Reklama

Reklama

Voldemort: Origins of the Heir

všechny plakáty

Obsahy(1)

Harry Potter se ještě nenarodil, Voldemort ještě nepropadl zlu. V kouzelnickém světě nacházíme Toma Marvolo Riddlea (Stefano Rossi) na konci jeho kouzelnického studia, kdy se poprvé seznamuje se svou mocí a relikviemi smrti. Právě s těmito událostmi nás seznamuje neoficiální prequel natočený italskými fanoušky. (hansel97)

Recenze (52)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Na téhle filmové fan-fiction je vidět hodně snahy. Skalní fandové nebudou z přepisování jejich univerza nadšení (podobně jako před pár lety u Honu na Gluma) - to mě ovšem netrápí. Slabinou je ale hlavně scénář plný prkenných replik, s celkem nulovým dějem (vezmeme-li v úvahu hodinovou stopáž) a hodně nevěrohodným vykreslením vývoje hlavních hrdinů (mladej Raddle se chová jak dick, ale přesto ho ostatní berou jako nejlepšího kámiče...). Druhou kudlu do zad snímku zabodávají nevyrovnané herecké výkony, přičemž ten zřejmě nejhorší předvedla ústřední herečka. Kamera a vizuál jsou na druhé straně víc než dobré na amatérský film. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Dosť dlhý a tentokrát dokonca talianský fanmade film, ktorý je svojou dĺžkou na hrane celovečerného filmu. Prekvapením je veľmi dobrá technická stránka a efekty(na amatérsky film),herec Voldemorta či záver. Z čoho som bol však nepríjemne zaskočený, že si tvorcovia nepostrážili isté fakty a príbehové súvislosti a dopustili sa viacero nezrovnalostí v porovnaní s tým, čo vieme z kníh a filmov. Podobne ako Mischief Managed, jemný nadpriemer. 60% ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na amatérsky projekt vcelku podarený vizuál a solídne herecké obsadenie. Samotný príbeh sa taktiež môže pýšiť určitou dávkou tajomna, ktorá diváka udržuje celých 50 minút v napätí. Najviac ale Voldemort: OotH zlyháva na poli dialágov. Tie na mňa mnohokrát pôsobili neuveriteľne silené, čo vo mne navodzovalo pocit, že ide iba o hrané divadielko. A to sa pri filmoch jednoducho stávať nemôže. Musia vás vtiahnuť do svojho deja a prekábatiť váš natoľko, že uveríte v reálnosť daného príbehu. Štvrtá hviezda je pridaná asi už len z čisto subjektívneho hľadiska, pretože ma tento fanúšikovský projekt veľmi nadchol, i keď pravda, dalo by sa na ňom ešte zapracovať. Prepracovanejší dej a scenár by z Origins of the Heir urobili fakt výnimočnú pecku. Takto ide stále slušný nadpriemer, ale pravdepodobne si ho užijú iba tí, čo na HP vyrastali. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Na fanmade film to má doslova výborný vizuál, podle toho bych vážně nepoznal, že to není oficiální produkce, ale scénář i výkony jsou uboze béčkové a hloupé. Škoda, protože jinak je vidět kolik práce někdo investoval do toho, aby to vypadalo vážně skvěle, ale sehnat slušnější herce už asi bylo nad síly tvůrců. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Nápad na FanMade super, každopádně tam nemuseli cpát výmysly. Představit viteály mohli tvůrci i bez zbytečných postav o "dědicích", kteří stáli za starou bačkoru. Očekávala jsem v napětí smrtijedy a nedočkala jsem se ani zmínky. A rudé oči Voldemorta bylo jako co? Úděsné. Do teď jsem fanouškovská videa k mému oblíbenému příběhu HP nesledovala a po tomto ani sledovat nebudu.. ()

Zajímavosti (4)

  • Všichni herci ve snímku jsou Italové, do anglického změní byli nadabováni. (hansel97)
  • Studio Warner Bros. projekt schválilo, jelikož se jim velmi líbil trailer, tvůrci ovšem museli slíbit, že se bude jednat o neziskový projekt, a proto byl umístěn na YouTube. (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno