká s Frantou, který jí před časem pomohl z nouze. Když se pak mladík vinou úskočného padoucha, polykače ohně Dejmora, dostane do pekla, rozhodne se ho odvážná princezna zachránit. Dobrodružná výprava mezi čerty začíná. (TV Nova)

(více)

Recenze (76)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

To byla pohádka? To fakt nemohla být to byl příběh o komediantech a 2 řekněme strašidlech... Dost jsme se nudil a žasl jak komedianti bavili publikum (kočky táhnou kočár fíha to je číslo, kočka ,,zpívá,, či dokonce malé děti udělají 2 přemety... jo tak tam bych šel..), jak vojáci nedokázali najít princeznu (i když na ni koukali)... A fakt mi vadily všechny dětské role 5 dětí po sobě řekne tu samou větu či udělají to samé gesto což je síla.. A to peklo tomu nasadilo korunu to bylo velice slabé ve všch ohledech. Nuda nuda nuda 1z5 ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaný spíše rodinný film než pohádka. Není příliš pohádkový, i když mezi hlavní postavy patří král, princezna i několik strašidel. Ale své kouzlo má (včetně pohádkového konce)... Navíc je tu atraktivní cirkusové prostředí a mnoho zvířátek. I to možná přispělo k tomu, že se film velice líbil našim malým dcerám, takže v hodnocení oproti svému názoru hvězdičku přidávám - vždyť je to film, který je určen dětem. Zajímavé komentáře: sportovec, Jezinka.Jezinka, Mariin, CageDepp. ()

Reklama

Ezis 

všechny recenze uživatele

Film, který na rozdíl od některých jiných uživatelů považuji za opravdovou pohádku, byť svéráznou. Třeba ta mladičká princezna - ale ta je tu mladičká proto, že to tak je v původní Ladově pohádce a vlastně to určuje děj: "provdat ji chtěli, takové žábě..." Scénáristovi s režisérem se podařilo Ladu zpracovat do podoby pro mě snesitelné. Vyhovuje mně tu skoro všechno: hudba, tempo, humor, scenérie, herci i stručně naznačený milostný příběh - dvojice se sblíží tak, že Franta princeznu hecuje, že tohle a tohle nedokáže :-) to je v pohádkách neobvyklé a velice osvěžující. Představitelka princezny mohla mluvit lépe, jak už tu bylo naznačeno, ale jinak myslím, že na svůj věk roli zvládla dobře. Dlouhý tmavý cop byl evidentně její vlastní a přirozený obdiv k Frantovi by jí leckterá dospělá herečka mohla závidět. Vyzdvihla bych i obsazení: všichni herci tu přesně pasovali do svých rolí, viz vznětlivý král Vlach, roztomilá a důstojná královna Fischerová, trhač zubů Sloup, principál Pípal. Souhlasím s některými objektivními námitkami, na pět hvězdiček film není, ale pod čtyři nejdu. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Kryptosoučasná rodina selsky barokního krále je podána a zahrána dosti sympaticky (oteckovský král, důstojná královna i neprinceznovská princezna jsou každý svým způsobem přesní), sebekarikační dvorské prostředí jako troškovina bez Trošky docela zábavné, ale i tak je to příšerná slabota. Že si princezna vyvolí cirkusáka, je prostě skandál, ale budiž, patří to k osobité poetice Ladových „zvrhlých“ pohádek. Problém je, že Ladova poetika v tomto filmu naprosto nefunguje, jak se ukazuje také na dvojici Mulisák – Brčál, z nichž jsem měl střídavě rýmu a vyrážku. O peklu raději nemluvím a jinak... no jinak nebudu opakovat, co zde již napsali jiní. Odpad to není, ale za vidění to nestálo. Od princeznina útěku byly pro mne jedinými spočinutelnými momenty „smlouva se dodrží“, zubař Nepuč a dvě ztracené Julie, ušla též scéna hospodské hádky s vojáky. Z komentářů doporučuji sportovec a Radek99, k nimž lze přečíst ještě třeba Mariin, nash. (jehož ovšem koriguji, že Hrátky s čertem nejsou „z Ladovy truhlice“, nýbrž z Drdovy), giovanni3, Ezis, offlineman. A to by k této pohádce stačilo. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Znam lepší pohádky,... ale i horší. Takže tak ty tři body jsou vhodné. Nevidím tolik negativů, jako ostatní, podle mě se v pohádce pro děti nedá hledat příliš kvality, napětí nebo dokonalých kostýmů. I když ano, mohlo by to být propracovanější, princezna by to mohla hrát i lépe. Ale vodník a strašidlo jsou supeeer! :) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Na konci pohádky, když vojáci obléhají cirkus, jsou v pozadí na několik sekund jasně vidět sloupy elektrického vedení. (Mishell)
  • Cirkus Berousek na natáčení zapůjčil i několik svých zvířat, konkrétně šlo o koně, papoušky a opici. (Seteh)
  • Filmovým sídlem pana krále (Oldřich Vlach) byl zámek Červená Lhota. Dále se natáčelo na Hrádku u Úštěka, v Záluží, Varvažově či v Křešicích a okolí. (rakovnik)

Reklama

Reklama