Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

maddy 

všechny recenze uživatele

Bakalárska práca na tému „Najväčšie filmové klišé v žánri thriller (v kvalitatívnej kategórii Béčkový filmov určený direct-to-video)“. Simon West je nepredvídateľný režisér, raz za dekádu sa mu podarí slušný akčňák (Con Air, Expendables 2), občas zo sľubného námetu vytrieska len typický priemer (Tomb Raider) a neraz natočí aj nezáživný shit (Cape). Nie je preto žiadnym prekvapením, že keď sa mu do rúk dostane nízky rozpočet a scenár od absolventa rýchlokurzu písania scenárov (ktorý ani nedokončil), tak z toho nič iného ako hlúpe béčko vzniknúť nemôže. Príbeh je omieľaný ako 100x vyprané ponožky, postavy sú hlúpe ako po druhej lobotómii mozgu, dianie je predvídateľnejšie ako umiestnenie ďalšieho hitu Ivety Bartošovej v tunajších hitparádach, záver happy-endovskejší než venezuelská telenovela, Nicholas Cage trápny ako v Ghost Riderovi, ale na druhej strane z toho West dokázal vytrieskať aspoň celkom odsýpajúce akčné scény a naháňačky, ktoré zaberajú polovicu stopáže, doplnené o hudobný motív ako vykradnutý z Bondoviek, takže nakoniec to nie je až taký odpad, ale aspoň čisto primerné béčko v štýle 90. rokov, nad ktorým sa absolútne nie je potrebné zamýšľať. Pokiaľ ste priaznivcami akčných filmov, tak ako jednohubka na zabitie zimného večeru, keď už došli všetky kvalitnejšie filmy nijako neuškodí, a na druhý deň zaručene vyšumí z hlavy. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"JSEM NAŽHAVENEJ JAK RILEYIN PESAR." Nadávat na Nica je teď v módě, ale já na to seru. Vidět tuto srandu v kině, asi se to na průměr nedostane, ale v pohodlí domova je to v klidu. Hrozně mě pobavil Lucasův záporák - béčkově ujetý, náležitě přehrávaný a v závěru skoro nesmrtelný (v té umělé haksně musel mít hasičák, jinak nevím jak se tomu cipovi podařilo ukočírovat svou živou pochodeň). A vůbec, ujetě béčkové je to celé, i když asi hlavně nechtěně :-) 50% ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si stěžovat. Akce dobře natočená, West boduje, herci hrají dobře, tempo to má našláplé a u hudba je taky fajn. Popravdě nevím, co lidi od podobných filmů čekají, ale na tenhle film bych šel do kina radši, než na jiné zhovadilosti, co jsem v poslední době viděl. Pokud si Stolen za něco zaslouží krtiku, tak je to především hlavní záporák, který je svou vizáží poněkud přepálený a závěrečné akční vyvrcholení, které je příliš krátké. Jinak je ale Stolen skvělý odpočinkový film a špičkové řemeslo. PS: By mě jen zajímalo, kam se poděla stáda těch chytráků, kteří sebevědomě plácali, že tohle je to samé jako 96 hodin, aniž by film viděli. A ejhle, ono to vůbec stejné není. To je ale překvápko. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení zvýšilo hodnocení filmu o 1 procento, to mě těší. :-) Tohle byl pohodový akční thriller, mělo to tempo, dobrou akci, dobrý děj, mě se to líbilo. :-) Navíc při koukání tohoto filmu jsem zjistil, že jsem to už viděl asi v televizi, ale líbilo se mi to tak, že jsem to tedy zkouknul znova. :-) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Každý otec si povídá se svou holčičkou, než jde loupit. To je normální.......... Film je to však divný, podprůměrný a nezáživný. Špatné dialogy, mdlá hudba a vůbec žádné napětí. Vše tak zachraňuje Nicolas Cage, který se upsal tomuto příběhu. Řekl bych, že to byla špatná volba. Zase naopak, hrát tam někdo jiný, byl by to odpad. CITÁT - Nechme veverky hašteřit a chytneme celý houf............ Film obsahuje velkou spoustu filmařských chyb. Ani nemá cenu se v tom rýpat. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama