Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vysokooktanová akční "no-brain" záležitost, která i navzdory průhlednému ději nabízí skvělou akci a svižný spád. Den of Thieves se může kromě skvělého hereckého obsazení rovněž pochlubit i perfektně zvládnutými přestřelkami, na něž je ve výsledku radost pohledět. Ve finále tedy zamrzí jenom lehce "přestřelená" stopáž, avšak i přesto jakožto nenáročná akční jednohubka funguje Den of Thieves více než dobře. Skvělá práce! „That's ok. I don't bring my cuffs anyway.“ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Děr ve scénáři to má více, než švýcarský ementál, což si uvědomíte hlavně při ne až tak příběhově zvládnuté loupeži a pak při závěrečně pointě, která je všechno, jen ne chytrá. Přitom by chtěla být něco jako ´Obvyklí podezřelí´. A co tu jinak máme? Střet dvou silných osobností a příběh, který sází spíše na atmosféru, než akci, které se tu stejně na začátku a samém konci dočkáme. Tedy je to takový ´Nelítostný souboj´ ze second–handu, Butler není Al Pacino, Schreiber pak ani zdaleka osobností typu DeNira a Gudegast se na Manna dívá hodně zespoda s úctou. Ale když nebudu srovnávat, pak důraz na postavy, pozvolnější tempo, atmosférické reálie L.A. a ultra-macho Butler, tak jak ho chceme vidět, to všechno mi dost sedlo a ty čtyři mírně nadhodnocené hvězdy dám, navzdory té nevydařené pointě. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $44,947,622Tržby Celosvetovo $80,509,622Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,969,455Tržby za predaj DVD v USA $2,908,233║ Môže byť. Takéto filmy z nejakou tou záludnosťou, premysleným plánom pri vykrádaní bánk zaujme, či už vo vážnejšej či aj miestami odľahčenej polohe. Butler konečne v takej normálnejšej úlohe, kde nie je príťaž, kde mu sedí jeho odvalení buranský prístup. Dejovo sa stále niečo deje, miestami niečo príjemne strhne, či pobaví a prestrelky majú grády. Takže troška zo súdka filmov ako Heat či The Town. /80%/ ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dobrá žánrovka. A Gudegastovi vlastně docela (dost) závidím. Ne to, že by byl bůhvíjak skvělý a nápaditý filmař, ale fakt, že dostal příležitost natočit film přesně v duchu svých oblíbených krimi klasik (ikonický Nelítostný souboj z toho trčí na všechny strany). Ještě důležitější však je, že jim svou variací/poctou neudělal žádnou ostudu. Jeho vlastní přínos subžánru drsných policajtsko-zlodějských kriminálek je sice minimální (žádný osobitý rukopis, originální ozvláštnění dějové struktury či výjimečná scéna), ale i při pouhém napodobování/kopírování ustál tohle nemalé sousto po všech stránkách se ctí (film drží pohromadě, má konzistentní atmosféru, příjemné tempo vyprávění, solidní herce, dobře natočenou akci atd.). Podle mě na sebe může být docela hrdý - já bych na jeho místě rozhodně byl... 70 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po úvodní loupeži která se zvrtne v masakr policejních složek je jasný, že to LAPD nenechá jenom tak a na stopě zločinců už je tým který si taky zrovna nebere servítky. Vede ho Butler který chlastá pivka, hulí cajga, vytrvale hláškuje a zvládne nasrat každýho koho potká. Do jistý míry tu registruji pokus o film typu Heat, ale je určitě minimálně o třídu slabší. Po úvodní svižné přestřelce se víc než hodinu kecá a zdlouhavě vyšetřuje. Jenom Gerard je těžce nad věcí a vyfuckuje klidně i lidi od FBI. Po druhé akci zločinců se z toho pro něj stává osobní záležitost kterou musí vyřešit za každou cenu. No co dodat je to Butlerova one man show pro jeho fanoušky. Film sám o sobě průměrný, občas se trochu vleče a finále je předvídatelné.55% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Velká většina natáčení probíhala v Atlantě, aby se využily státní daňové úlevy. (ČSFD)
  • Keď Nick (Gerard Butler) na začiatku filmu šoféruje ráno domov, v aute mu hrá skladba "What It's Like" od kapely Everlast. Skladba je obsahovo vlastne empatiou voči odpadlíkom spoločnosti, čo sa určitým spôsobom hodí na postavu Nicka. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama