Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 2
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (470)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV seriál. Miluji filmové / seriálové záležitosti zabývající se časovou smyčkou a tenhle seriál to povznesl opravdu na vysokou úroveň, klobouk dolů. Je ale potřeba sledovat a hlavně chápat jednotlivé časové přechody a smyčky, protože pokud Vám unikne byť malá část, jako celek Vám to v hlavě udělá totální bordel, stejně jako mě. Je to hodně náročné na to, abyste vše pochopili. Úchvatný seriál a zároveň totální mindfuck! Bravo Deutschland, bravo! | 1. série (85%), 2. série (80%), 3. série (80%) > Průměr: 82% | ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový ambiciózní počin bych tedy od Němců fakticky nečekal. Rozhodli se přijít s námětem cestování časem, což se může na první pohled zdát jako téma, které bylo již v minulosti v kinematografii omílano nespočetněkrát, ale povedl se jim malý zázrak....Dokázali to tak zatraktivnit, že mě to chytlo již zpočátku. Trochu nechápu srovnávání se Stranger Things, jak už napovídá název, tak seriál Dark si zakládá na temném pojetí, hutné atmosféře a civilních hereckých výkonech, u kterých se mnohdy zmůžete jen na to říct: WOW...Nepočítejte zde s nějakou komediální rovinou, to musíte hledat jinde....U hereckého ansámblu bych se mohl rozepsat na velký počet řádků, protože tolik superlativů by dohromady dalo slušné množství textu...dělat to ale nebudu......jen tedy musím pochválit lidi zodpovědné za kasting, neboť ti odvedli neskutečný kus práce (to prolínání časových rovin roku 1953, 1986 a 2019 s sebou přineslo i problém vybrat pro některé postavy jejich mladší nebo starší já, a to se jim povedlo přímo náramně....smekám klobouček). Na poli všech deseti dílů mi bylo jako divákovi předhozeno mnoho otázek, a na všechny se odpověď nedostavila. Už jen kvůli tomu nemohu dát plný počet hvězdiček. Jsem si ale skoro na sto procent jistý, že tyto zbylé příběhové otazníky zodpoví druhá série, v kterou vkládám po zkušenosti s jedničkou obrovské naděje. 83 % ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pôvodne som si myslel, že ohodnotím len tretiu sériu zvlášť, no po tom ako sme došli na koniec som zhodnotil, že by to nemalo význam. Miesto toho (nakoľko sme práve videli poslednú sériu) ohodnotím celý seriál ako taký. Pretože si myslím, že to je najlepší spôsob ako sa k celkovému konceptu "Dark" vyjadriť. Povedal by som, že v prvej sérii sme mali zaujímavý koncept a dokázal som sa v tom veľmi dobre orientovať. Druhá séria začala veci trošku komplikovať a v poslednej sérii sa rozhodli vyložiť všetky karty na stôl. Neviem ako to tvorcovia zamýšľali, no mám tak trošku pocit, že možno ešte počas prvej série sami nevedeli kam to nakoniec všetko dospeje. Ale druhá a tretia séria museli byť napísané súčasne. Inak si neviem predstaviť ako sme sa mohli dostať tak famózneho finále, ako som mal možnosť vidieť. Je kopec seriálov, ktorým v poslednej epizóde jednoducho dojde dych. Už nám nemajú čo ponúknuť. Predposledná epizóda je najlepšia a koniec je len takým nutným momentom, ktorý ma ako diváka často sklame. Nie však v tomto prípade. Keď som si spätne vzal všetko čo sme videli, všetko čo sa stalo a ako sa to stalo, dalo to absolútny zmysel. A keď na konci Adam a Eva sú spolu v objatí a uvedomujú si čo sa im stane, patrí to medzi absolútne highlighty seriálu. Finálne 2 epizódy sú proste úplne fantastické. Nemám im čo vytknúť. Okrem toho si uvedomujem ako veľmi som si obľúbil Jonasa a Marthu. A je fascinujúce vidieť čo sa z nich oboch nakoniec stane. Nebudem to celé rozoberať, aby som nedával spoilery, no v podstate to kompletne potvrdzuje všetko čo kedysi hovoril Martymu doktor Emmet Brown v "Back To The Future". V prípade, že porušíme časopriestorové kontinuum, následky môžu byť katastrofálne. A to je aj situácia toho, čo sa vlastne stalo tu. A ako cestovanie časom mnoho ľudí bolo schopných poznačiť. Séria mala svoje zakopnutia a občas ma mrzelo, že vždy keď sa rozhodli postavy niečo zmeniť, tak len pokračovali po línii, ktorá už bola vytvorená, no s príchodom toho finále v posledných dvoch epizodách poviem, že ide o silne spracované a je to veľmi dobre napísané. Možno niekedy pozriem ešte raz všetky tri série za sebou, aby som si to všetko ešte raz ozrejmil, no seriál ako taký hodnotím ako vynikajúci. Hodnotenie: A ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Mám rád takové mystery příběhy: promyšlené, nenáročné na akci, stačí jen dobře napsaný scénář, tajuplné lokace a seriál je na světě. Klidně bych si dokázal představit podobný počin i u nás. Takové seriály prostě dneska frčí. Jsem zvědav, jak si Němci poradí s další sérii. Hlavně méně "časových paradoxů". ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Naprosto famozni. Nenechte se odradit nemcinou, takhle mysteriozni serial tedy nebyl od zlate ery LOST. Tema cestovani v case, uzasne prostredi nemeckych lesu, jaderna elektrarna, Fallout influence, skvela temna hudba a chytlavost kdy se nemuzete dockat dalsiho dilu. Koukejte vysolit druhou serii a rychle! 9/10 ()

Galerie (145)

Zajímavosti (43)

  • V epizodě zazní skladba „Industry“ od hudební skupiny Mire Kay. (Doomcourier)
  • Obrazy (Adam a Eva) v Evině kanceláři namaloval německý malíř Lucas Cranach starší. (zabr23)
  • Vždy při úvodních titulcích epizody můžeme slyšet hudbu od německých Apparat, konkrétně skladbu „Goodbye“ z alba „Devil's Walk“ vydané společností Mute records v roce 2011. (mart71)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama