Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (489)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomínalo Smrtonosnou past, ale zatímco past je jedničkou ve svém oboru, tenhle film trošku ve svém žánru zaostává. Respektive nebylo to špatné, akce tam bylo dost, ale nějak mi chybělo napětí. Sice tam byly scény, které se tvářily napínavě, ale já u sledování napjatý nebyl a tak nějak jsem věděl, jak to bude celé probíhat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Dwayne má škraloup z minulosti, kdy nezabránil tragédii a ještě má místo nohy protézu, nyní pracuje coby bezpečnostní expert, před kterým se otevřel lukrativní job v podobě prověření bezpečnosti v právě dostavěné nejvyšší budově světa, která bere dech kolemjdoucím v Hongkongu. Zanedlouho ovšem visí hlavou dolů zachycený nohou za lano, skáče z jeřábu do rozbitého okna mrakodrapu, uhýbá kulkám odstřelovačů nebo drží most vlastníma rukama. Tvůrci u toho (no, snad) pomrkávají na diváka, protože náš novodobý MacGyver porušuje všechny možné zákony fyziky a logiky. Proč? Protože rodina je základ a protože budovu podpálí teroristé, kteří od čínského investora něco chtějí. Smrtonosná past (včetně démonického Hanse Grubera) je pochopitelně někde jinde, ovšem čekal jsem testosteronové béčko a to taky dostal. Tvůrci byli líní vymyslet něco nápaditého, takže si postupně odškrtáváme jednotlivé kolonky, asijské peníze zaplatily solidní triky a přihlouplé publikum pod hořícím kolosem nadšeně tleská. Na jedno použití, ale proč ne.. solidní tři hvězdy!! ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson je momentálně akční číslo jedna v Hollywoodu a může si role vybírat jak se mu zlíbí, proč šel zrovna do tohohle nablblého akčňáku je mi sice záhadou, ale i mistr Rock se občas utne. Film chce a veřejně to přiznává odkazovat na Die Hard ale moc se mu to nedaří. Začátek sice vypadal docela dobře, hlavně akce je skvěle nasnímaná, ozvučená a má výborný střih. Bitka v bytě, nebo přestřelka v ulici před domem je skvělá a já se těšil na super akční výplach. Jenže kdo ví proč má hlavní hrdina umělou nohu a když se rozeběhne z jeřábu a skočí do Mrakodrapu je konec. Týpek bez nohy šplhá pomocí izolační pásky po stěně sto patrové budovy, perfektně skáče do obří turbíny aby vypnul nějaké dveře a ten vypínač je prostě zrovna za tou turbínou, zachraňuje dvě otravné děti z hořícího pekla atd. atd. Těch píčovin je tam už bohužel moc, digitální super mrakodrap jen otravuje a evokuje tuhle dementní hitech dobu a finále i záporák nestačí s dechem. Film si s odřenýma ušima udrží tři hvězdičky, ale asi jsem čekal, že to prostě bude méně blbé. 50%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbí, kam se nyní posunula Rockova kariéra. Většinou točí komedie a semtam nasadí i něco akčnějšího. A jsou to povětšinou všecko originální filmy, maximálně dle licence. A to je i připad Mrakodrapu, kde by se sice fanoušci Die Hard a Skleněného pekla mohli významu originality hlasitě posmívat, ale pořád je to lehce stravitelné béčko, které rozhodně má na kinotrhu své místo. Rampage mi možná malinko sedlo o něco více, ale nejspíše za to může i fakt, že jsem jej stihl v kině, kdežto Mrakodrap ne. A the Rock je pořád neskutečný sympaťák. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím nějak si tím Rockem poslední dobou nejsem moc jistej. Pořád platí, že je to sympaťák, má svaly i charizma a utáhne i mizernej film, ale poslední dobou se soustředí až moc na ty akční filmy pro celou rodinu. Tohle je nijak neurážející do poslední špetky předvídatelné řemeslo které neurazí, ale tenhle borec má na víc. Jinak po Hurricane Heist který byl akčňák na pozadí katastrofy je Mrakodrap katastrofák s příměsí akčního filmu, ale výsledek je zhruba stejný. Tohle řemeslo uměli nejlíp dělat v 70 letech to nechyběl strach o hrdiny a tipovali jste kdo z nich zařve další tady víte, že Rockovi a jeho dokonalý rodince se nic nestane neschopní záporáci pochcípají do jednoho a navíc absence dalších osob v budově i ten katastrofický aspekt snižuje, ale ok je to svižný furt se něco děje ten futuristickej mrakodrap je cool a bez titulků to má 90 minut, ale dalo se z toho vytřískat víc. Neve Campbell je nevýrazná až hanba záporáci taky teda až na tu nevinně vypadající zabijáckou kočičku která tam žel byla asi jenom 5 minut. Nenudil jsem se, ale čekal jsem to lepší.60% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Keď Botha (Roland Møller) zasiahne černošského strážnika, pri jeho páde je vidieť, že mu pištoľ z ruky vypadla. V ďalšej scéne ju však stále drží v ruke. (johnsnow)
  • Zbraně použité ve filmu byly český samopal Scorpion EVO 3, TAR-21, KRISS Vector a Grand Power X-CALIBUR. (K98)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama