Reklama

Reklama

Co dokáže lež

(TV film)
  • angličtina The Power of Lies (festivalový název)

Obsahy(1)

Kdo stojí za nepravdivými informacemi v médiích a především na konspiračních webech? Dokumentární film o informační válce a vlivu dezinformací v České republice. Koprodukční dokument České televize a ARTE analyzuje podobu informační války a vliv dezinformací v České republice. Snaží se zjistit, kdo stojí za nepravdivými zprávami, které se šíří především na sociálních sítích a na takzvaných konspiračních webech. Autoři také hledali odpověď na otázku, do jaké míry jsou šířené zprávy, příběhy a emoce součástí ruské propagandy a jakou roli v tom hrají čeští občané, kteří jsou z nejrůznějších důvodů nespokojení s vývojem v zemi po roce 1989. V dokumentu účinkují respektované osobnosti z České republiky i zahraničí, které se tématu dlouhodobě věnují. Režisér Tomáš Kudrna se svým týmem natáčel v České republice, Velké Británii, Holandsku a Rusku. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z největších hnusů co jsem za 37 let života viděl. Ale že mě to vůbec ještě překvapuje...Všici kolaboranti se sešli na jednom místě už chyběli jen antony a aparáčtnici, aby je sebrali / naložili a odvezli do jejich autonomního státu do Birobidžanu tam at si dělají svoji politiku a hlavně žiji za svoje. ;-) Hnusní lidé, hnusni lháři, ubozí parazité placeni z našich daní. Skoro nikdo z nich ovšem není etnický Čech. V dokumentu vlastně neučinkuje jediný Čech nebo Moravák, jsou zde jen čeští, ukrajinští, britští či ostatní ... nosSatí....Ukradli náš majetek (95 ze 100 českých miliardářů jsou nosSatí, zbohatnuvší na tunelování a nezákoných spekulacích) a teď kradou i naše myšlení a duše, páč na penězích už jim nezáleží. Pravě ona naprostá neobjektivita a nevyváženost donutila hledat informace jinde. Každý nepřijatelný názor je dnes považován za extremismus a lidé označeni jako trollové etc, až tak daleko jsme to v tomhle lZidoliberálním korporátním fašismu dopracovali. Garantem jim v tom jsou globální mainstremová masmédia a košer tiskové agentury jako třeba AFP který žádný rus neovládá ani nevlastní to vas v Aspenu liberálové neučili? Při pohledu na výše uvedenou provařenou a odpornou bandu se tomu nemůže nikdo soudný divit! A přitom "nevážená" dezinformátorská bando stačí zdravý selský rozum (který vám všem rádobyelitám chybí a který se jaksi vytratil z celé společnosti) a hlavně konceptuální myšlení, resp.chápání procesů v souvislostech. Trocha znalostí o tom, jak se dělá politika na globální úrovni, jo a taky vytěsnit z hlavy emoce a předsudky, protože ty zabraňují zdravému myšlení věděj pane Kundra a.spol? Oni at si dál honěj ruské agenty z Ricinem, odhalujou Vékáčko z AEN, at je pan Kabala ehm Bakala spokojenej. A jentak mimochodem jaky je rozdíl mezi lidmi, kteří tady kdysi vítali ruské tanky a sionistickou bandou co tu dnes vítá americké konvoje? Tak hlavně že oni jsou o své pravdě přesvědčeni, ale kým nebo čim? Pejzatým žoldem, za který se budou bít, do posledního šekelu se spoustou zmanipulovaných užitečných shabesgoyim, kteří jim v tom jejich dile napomáhají! A nakonec nechyběla samozřejmě ani kritika Aeronetu z dezinformací od samozných mistrů lží, děkuji pobavilo, ať žije Aeronet, budu ho číst i nadále a asi nejen já protože vám už nikdo rozumný dávno nevěří proto tak kopete a voláte čimdál víc hlasitěji po cenzuře! Vážně lepší reklamu jste mu udělat nemohli, stále lepši nez reklama tyhle sračky na Plkách24hodinŠafra apod. ()

Caminzind odpad!

všechny recenze uživatele

Já vždycky říkal, že z minulosti se prakticky nelze poučit, a že ať chceme nebo ne, budeme dříve či později nuceni ji opakovat. A pak znovu a znovu... A hle, neminuly 3 desetiletí od minulého režimu a opět se nálepkuje, opět se ostrakizuje, opět se na ministerstvu vnitra píší seznamy nepohodlných. A je už jen takovou smutnou ironií, že si svoji vlastní porobu opět platíme, ať už z daní, anebo koncesionářskými poplatky. A až nám soudobí farizeové a strážci oficiálních doktrín opět zavelí, půjdeme to těm čurákům znovu do té urny hodit. Protože se to tak má, protože to tak říkali na ČT, v Rudém právu a Mladé frontě. A kdyby vám podali lopatu do ruky a řekli kopej, půjdete s hlavou skloněnou a začnete kopat. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Jde o důležitý vzdělávací dokument občanů i když ti už asi řečené znají. Gerasimovova doktrína - dezinformacemi se zahltí obyvatelé cílové země, což vede k jejich celkové apatii a nezájmu a tím se oslabí jejich schopnost čelit cizímu vlivu. Na druhou stranu si je třeba uvědomit, že Rusové zachránili celou Evropu před fašismem za cenu smrtelných obětí , takže mají právo být v geopolitice po dvou světových válkách podezíraví . A v USA se za posledních padesát let vlivem nízké porodnosti bílého obyvatelstva (průměrná středostavovská rodina amerického snu měla jeden domek z překližky na předměstí a jedno dítě) a masívního přistěhovalectví stala z původních obyvatel po původním indiánském obyvatelstvu menšina a je to úplně jiná nepředvídatelná Amerika (kde se dají ovlivnit prezidentské volby pomocí internetu). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Slušný pokus, ale jsem z něj poněkud rozpačitý. Dokonce přemýšlím, jestli podle tohoto dokumentu neznamená fakt, že si přeji brzký rozpad EU, že jsem proruský troll. Nechci tvrdit, že ruská propaganda u nás nevystrkuje růžky, ale vlastně jsem se moc nedozvěděl, co jejich lži dokážou. Populistických stran je většina (a některé z nich už dávno i v Parlamentu), za svého prezidenta se stydím a fakt netuším, kde najít informační médium, kterému by se dalo opravdu věřit. Buď to tedy znamená, že Rusové už vyhráli, nebo je situace ještě složitější... Podle všech těch záběrů pražských tramvají zřejmě dokument sponzoroval DPP. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe internetovej je informácií až príliš a bežný internetový čitateľ má problém. Alebo skôr nemá problém uveriť čomukoľvek, pokiaľ jeho kritické myslenie je ohraničené skúsenosťami životnými aj skúsenosťami internetovými. Zdravý rozum a chladná hlava ide pri zdieľaní a posielaní ďalej bokom a každý sa chce stať bulvárnym poslíčkom ako prvý. Dokument to berie pekne kompletne, síce jednostranne s ukazovákom namiereným na východ, ale kritický divák si ľahko domyslí, že druhá strana nesedí nečinne na zadku, len oblasť ich záujmu nie je akurát naša malá stredná Európa. Keď sa tam už spomínali trolie farmy, je zaujímavé sledovať, ako niekoľko hodnotení odpad dokáže poslať dole tento vcelku podarený dokument. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama