Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z Dustyho (Mark Wahlberg) a Brada (Will Ferrell) jsou teď kámoši, zvlášť když se Dusty vykašlal na svou dlouho pěstovanou image bouráka, a Brad přestal dělat psí kusy, aby se mu v tom vyrovnal. Dokonce se rozhodnou, že letošní Vánoce stráví všichni pohromadě jako jedna velká šťastná rodina, i s oběma manželkami a všemi svými i vyženěnými potomky. Plán dostane zásadní trhliny ve chvíli, kdy se na svátky pozvou jejich otcové. Copak, s vřelým a milujícím Bradovým tátou (John Lithgow) by v tomhle směru nebyl žádný problém. Horší to však bude s Dustyho taťkou (Mel Gibson), což je ultimativní tvrďák, který neuznává fyzický kontakt a s malými dětmi je schopen vtipkovat o mrtvých prostitutkách. Dusty se mu vždycky chtěl vyrovnat a teď se bojí, že ho svou vyměklostí totálně zklame. A ještě víc se obává toho, že otcova přítomnost promění idylické Vánoce ve válečnou vřavu. A přesně k tomu vše nevyhnutelně směřuje, protože ani Brad a jeho tatínek nechtějí v téhle nelítostné bitvě tahat za kratší konec provazu. (CinemArt)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (211)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(100%) Viděno v kině. Huráááá! I zázraky se dějí. A já už si myslel, že se v současné době solidní komedie nenajdou. Trapné postavy, divný humor, nudné rádoby komediální scény – to vše v moderních komediích nalezneme, a že se jich spoustu točí. No nic, takže přejdeme k tomuto nečekaně zábavnému a bezchybnému dílku. První film mě určitě taktéž mile překvapil, sice se to od úvodu trochu vleklo, ale pak se to rozjelo v poklidnou rodinnou komedii, která si na nic nehrála, takže ty slabší 4* jsem nakonec s klidnou duší udělil. Takže mě to vcelku nalákalo jít do kina na pokračování, přeci jenom jsem se dost těšil i na Mela Gibsona. Ve výsledku jsem bohovsky nadšen a i překvapen. A není to jen můj subjektivní názor, většina lidí v kině se smála se mnou. Ferrell, Gibson a Lithgow hláškovali jako o život, stačili i jejich pohledy a už jsem se smál na celé kolo. Oproti prvnímu dílu zde přibylo i více vtipných scének, třeba rozmíšky v Betlému, zničení vánočních ozdob atd atd. Mark Wahlberg se zde trochu upozadil, ale rozhodně svůj prostor dostal. Nespatříme zde ani náznaky trapného humoru, ovšem koho moc nezaujal Ferrell v jedničce, tak zde asi moc nadšen nebude, mě ten chlapík zabavil až až. Nevzpomínám si, že bych od dob filmů SÁM DOMA viděl lepší vánoční, rodinnou komedii. Mel Gibson se teda ukázal i ve skvělé komediální stránce. Lithgow s Farrellem si zahráli správně trhlé cvoky. Už se těším na další shlédnutím kterých bude hned několik. Naprostá paráda! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je viditeľné, že sa zúčastnený počas natáčania bavili. A tá ich aura má tendenciu preskočiť aj na diváka. Pokiaľ teda nebude mať vysoké nároky a príjme tuctovú americkú komerčnú zábavu. Niekoľko skvelých scén síce ešte dobrý film nerobí, ale v tomto prípade a vo vianočnom duchu, som sa bavil skvelo. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell má sice jižanské jméno, ale jako bílý komik je excelentní. Právě Ferrell udává filmu tempo - Walknberg a Džipsn se pouze vezou. Tento fakt by nebyl na škodu, pokud by tedy poslední třetina filmu nebyla po scénáristické stránce tak útrpná. 63% Celosvětový příjem k 12. 6. 2018: $180,613,180, což je 2,62 násobek rozpočtu ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O niečo horšie ako jednotka, ktorá oproti tomuto mala ešte výhodu relatívne neopozeraného nápadu. O najväčší balík srandy sa tu postaral hláškujúci Mel Gibson, ktorý úlohu nevrlého deda zahral so svojou typickou komediálnou charizmou. Narozdiel od toho druhého (John Lithgow), ktorý mi tu pripadal až moc slizký a charakterovo až príliš iracionálne strelený. Našťastie nuda tu nehrozila, takže s čistým svedomím môžem hodnotiť priemerom. Len dúfam, že už trojka nebude. 60/100 ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Hergot jak já jsem se na tenhle film těšil...a takové zklamání..snaha tvůrců udělat film maximálně rodinným a pro všechny věkové generace se zde jeví bohužel jako nekonzistentní fiasko, překombinované nereálnými situacemi a množstvím gagů za každou cenu, doplněné o značně nesympatické malé haranty. Oproti jedničce neviditelného Ferrella a Wahlberga trošku zachraňuje Gibson, ovšem na druhou stranu druhý táta tátů Lithgow je tragicky trapný a přehrávající. Co dodat - tohle pokračování se prostě nepovedlo.................moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts na severovýchode USA. (MikaelSVK)
  • Po skončení záverečných titulkov nasleduje ešte jedna scéna. (figis20)

Související novinky

Mel Gibson se vrací do války

Mel Gibson se vrací do války

01.05.2018

Určitě si pamatujete, jak Mel Gibson před dvanácti lety upadl v hollywoodskou nemilost. Jeho kariéra byla 10 let prakticky v limbu, v roce 2016 ale natočil Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny a téměř vše… (více)

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

Reklama

Reklama