Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (489)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson, se v poslední době snaží a snaží se hodně, a já jeho snahu oceňuji a oceňuji i tenhle film, který je sice béčko, ale nehraje si na něco víc. Samotný mrakodrap je super, má spoustu vychytávek a neni to jenom nějaký barák. Film je od začátku, dobře našlapaný a servíruje akční scény, jak na běžícím pásu. Akce se skládám z bitek, honiček a ze dvou naprosto šílených a přepálených akrobatických scén. Ale od té druhé, filmu tak nějak začne docházet dech a finále neni tak našlapané, jako první polovina, která je fakt super. A taky zamrzí slabší Asijská sestava a pak hlavní záporak, hodně bu bu bu, ale je to mamlas. Ale celkově je to fajn a kdyby to bylo o něco delší a Johnson, by si padouchy odchytával po jednom, jak to kdysi dělával Bruce Willis, tak by snad nebylo co vytknout. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na na Dwaynovu kariéru, tak ho musím pochválit, nevypadá věru zle, zkrátka kariéra jak má být. Já k němu choval docela dost nedůvěry, ale ta jeho píle a vytrvalost je hodně dobrá a vlastně se za ty roky stal jediným akčním áčkovým herecem součásnosti (Vin Diesel a Statham fakt ne a další mě ani nenapadaj ). Mrakodrap je akční žrádlo se vším všudy včetně digitálních a rodinných dochucovadel, ale v míře prospěšné a divákova zdraví nenarušjící. Ve filmu krom herců hraje ještě oheň, kulky, pěsti, výška a hlavně umělá noha, ta předvedla skvělý výkon a nominace na Oscara za vedlejší roli by jí neměla uniknout. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Je to OK. A víc než OK jsem ani nečekal. Dwayne Johnson to tentokrát zkouší bez humoru a hraje na vážnou notu a docela mu to jde. Je to vlastně stejně pitomé jako většina jeho filmů, ale i podobně výplachově zábavné. Mrakodrap má nakonec mnohem blíž ke Skleněnému peklu než k akcím Johna McClanea, ale skákání na obří barák, šplhání po římsách stovky metrů nad zemí a útěky před běsnícím ohnivým peklem rozhodně nenudí. Rawson Marshall Thurber je solidní řemeslník a pohlídal si, že se v jeho novince bude pořád něco dít. Takže nebudete mít moc času přemýšlet o tom, jak moc je to celé pitomé a jak to vůbec nedává smysl. Škoda slabších záporáků a celé do očí bijící neambicióznosti. Jako letní výplň mezi Ant-Manem a Jurským světem a další Mission: Impossible ale Mrakodrap funguje bez problémů. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Žádnej problém není tak horkej, když máte minimálně jednu nohu a tunu izolačky. Kráčející Skála nám tentokráte trochu kulhá díky protekční protéze, ale to mu na mužnosti nic neubírá a stále mu člověk věří, že to ozbrojený komando, co stojí proti němu, pošle do pekel, který je pár pater pod ním. Šukézní manželku mu hraje Neve Campbell a co si budeme povídat, borka která přežila čtyři Vřískoty, nemůže mít problém přežít hořící mrakodrap s pár zlejma vocasama. Ze záporáků mě nejvíce zajímala extrémně šukézní rákoska, kterou bych z fleku mohla hrát já. Sice už by nebyla tak šukézní, ale fakt bych si chtěla zahrát tak krásně chladnou svini. Buddhožel, pozvánku na kásting jsem našla až po premiéře, takže snad se zadaří příště. Nejvíc mě každopádně dostaly "dvojčata", kdy holka je o hlavu vyšší než kluk a minimálně o 3-5 let starší. Jako já být Neve, tak se naseru, že to takhle vypadá, že nejsem dostatečně šukézní, aby na mě The Rock vlezl 2x a ještě mi daroval kapku ze sebe. Ale mrakodrap byl parádní, na ten se drápat King Kong, tak mu v půlce dojde kardio a žuchne dolů, páč ten barák byl fuckt až do nebes, že ho letadla musely oblítávat. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

A je to tu... Přesně jak jsem psal u filmu: https://www.csfd.cz/film/474365-rampage-nicitele/komentare/ o nějakých 6 týdnů dříve tenhle snímek překročil hranici tolerance dospělého diváka, kór když se snaží (napodobovat/kopírovat/vzdát hold) takovým peckám jako jsou Skleněné peklo, Smrtonosná past I.a další. Přitom je to pouze napomádovaná na efekt hrajicí si předvídatelná TUPOST. Pod poslední dvě věty komentáře k tomuto filmu uživatele Verbal se s chutí podepíšu. Za mě 30% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 14. srpna do 17. listopadu 2017 v Hong Kongu a Kanadě. (Varan)
  • Keď Botha (Roland Møller) zasiahne černošského strážnika, pri jeho páde je vidieť, že mu pištoľ z ruky vypadla. V ďalšej scéne ju však stále drží v ruke. (johnsnow)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama