Reklama

Reklama

Clevelandský únos

(TV film)
  • USA Cleveland Abduction (více)
Trailer

Svobodná matka, která se stane první obětí únosce Ariela Castra, zůstane uvězněná v jeho domě skoro jedenáct let. Tam se stane přítelkyní a sestrou dvou dalších žen, které Castro zajme krátce po ní. Film je inspirován skutečnými událostmi... 22. srpna 2002 byla jednadvacetiletá svobodná matka Michelle Knightová v Clevelandu unesena Arielem Castrem a držena v jeho domě bezmála jedenáct let. Knightová, která v sobě nalezla nezměrnou sílu skrze víru v Boha a odhodlání znovu spatřit svého syna, se odmítla nechat zvráceným Castrem zlomit. Ten brzy po ní unesl dvě dospívající dívky, Amandu Berryovou a Ginu DeJesus, a uvěznil je společně s Michelle, která se svým spoluobětem stala přítelkyní a sestrou. Když Berryová s Castrem otěhotněla, byla to Knightová, kdo jí pomohl přivést děvčátko na svět. Následně musela provést i jeho resuscitaci, neboť jí Castro vyhrožoval slovy: "Pokud dítě zemře, ty zemřeš taky." Navzdory tomu, že byla více než deset let vystavena nepřetržité brutalitě, se Michelle nenechala srazit na kolena a její neotřesitelná víra tváří v tvář zdánlivě beznadějné situaci svědčí o síle lidského ducha. Dne 6. května 2013 byla Michelle z domu, který byl pro ni téměř jedenáct let vězením, konečně vysvobozena a dostala šanci získat zpátky svůj život. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi silný film, který má v podstatě dvě formy, první unosová, která má několik drsnějších scén a druhá psychologičtější, na kterou nebyl bohužel kladen takový důraz jaký měl být, protože minimálně z hlediska Michelle bylo co řešit, zkoumat a vyprávět, ať už vztah její vztah s matkou nebo vyrovnání se nejen s po únosovým stavem, ale i s psychologickým dopadem jejího osuduv době únosu v kontextu s dalšíma děma unesenýma. Zajímalo by mě, zda jsou dámy spolu v kontaktu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady je sice znát, že film nemá větší než televizní ambice, ale přesto si díky srdceryvnému příběhu uchovává svou sílu. Ono vědomí, že tohle se skutečně stalo, dělá v tomto případě strašně moc. Samotná únosová a věznitelská část, která zabírá víc než dvě třetiny stopáže, sice ničím nešokuje, ale spolehlivě umožňuje soucítit s obětmi a nenávidět jejich únosce. Pro mě ale nejsilnější momenty přicházejí teprve v závěru, kdy se osvobozená hlavní hrdinka musí vyrovnávat s dalšími fackami. Tohle by si zasloužilo víc prostoru a je škoda, že tvůrci nezvolili dvoudílný formát o hodinových epizodách. I tak to ale na mě udělalo dojem. 75% ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Film je to sice televizní takže s nižším rozpočtem a horšími hereckými výkony ale má to dost silný téma. Nejhorší je, že se to opravdu stalo. Chlap co drží 3 ženy déle jak 10 let ve svém domě, bije je a znásilňuje. Nějak se to ke mě dostalo (a to je to starší snímek), když jsem dokoukával 2. sérii Mindhuntera, který je sice o vrazích ale tohle tam bylo taky a zjistil jsem, že je sice jen televizní film ale je. Tak jsem se na to koukl a musím říct, že hrozný. Absolutně nechápu jak tohle někoho napadne nebo to, že to vůbec udělá. Kvalita snímku není nijak úžasná ale jak říkám to téma udrží divákovu pozornost. 60% ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

No jo, když máš velký dům, tak v něm nechceš bydlet sám a pro přičmoudlého pupkáče se slabostí pro svazování to platí dvojnásob. Stačí se naučit na ukulele, sem tam nějakou tu pipku oslovit v sekáči a je z toho parádní polygamie - sice nucená, ale zážitek to bude určitě nezapomenutelný. No teď trochu vážně - na to, jak silné téma to je, je film natočen dost průměrně a po herecké stránce to taky není žádná sláva. Nicméně musím uznat, že jsem se nenudil, takže dávám za každou sexuální otrokyni po jedné hvězdě - 55%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvotná myšlienka, ktorá ma napadla pri sledovaní tohto filmu: “dokonalý” námet pre Netflix dokument. “Cleveland Abduction” vôbec nie je zle spracovaný, ani zahratý tv počin. Samozrejme, je to taká priemerná klasika, no okamihovo pomerne funkčná, ktorá napodiv baví počas celej dĺžky spracovania. Medzi 3-štyri. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Keď Raymondovi Cruzovi ponúkli hrať úlohu Ariela Castra, manželka mu najprv povedala, aby ponuku neprijal, pretože ide o psychopata. Po prečítaní scenára jeho manželka zmenila názor a vyzvala ho, aby túto rolu zobral, pretože ak „nezahrá diabla“ on, nikto nebude o dievčatách vedieť. (Arsenal83)

Reklama

Reklama