Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VY NEJSTE TI ZLÍ. TO MY!…“ /// Není loupež (přepadení banky) jako loupež (přepadení banky). A když už musíš loupit (přepadávat), tak bacha, aby po tobě nešel policejní gang G. Buttlera… Bankovní loupež orámovaná úvodní a závěrečnou přestřelkou s pokusem o fajn pointu. To uprostřed – takže plánování loupeže vs. (nestandardní) policejní práce je zajímavý, ale i celkem dlouhý… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju policejní drsňáky. 2.) Chystám se udělat banku. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi treba prijať fakt, že podobné chlapské filmy sa presunuli z "mainstreamu" do dvd/bd požičovien a museli v európskych kinách ustúpiť CGI teroru. Ale verím, že nepôjde o status quo pre ďalšie storočie kinematografie, "dávám Bolševikovi tak deset let". Možno aj preto som si Den of Thieves užil možno podobným spôsobom ako kedysi The Heat. Záverečná lúpež bola výborne premyslená a bolo ju veľmi zábavné sledovať, ako aj záverečné zúčtovanie. Lenže kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie. Že ide o režijný debut, som sa dozvedel až po filme a príjemne ma tento fakt prekvapil. Trochu mi prekážal zbytočný nazelenastý kamerový filter, LA si predsa vystačí aj so svojim neštylizovaným pôvodným lookom. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Butler v trochu drsnejšej role, ktorá mu sedela, ale čo tá dejová línia? Vykrádačky a akcia sú ok, ale na čo tam riešili Butlerov osobný život, keď ho ani nedoriešili? Zbytočne natiahnuté o pol hodiny. A to som si myslel, že sa 50 cent konečne objavil v dobrom filme. Len objavil samozrejme, herec to nie je. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Drsná, rýdzo-maskulinitná, extrémne testosterónom nabitá akcia. Komplet celý ansámbel je úplne dokonalý, od hlavných postáv, ktoré ťahá primárne neuveriteľný (alebo v tomto prípade práve uveriteľný) Butler a Schreiber, až po tie "najmenšie," ktoré sú na obrazovke sotva minútu. Gudegastova réžia je perfektná, a to dokonca odhliadnuc od faktu, že sa jedná o debut(!!!), Martinezova hudba dotvára napätie a akciu tak brilantne ako Jóhannssonov majsterštik v Sicariu, prestrelky majú priam pulzujúcu energiu a postavy sú napísané tak plocho a jednoliato, až ich beriem ako faktor autentickosti a nie scenáristický nedorobok, čo má tiež za následok, že nevieš komu fandiť a ak, tak obom táborom. A ten pocit, že som film videl už piaty raz, ale aj napriek tomu som bol po celú stopáž bez pohnutia a s príchodom záveru druhej hodiny som sa musel z ležérnej opretej polohy v napätí nakloniť dopredu do pozoru, je na nezaplatenie... Bonusy: Alameda Corridor, Alpha Males, Into the Den, Alternative Ending --- ♪♫Gearing Up / Pepto -- "Be advised, suspects wearing body armor. No center mass shots. Limb and head shots only." (18.10.2018) (11.2018) (6.12.2018) (2019) (12.3.2021) (13.3.2021) (14.6.2021) (14.10.2021) (15.2.2022) (18.8.2022) (26.9.2022) (29.12.2022) (16.5.2023, sk dab) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(49%) Jeden z nejrozporuplnějších filmů. V podstatě ani nevím, co nám tento počin chtěl říct. Celé je to takové nezáživné a dějem a ani ničím jiným se to nikam v průběhu sledování neposouvá. První hodina je ještě docela vydařená a to díky G.Butlerovi, který svojí roli sehrál bravurně. Jenže to byl asi tak jediný klad snímku. Neříkám, že se zde najde plno nelogických děr, ale jako krimi to působí dost průhledně. Víme vše, co se stane a ta poslední část filmu se zloději mi přišla tak nezáživná, nudná, až jsem málem usnul. Butler se najednou vytratí, pak se ke konci ukáže, nevím, celé to bylo dost divné. Hudba – té jsem si nevšiml. Rozhodně jsem se vyloženě nenudil, ale opravdu kromě Butlera zde není o co stát. Technicky je to natočeno výborně, i přestřelky jsou celkem dobře nasnímané, i když moc nezaujmou. Vidím to na průměr, takovou tu slabší jednohubku. 2/3* - po dlouhém zvážení dávám silnou 2*. Víckrát bych si to ale nepouštěl, takových filmů bylo už natočeno mraky. Tohle mě moc neoslovilo. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • V úvode filmu je na obrazovke napísané, že v L.A. prebehne jedna lúpež každých 48 minút, čo je 2400 za rok, a že je Los Angeles hlavným mestom bankových lúpeží. Táto prezývka mestu prislúchala v 60. rokoch minulého storočia. A v roku 2016 prebehlo v celej Kalifornii "len" 462 bankových lúpeží. (Real Tom Hardy)
  • Původně měl mít film kolem 160 minut a měl představovat jiný konec. (ČSFD)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama