Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

dsaiko odpad!

všechny recenze uživatele

Mně se film vlastně docela líbí, kdybych byl zkouřený dal bych mu asi 3 hvězdy, akorát za střízliva je to strašná nereálná agitka o růžovém a roztančeném socialismu v zámeckých komnatách ... Výuka AJ na střední škole v roce 1978? Roční zahraniční pobyt? Všichni tančí, milují se, učitelka spí na kurzu se svým žákem ... Obsahově plytké želé... ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Filmová klasika se sympaticky mladým a dosud se nepitvořícím Oldou Kaiserem, ale současně nesympatickou (a nejen rolí) Kolářovou. Tu nějak nemusím. I když objektivně musím uznat, že ztrápenou rozvedenou úču střihla brilantně. No, a Tomáš Holý, to byl jistý tah na bránu. Zvláštní, ten kluk se fakt nepřejedl. Možná i proto, že na to vlastně neměl čas. „Promiňte, nevěděl jsem, že jste tak stará. Tak strašně stará.“ No, byla, ale fakt je se pak dokázala skoro odvázat. Jen ten český sex pod dekou v koupelně mi moc neseděl. Ponechme na fantazii laskavého diváka, jak asi letní románek učitelky a studenta nakonec dopadnul. Snad nikoho nenapadne chtít to natočit po třiceti letech… ()

Reklama

Charlizee 

všechny recenze uživatele

25.1.2009 Dnes jsem se po dlouhé době podívala na tento Kachyňův snímek. Vždycky se mi líbil pro jeho pohodovou a bezstarostnou atmosféru... Kupodivu až dneska jsem si uvědomila, že ta atmosféra není tak bezstarostná, jak se zdá. Nejspíš je to dáno tím, že jsem dříve neměla žádnou podobnou vztahovou zkušenost a nevnímala propracovanou psychologii postav. Teď přesně vím, jak se Klára cítila. Měla zavedený život. Muže, který se o ni dokáže postarat, ačkoliv je po citové stránce tak trochu "suchar". Měla všechno, co k životu potřebuje, ale přece jen jí k životu "něco" scházelo. "Něco", na co by nepřišla, nebýt seznámení s Jakubem... Jakub jí sice nenabízí žádné jistoty, ale vnáší jí do života to "něco", které dlouho nepoznala - radost, smích, lásku, štěstí...Ve chvíli, kdy člověk někoho taového pozná, je schopen pálit mosty. Nebo alespoň já ano :) Bezhlavě jdu za tím, kdo tyto pocity vyvolává... Pravda, často si potom až zpětně uvědomím, kolik úsilí mě to stálo a jak moc jsem sama sobě ubližovala... Klára má to štěstí, že Jakub je odhodlaný stejně (ne-li víc...) jako ona, a pokud si jednou nezačnou společné oběti vyčítat, věřím v jejich happyend... Málokterý film ve mně evokuje odraz skutečnosti právě tak jako Setkání v červenci... ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Setkat se s Tomášem Holým je vždycky příjemné, natož o prázdninách v červenci. Mám ráda filmy pana Kachyni, tento ovšem patří k těm slabším. Dvojice Kolářová a Kaiser mi k sobě nesedí a není mi jasný ani ten rychlý přerod přísné a nekompromisní učitelky v citlivou a chápající bytost. Totéž i obráceně. Že by student netušil, co v ní může být skryto? Někdy si kladu otázku, s jakými asi učitelkami se v dětství setkávali naši filmaři. Velmi často je líčí jako přísné, nepřístupné, necitlivé, trapné, roztržité, směšné...bez normálních lidských emocí. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Kachyňa je zárukou kvalitního filmu, a ačkoliv Setkání v červenci možná není tak úplně na úrovni jeho některých "závažnějších" filmů, rozhodně se jedná o příjemný romanticky-komediální zážitek. A dokonalá Edova matka v podání paní Fabianové je třešnička na chutném dortu, který chutná po letním ovoci. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Po celou dobu natáčení rostly hojně houby. Catering den co den připravoval pochoutky jen z hub, které herci nebo štáb nasbírali. Každý den na jiný způsob. „Byl jsem jich už tak přejedený, že jsem je pak několik let vůbec nemohl ani cítit," zavzpomínal režisér Kachyňa. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Natáčení probíhalo na zámku Roztěž u Kutné Hory (stejně jako později seriál Život na zámku). Film se natáčel od 14. dubna do 12. září 1977. (AndewMX)

Reklama

Reklama