Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“ (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (563)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

O podivném spolčení obyvatel jisté chatové osady kdesi za Prahou.. proti "nezničitelnému" podnikateli, který chce celou osadu proměnit v bytovou zástavbu. Janžurová velmi vtipná hlavně v druhé půli příběhu, tím to ale končí, jedná se jinak o těžce uchopitelnou "moralitu-mortalitu", která asi ani nezná hranic!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Teroristka v sobě nese potenciál velmi dobré a provokativní tragikomedie. Jenomže jej zabíjí dramaturgickými přehmaty, nezvládnutými změnami tónu a myšlenkově pokřiveným vyzněním. Přestože jsem v kinematografii zvyklý na všelijaké extrémy, dlouho jsem neviděl film, který by mě úplně rozhodil tím, čím (a jak) se diváky snaží pobavit. Bezelstnost, s jakou Teroristka tvrdí, že je v pořádku prosazovat své zájmy brokovnicí, mi přijde mnohem víc znepokojující než všichni Machové světa. Podrobně tady. 50% ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Jakmile se musím jít podívat na nějaké oficiální info, jestli je film zamýšlen jako komedie nebo ne, tak je jasné, že něco bude v nepořádku. A taky že jo. Řekla bych, že v tomhle případě kombinace komedie/drama prostě nedává smysl. Chudák Martin Hofmann, asi bude hrát ty smrady à la Babiš ještě nějakou řádku let. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Český pokus o western po dlhom čase, čiže eastern, mi celkom sadol, ale je jasné, že takýto experiment nemohol osloviť kladne všetkých, čo dobrovoľne chodia za peniaze do kina na českú tvorbu. Kým sa dostaneme k "prestrelke", prejde dosť dlhý čas a ten je vyplnený prípravou na záverečnú konfrontáciu. Pozerať sa na to rozhodne dá bez ujmy, no a tá konfrontácia zase všetko naladí do atmosféry a humoru špagetti westernov, čo zase nemusí každému sadnúť. No to pretože o skutočnú prestrelku nejde, skôr o paródiu na žáner, pričom ale postavám určite o niečo závažné ide. Všeobecný hejt je podľa mňa nezaslúžený, respektíve zbytočne k tvorcom krutý, neviem, či sa vážne čakala sociálna dráma desaťročia a útok na všetky české levy, ako zábava Teroristka podľa mňa svoj účel plní. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Janžurová is back ! '' Přiznávám se, že jsem obsah nečetl a od Teroristky moc netušil co čekat. Hned od prvopočátku mi film připomněl britského Harry Browna (2009), kde vytočený důchodce (mimochodem bývalý člen SAS) začne dělat ordung ve čtvrti kde žije, páč úřady na to pečou. A když myslím ordung, tak pořádnej. Jenže jak běžel děj dál, čím dál více jsem si uvědomoval, že tohle je klasická černá komedie anglického střihu s povedenými dialogy a navíc solidně zahraná. Mám dojem, že to někteří zde nepochopili. Všichni herci mi tam sedli a já si uvědomil jak je dobře, že k nám od bratrů Slováků proudí jejich krásné herečky... Sestry Norisovy, Badinková, Siposová a teď krásná Svarinská... No buďme za to rádi ! :-). Janžurové to sedlo a jak dávala dohromady ty zbraně... hned jsem si vzpomněl na všechny ty akční filmy, kdy před nějakou zásadní misí hrdina či celé komando dává do cajku výstroj a s hlasitým zacvakáváním a chřestěním zandavají náboje, zásobníky, nábojové pásy a šroubují tlumiče... :-). Ve vodách současných českých komedií, které připomínají septik (píšu to těsně poté co jsem viděl Léto s gentlemanem) je tohle sklenka čisté vody. není to úplně za 4, ale celou dobu mi film držel úsměv na tváři, ne jen pár osamocených hlášek a tak zaokrouhluji nahoru a dávám za 4 náboje do brokárny zasunuté do důchodcovských punčocháčů. A ponaučení je jasné, nepruďte moc chataře a místní důchodce, nemají totiž už co ztratit... * * * * ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Iva Janžurová se kvůli své roli ve filmu musela naučit střílet. (ČSFD)
  • Prvá zbraň, ktorú dostane Marie (Iva Janžurová), je pištoľ Desert Eagle. Neskôr má revolver Astra 357. Eva Součková (Eva Holubová) má revolver typu Webley Bulldog. Mach (Martin Hofmann) má pištoľ CZ 75. (ČSFD)
  • Úvodní scéna z kovošrotu byla natočena v Berouně nedaleko nádraží (jiricek33)

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Čeští filmaři si rozdělili peníze

Čeští filmaři si rozdělili peníze

15.06.2018

Státní fond kinematografie čerstvě rozdělil celkem 65 milionů mezi devítku vybraných filmových projektů. Největší částku 15 milionů korun obdržel chystaný snímek Davida Ondříčka (Ve stínu) Zátopek,… (více)

Reklama

Reklama