Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NENÍ ČAS. VINCENT ŽIJE.“ … ,,- CO? O ČEM TO MLUVÍŠ?“ … ,,CHCE 10 MILIONŮ DOLARŮ A MÁ ALISON.“ .... /// Film o tom, že je špatnej nápad krást něco nejlepšímu bankovnímu lupiči (tak to jsme teda nečekali…). Výhodou těhle filmů je, že si člověk připadá děsně chytrej, protože (překvapení!) ten příběh je S R A Č K A! West není v akčních pasážích špatnej, jen tam nemá co ukazovat, ale má to aspoň ucházející tempo. Do tý doby, než si všichni začnou myslet, jaká že je to náramná jízda (všichni v tom filmu…) - jsem relativně v klidu. Jenže pak záporák přestává bejt zápornej a stává se z něj idiot, stejná choroba napadla dceru (nečum na mě, já žádnou nemám…) a vo policajtech ani nemluvím (páč by mě to stejně nevěřili). Celý to upadá a upadá z těch 3* na 2* a pádu níž zabrání jen konec. (Ty krávo, tak ten závěr překonal všechny vočekávání – dávám 1*!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřil jsem, že jde za bílýho dne, za tři hodiny, bez náročnější přípravy, s holkou na podpatcích udělat banku (néé – je to dobře! Žádný udělání holky na podpatcích v bance, za bílýho dne a bez přípravy se tu neřeší!). 2.) Zjistím, že Cage chce vypadat jako Ghost Rider v každým filmu. 3.) Thx za titule ,,vsbzs“ a ,,suniness“. /// PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo. Co je na filmu špatně ? Nic zásadního nevidím. Hlavní záporák, jak tu někteří píšou je trapný, mě moc nevadil, sice opravdu nebyl moc působivý, ale to je fuk. Akce tu je, není nějak velkolepá, ale najde se tu a hlavně, film hraje na napětí, které je místy dost velké. Hudba od známého skladatele Marka Ishame je příjemná, ničím nepokažená. Film má celkem rychlý spád a i dobré hlášky celkově. A nyní zápory. Možná by neuškodil tak o 20 mil.USD větší rozpočet, více střílení a akce, soubojů a lehce lepší atmosféru o únosu. Obsazení herců mě bavilo. I herci, hrající policisty. Ikdyž vše bylo takové mírné a nic nepřekvapilo, ale já tu 4* s odř.ušima dávám. Celkově film hodnotím na dobrých 70% = **** ()

Reklama

Henk123 

všechny recenze uživatele

For god's sake. Dneska tohle, příště obsazen do pokračování Twilght ságy do hlavní dívčí role a pozítří ovládnou svět obří hamburgry a pak si až teprve N. Cage uvědomí, že tu něco hapruje. Už je asi úplně mimo nebo hrábne po každym kšeftu hlava - nehlava nebo spíš mozek - nemozek. Unesená dcera, 12 hodin, 10 milionu dolarů - ! někdo si dal napilno ! - to tu ještě nebylo, něco jako by natočili nový díl ''Rychlých Prachů'' a chtěli tim zbořit svět. Lidstvo už je přesyceno. Nic víc než jedna hvězda pro Nicolase ze soucitu. Takže tak. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že je film celkem předvídatelný a nepřináší v podstatě nic nového, není to úplná hrůza. Cage je opět zloděj (60 sekund), jeho dcera je ... (Drive Angry), hádejte co, když si přečtete název, samozřejmě kvůli penězům. V celém filmu Cage pronásleduje FBI, s jejichž velitelem si nakonec bude rozumět (Lovci pokladů). Ale na zabití volného času, když není co dělat, proč ne? Lepší než nuda. 60% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Takže, děti, dáme si příklad. Mikuláš dluží kamarádovi nemalou částku. Jelikož však nemá u sebe žádnou hotovost, ale jen zásoby zlata, rozhodne se uhradit dluh ve zlatě. Když tedy 1 Kg zlata stojí cca 55000 USD, kolik kilogramů zlata si musí Miky nabalit sebou do batůžku, chystá-li se jít ke svému kamarádovi dorovnat účet ve výši 10 000 000 USD? ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)
  • Se Simonem Westem spolupracoval na snímku Con Air (1997), na který je ve filmu několik odkazů, kromě Nicolase Cagea (Will Montgomery) i M.C. Gainey (Reginald Hoyt). Zmíněné odkazy jsou následující: Will stráví ve vězení stejně jako Cageova postava v Con Air 8 let, přičemž se po propuštění z vězení snaží dostat ke své dceři a kupuje jí modrého plyšového medvídka. Reginald se navíc do vysílačky ohlašuje jako Diamantovej Pes, což byla jedna z hlavních postav ve filmu Con Air. (korbitch22)

Reklama

Reklama