Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (333)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $73,126,845Tržby Celosvetovo $170,526,845Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Nemá to už tú dynamiku a zábavnosť prvého dielu ale po prvej slabšej krivkajúcej polovici sa to konečne rozbehne a opäť strhne. Drevená Cher je tam tak trošku zbytočne, všetko ostatné je v norme, dokonca záver v celku dojemný. /videl v kine: 70%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stvořit takovou ženu, to chce tři skvělé muže." Návrat na ostrov Kalokairy byl pro mě čirým potěšením. Opět mě čekalo kýčovitě krásné prostředí, solidní výběr z neskutečného množství hudebních pecek švédských hitmakerů, 2x3 bezvadní tátové a roztomile zoufalé pěvecké výkony herců, kterým to trošku kazila Cher. Já jsem si to zkrátka podruhé užil, dvě hodiny jsem se připitoměle usmíval a navíc jsem se naučil několik skvěle lichotících frází pana Cienfuegose. Zkrátka pokud kolem mě po D1 někde u Humpolce projede parník směřující na Kalokairy, tak určitě přestoupím. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

A jsme tu znovu! Teda, Mamma Mia tu je znovu. Po deseti letech. Herci nám zestárli a já si první polovinu filmu říkám, zda tohle vůbec bylo nutné. Už při oznámení mě napadlo, že všechny dobré písničky si tvůrci vystřílely poprvé. Tak co nás čeká ve dvojce? Opakování je matka moudrosti že? Neva, já si moc rád některé písničky v novém podání připomenu. Navíc One Of Us a Knowing Me, Knowing You jsou skvělé. Přesto mě první půlka většinu času nudila a příběh je skutečně nastavovaná kaše, kde mi uniká pointa. Navíc se tvůrcům nepovedlo vychytat všechny detaily spojené s jedničkou. Škoda. V tento moment jsem byl přesvědčený o druhé hvězdě. S tím, že tohle je zbytečné pokračování, o které nikdo nestál. To by ovšem nesměl přijet Colin Firth a Stellan Skarsgård na lodi a za doprovody klasické melodie rozpoutat hudební peklo. Jakmile se sejde stará garda, tak já jsem vlastně spokojen a vidím vcelku podařený sequel, kde vše odsýpá jak má. Finále tak na mě působí trošku vynucené, ale závěrečné titulky se všemi herci je podařené. Druhá Mamma Mia je průměrná komedie ve stínu jedničky. I když se tady najdou čtyřhvězdičkové momenty. [Dolby Atmos] (58%) ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Mamma Mia! byla vždycky takovou oddechovkou, na kterou se dalo podívat s rodinou. Ona ani dvojka není špatná, ale jde prostě vidět, že to je jen zbytečná ždímačka peněz. Známý příběh Donny je nám převyprávěn s několika úpravami, hlavní dějová linka nenabízí vlastně nic a Cher tu je jen proto, aby se lidi nechali zlákat na slavné jméno. Přitom je tu jen několik posledních pár minut filmu a její postava tak nemá žádnou důležitou roli. Omlazená parta fungovala docela dobře, ale linku s mrtvou Donnou fakt nechápu. Takovéto kroky se dělají, když herec obvykle zemře, a ne, že postavu zabijete za scénou, ale Meryl pak pozvete na jedno dvě hudební čísla. To fakt ne. 70% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pokračování úspěšného muzikálu není tak dobré jako jednička, ale je více vyspělejší. Jednička, která byla potřeštěná, bláznivá, vtipná a utancovaná nám dělala a dělá radost všude, ale pokračování už je vážnější, smutnější a hraje na city, za což má u mě palec nahoru. Lily James byla skvělou volbou do role mladé Donny, i když jsem o ní trochu pochybovala, ale zvládla to skvěle. Christine a Julie nezklamaly, nicméně brala bych s nimi více scén, nebo alespoň ještě jednu píseň navíc. Krásné osvěžení je Cher v roli babičky, i když trošku zbytečné, ale stále dokazuje, že je diva a legenda. Meryl Streep se zde objeví jen krátce, ale za to se jedná o nejemotivnější scénu, která mě rozbrečí snad vždy. Film jsem si užívala od začátku do konce, nemusela jsem přemýšlet, zpívala jsem si písně a užívala si pohled na známé tváře, ale na jedničku to prostě nemá. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (28)

  • Některé noční scény se natáčeli v ateliérech. (JT19)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama