Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (489)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tohle nejde brát vážně natož srovnávat se Skleněným peklem z roku 1974. Jako vždy nejdříve vidíme hrdinovu policejní minulost, současnou rodinnou idylu , vydírání pomocí dětí a budoucí zrádce. Dekorace mrakodrapu jsou zajímavě provedeny a děj má slušný spád. Ale ty herecké výkony prakticky všech! Finále je moc nastavované. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Je to OK. A víc než OK jsem ani nečekal. Dwayne Johnson to tentokrát zkouší bez humoru a hraje na vážnou notu a docela mu to jde. Je to vlastně stejně pitomé jako většina jeho filmů, ale i podobně výplachově zábavné. Mrakodrap má nakonec mnohem blíž ke Skleněnému peklu než k akcím Johna McClanea, ale skákání na obří barák, šplhání po římsách stovky metrů nad zemí a útěky před běsnícím ohnivým peklem rozhodně nenudí. Rawson Marshall Thurber je solidní řemeslník a pohlídal si, že se v jeho novince bude pořád něco dít. Takže nebudete mít moc času přemýšlet o tom, jak moc je to celé pitomé a jak to vůbec nedává smysl. Škoda slabších záporáků a celé do očí bijící neambicióznosti. Jako letní výplň mezi Ant-Manem a Jurským světem a další Mission: Impossible ale Mrakodrap funguje bez problémů. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mě to připomínalo parodii na Smrtonosnou past. Iritují mě scény když rádoby zlý záporák (dnes už i klidně záporačka) střelí do ležícího člověka, který už jen čeká na kulku a kamera vše zabírá od pasu nahoru. Irituje mě pochlebování Číně. Zcela upřímně prohlašuju že Dwayne Johnson je borec v tom že natočil 3 až 4 hodně špatné filmy za poslední 2 roky a dokázal na ně přesto dostat lidi do kina. Mrakodrap je dost možná ještě horší než Rampage a San Andreas. Nemám nic proti invalidům, ale předpokládám že kdyby měl Rock ještě o další končetinu míň, stejně by mu nezabránilo zachránit mrakodrap, zabít padouchy, zachránit rodinu a ještě zamávat lidem kteří vyšli do ulic mu fandit. 40% jen za téma, které je atraktivní samo o sobě a za to že ve filmu funguje tempo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľkou výhodou tohto snímku je jedine to, že na The Rocka sa vždy dobre pozerá, ešte stále mu to šľape. Ale už je vidno, že mu trocha dochádza dych, starne chudáčik. Dejová linka na akčné krimi celkom dobrá, aj keď by možno prospela trochu menej klišoidná zápletka. Akcia spolu s napínavými scénkami boli vizuálne super, len som mal z toho dojem, akoby sa všetko nezaujato mihalo ako z rýchlika - bum bác zrazu koniec filmu, na ktorý si človek za dva dni už ani nespomenie. Až príliš konzumné, čisto len pre tú chvíľu pozerania. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím nějak si tím Rockem poslední dobou nejsem moc jistej. Pořád platí, že je to sympaťák, má svaly i charizma a utáhne i mizernej film, ale poslední dobou se soustředí až moc na ty akční filmy pro celou rodinu. Tohle je nijak neurážející do poslední špetky předvídatelné řemeslo které neurazí, ale tenhle borec má na víc. Jinak po Hurricane Heist který byl akčňák na pozadí katastrofy je Mrakodrap katastrofák s příměsí akčního filmu, ale výsledek je zhruba stejný. Tohle řemeslo uměli nejlíp dělat v 70 letech to nechyběl strach o hrdiny a tipovali jste kdo z nich zařve další tady víte, že Rockovi a jeho dokonalý rodince se nic nestane neschopní záporáci pochcípají do jednoho a navíc absence dalších osob v budově i ten katastrofický aspekt snižuje, ale ok je to svižný furt se něco děje ten futuristickej mrakodrap je cool a bez titulků to má 90 minut, ale dalo se z toho vytřískat víc. Neve Campbell je nevýrazná až hanba záporáci taky teda až na tu nevinně vypadající zabijáckou kočičku která tam žel byla asi jenom 5 minut. Nenudil jsem se, ale čekal jsem to lepší.60% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Když si Will Sawyer (Dwayne Johnson) vytahuje kus železa z levého ramene, má na sobě košili (vytahuje jej přes ni), v dalším střihu ji však má napůl sundanou. (pemap)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama