Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení! Těšila jsem se hlavně na Rowana - a on nezklamal. Pokud někdo při pohledu na jím dokonale zahraného Waltera (ušlápnutý, nevinný, roztomilý) musel celou dobu myslet na Mr. Beana, pak je to jen a jen jeho vlastní chyba, protože mistr tu jasně dokázal, že se od nálepky "infantilní fazole" umí dokonale oprostit (až na pár pochopitelných xichtů - za to on totiž těžko může, když už je jeho obličej jednou takový, jaký je). Po nepřekonatelném Zmijákovi je tohle jeho zatím asi nejlepší filmová kreace, jakou jsem viděla. Ovšem ani ostatní herci nezůstali pozadu - třeba takový Patrick Swayze mi svým dokonale slizáckým Amíkem doslova vytřel zrak - exhibicionista jeden. Hříšný tanec zapomenut, Páťo, dík! ()

francis 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se koukal tak trochu náhodou, ale jak jsem tak koukal, pomalu jsem zjišťoval, že mě to baví čím dál tím víc. Nemám sice moc rád takovou tu stylizaci "tohle je komedie, tak se smějte", kterou to chvílema trochu zavánělo, včetně "hudby do komedie jako dělaný", ale mnohem blíž to bylo klasický britský komedii natočený s nadhledem. Vtipy totiž většinou byly opravdu legrační a některý scénky byly skvěle odlehčený. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

To je jenom zdání, že na venkově se nic neděje. Farář, kterému většinou uniká veškeré dění v rodině „Jsi půl dne za námi, víš to?“. Dcera, která je v tom skoro dospělém věku a obtěžují ji matčiny pokusy o výchovu: „Víš co mě bolí nejvíc?- Ne. Ale ty mi to stejně řekneš.“ A stereotypem znavená Glorie, žena v domácnosti, kterou štve navíc i sousedův uštěkaný pes. Závidět se jí dá snad jen to, že dokáže hlavu rodiny umlčet slůvkem Amen. A potom je tady ještě nenápadný lehce přehlédnutelný syn, kterého si, ale ve škole všímají víc než je mu příjemné. Glorie naštěstí část povinností předává hospodyni a zdá se, že přijmout ji byla trefa přímo do černého. „Ujasněme si to. Můj syn se zbavil šikany. Z mého manžela je komik. A moje nymfomaniakální dcera objevila vaření. Co se to děje?“ Cynický humor, báječné dialogy a skvělá Kristin Scott Thomas, která byla pro mě v téhle černé komedii naprostou jedničkou . ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel že v tom hraje Atkinson a jak se to jmenuje, tak jsem si myslel ze to bude strašná kravina, ale nakonec to tak hrozný nebylo. První překvapení bylo, že to je vcelku normální film a žádná střeštěná komedie, hned vzápjetí mě překvapilo, že Rowan Atkinson neni retardovanej, ani si nepamatuju, kdy naposled měl Atkinson normální roli, jestli teda vůbec nějaká taková byla. Ve své roli je kupodivu dobrý, ale nějaké výraznější stopy ve filmu nezanechal. Všichni ostatní, včetně úchylnýho Patricka Swayzeho jsou na stejné úrovni a nikdo z nich moc nevybočuje, snad jen Maggie Smith je o trošku lepší.. Co se týče děje, tak ten nenadchne ani neurazí, stejně jako celý film neni moc výrazný a komediální orgie se také nekonají, tudíž jsem se ani moc nenasmál, ale ty 4* si to nakonec zaslouží ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na 3* to , vytáhli především herecké výkony ani tak ne Rowana Atkinsona, který se, ale vypořádal ze škatulkou Mr.Bean docela dobře, ale především Kristin Scott Thomas perfektní výkon. Bohužel slovo perfektní nemůžu říci k tomuto snímku, vtip a černé grády začal mít film totiž, až něco 20min. před koncem a i když závěrečná cca čtrvthodina je solidní zábava do černa, nemůže napravit ten univezálně uklizený humor z předešlých minut . ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama