Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (101)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vera Farmiga to v minulosti skúsila s nacistom, ale bohužiaľ jej chlapec mal rád pruhované pyžamo a celá snaha zachovať potomstvo vyletela von koncentračným komínom. Tentokrát šla na to opatrne. Skúsila to s druhou stranou bojujúcou proti zeleným fašistom. A keďže jej milovaný má podobu Johna Goodmana, iste v tom bola čistá láska aj vzhľadom na jej rolu prostitútky. Ten stojí na čele politicko korektného hnutia všetkých amerických rás, len čínska štvrť ostala zase v úzadí. Captivate State je verný svojmu názvu. Skutočne dá divákovi pocit, ako by bol držaný v zajatí nejakých chaotických obrázkov, ktoré sa chcú nazývať thrillerom. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Když srovnám zdejší nepříliš přívětivé hodnocení s mými vlastními dojmy, možná bych tomu byl schopen dát i těch (protekčních) pět, ale skoro celá moje rodina to prohlásila za blbost. A jelikož jsou všichni pravděpodobně inteligentnějši než já, dávám opatrné (ale asi spravedlivější) čtyři. Nakonec, ti mimozemští ježatci nepatřili k úplně nejpovedenějším emzákům, jaké jsem kdy ve filmech viděl. Všechno ostatní mi ale připadalo poměrně parádní. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká akcí nadupané scifíčko, kde se to bude hemžit jednou přestřelkou mezi lidmi a mimozemšťany za druhou, tak ho asi film zklame. Ale Rupert Wyatt prostě natočil něco jiného, neokoukaného. Přirovnání s Districtem 9 má něco do sebe, to musím s většinou lidí souhlasit. Blomkamp poukázal na to, jak jsou emzáci pod nadvládou lidí, zatímco Wyatt tuto myšlenku přetočil o 180° stupňů a předložil nám film, kde se návštěvníci z kosmu zabydleli na naší planetě, zahájili opresi lidské rasy a my lidé jim jen sloužíme jako prostředek pro jejich spokojený život pod zemí. Výborný nápad a ještě lépe podaný. Náhled pod pokličku odboje, který se samozřejmě s touto novou rolí lidstva smířit nechce, Wyatt zvládl vymakat do posledního detailu. Ano, vlastně kromě pár postav (Goodman opět exceluje) se zde nejedná o hlavní hrdiny, ale v tom to možná má své kouzlo. Členové povstalecké organizace označované jako Phoenix zde povětšinou fungují jako pěšáci, tudíž rozebírat více jejich charaktery nebo se věnovat jejich příběhové lince by fakticky nedávalo smysl. Design vetřelců označovaných jako Zákonodárci mě nadchl. Objevovali se na obrazovce málo, to chápu, na druhou stranu ty momenty jejich výskytu ve středu dění tak dostaly neskutečný náboj, já jsem coby divák zažíval menší satisfakci za to čekání. Naplánovaný bombový útok povstalců, přílet specializovaných Lovců najít tyto členy odboje, to jsou momenty, jež si díky špičkovému zpracování budu pamatovat. A závěr taktéž potěšil, nebylo to nijak uspěchané a přitom to navodilo menší překvapivý šok. Subjektivně za čtyři hvězdy a 85 %, ale kvůli zdejšímu podhodnocení tam tu jednu pěticípovku přihodím. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "Captive State" som bol zvedavý. Nevedel som presne o čom to bude, no malo to zaujímavé mená a trailer dokázal zaujať. A je tu rozhodne dosť čo pochváliť. Osobne by som možno bol radšej keby mal film o niečo lepšie a svižnejšie tempo, lebo často to pôsobí, že sa niečo len buduje. A stále sa buduje. Viem si predstaviť, že niektorí ľudia boli sklamaní, no ja k nim nepatrím. Idea toho, že tu budujeme revolúciu. Ako ľudia sa predsa len tak ľahko nevzdáme. Dizajny mimozemšťanov sú veľmi zaujímavé, no osobne by som bol asi radšej, keby som ich mohol vidieť viac. John Goodman v hlavnej role funguje veľmi dobre. Film má pár dobrých prekvapení a vie ako s divákmi jednať. A necháva nás v napätí až do poslednej sekundy. Osobne mám pocit, že záverečná sekunda je také zadosťučinenie a ukazuje to veľmi dobre, že z histórie sa vždy dá poučiť. A prísť na riešenie. Keby mal film lepší spád, bol by určite medzi mojimi top filmami. Ale bohužiaľ, to sa nestane. No nemení to nič na tom, že ide podľa mňa o dobrý filmový počin. Hodnotenie: B+ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Celé to dějové pozadí dystopického světa a vyobrazení okupace šmejdem z vesmíru je dost komplexní a působí hodně uvěřitelným dojmem. Jenže je to zároveň taky úplně ukrutná nuda a přirovnání k Tinker, Tailor, Soldier Spy mi vůbec nepřijde mimo mísu. Je tam hromada postav, v kterých se divák ztrácí, jejich motivace jsou vysvětleny dost polovičatě a není moc komu fandit. A že si několik desítek minut po zhlédnutí pamatuju akorát tak originální vizuální podobu emzáků mluví za vše. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (5)

  • Počas záverečných scén, kedy boli zobrazené povstania v ďalších svetových mestách, predstavené bolo aj mesto Karáči, ležiace v Pakistane. V skutočnosti však išlo o Dháku v Bangladéši, kde sa konala každoročná náboženská púť. (Enceladus)
  • Rapper Colson Baker alias Machine Gun Kelly musel odložit tři koncerty poté, co dostal během natáčení 65 úderů do hrudníku od neznámého filmového policisty a následně se v zákulisí před koncertem zhroutil. (dan4815)

Reklama

Reklama