Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 46 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (84)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

1. série: Seriál jsem stáhl na základě krátkého videa sestříhaného z prvního dílu a už od začátku mě to chytlo. Ať už doktorská tématika, tak brilantně chytré nápady hlavní postavy, která z místy obyčejné telenovely ala Ordinace v růžové zahradě (ikdyž někdy případy pacientů stály zato) dělá výborný a dobře koukatelný seriál. Postava autistického doktora Shauna Murphyho je jednoznačně nejzajímavější a nejlépe zahraná postava, kterou jsem kdy ve filmu zažil, a za to neskutečná poklona Freddiemu Highmorovi, který seriál táhne o level výš. Od propadu do nudy The Good Doctor dodává v průběhu nové postavy, zajímavé případy, flashbacky Shaunova dětství a jeho aktuální život, který je sám o sobě zajímavý. Moc si nemůžu stěžovat, protože tohle mi sedlo do vkusu a doufám, že druhá série bude ve stejném duchu, možná o něco drtivější. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa odlišností medzi stvárnením autistického doktora a Normanom Batesom osobne nevidím, čo vo mne vyvolávalo stále pocit, že Norman predsa nemôže byť chirurg. Mozog mi to akosi nevedel spracovať a veľmi ma to rušilo. Nepridám sa tak medzi tých ľudí, ktorí obdivujú genialitu Freddieho Highmora. Ostatné postavy, hlavne Antonia Thomas potešili viac. ()

Reklama

Jirk4 

všechny recenze uživatele

Nevybavuju si jinej seriál, kterej by tak šíleně osciloval v podstatě mezi odpadem a mezi pětihvězdičkovým dramatem z nemocničního prostředí. Často i v rámci jedné epizody. Celkově vzato je to ale fajn oddechovka, a většinu času se drží spíš nad průměrem, takže se to dá doporučit; ale ve všech směrech špičkové drama od toho určitě nečekejte. Jinak viz třeba DwayneJohnson. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane dobrý deriál, naozaj dobrý. Zaujímavé prípady z nemocnice, zaujímavé osobné životy, hoci samozrejme treba uznať že autista za operačným stolom, to je dosť pritiahnuté za vlasy. Jediné, čo mi tu vadilo bolo do očí bijúce tlačenie politickej korektnosti, ktoré nebolo vôbec prirodzené. Proste v komparze musela byť tretina bielych, tretina černochov, tretina šikmookých. To mne vôbec teda nevadí, vadí mi však to, že je to pri aktuálnej skladbe obyvateľstva USA totálnym nezmyslom. A niektoré časti boli zbytočným pretlačovaním progresivizmu a gender ideológie, čo som znamenite ohodnotil odpadom. Ale inak bol celkový dojem veľmi príjemný. Vyzdvihnúť je treba herecký výkon Freddieho Highmorea. Vlastne všetci herci sú tu výborní, ale on pôsobil ako absolútne autentický autista. a keby to bol celovečerný film, nominácia na oscara mu neujde. ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že seriálům z lékařského prostředí vévodí House, nicméně Dobrý doktor překvapil a po 3 sériích je to koukatelné. Jediné, co bych tak vytkl, je fakt, že se během dílu často přeskakuje v ději (je večer, najednou to přeskočí do rána téhož dne, pak zase zpátky, atd.). Pokud jsou seriály z doktorského prostředí váš jed, určitě dejte Dobrému doktorovi šanci! ()

Galerie (3 693)

Zajímavosti (23)

  • V této epizodě zazní skladby: „Perfect“ a „Thinking Out Loud“ od Ed Sheeran. (danielsaf2)
  • Freddie Highmore odmieta byť otrokom TV priemyslu a uprednostňuje väčšiu časovú flexibilitu, preto má pri nakrúcaní podmienku: žiadna séria nesmie mať viac ako 20 častí. Okrem toho je pre neho stvárnenie autistického lekára fyzicky aj psychicky náročné. (krasomama)

Reklama

Reklama