Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (259)

Marze 

všechny recenze uživatele

Film není nijak nevšední, ale zároveň není nijaký bez chuti a je povzbuzující. O penězích, které korodují duši. Odpovědi dostáváme velmi skoupě. Dobrá je pouze kamera, která se vyžívá v italských scenériích a temných zákoutích domu. Vypravěčsky to je úmorné, obsahově zbytečné scény celou prví hodinu. I postavy jsou navíc jako například bezpečností expert jako řidič nebo Gettyho snacha. Emoce bez velkých gest vykřeše jen 18 letá oběť, která se dětinsky brání svým věznitelům. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si ma Ridley Scott získal viac, než svojim posledným filmom "Alien:Covenant". Možno môže za to aj fakt, že sa venujeme úplne inej téme, že to má zaujímavejšie postavy, a že sú to udalosti, ktoré sa aj udiali. Čokoľvek to bolo, tak "All The Money In The World" si ma skutočne získalo. V prvom rade musím povedať, že Christopher Plummer bol absolútne excelentný. Keby som nevedel históriu filmu, tak by som ani nepovedal, že všetky scénky s ním boli pretočené a pôvodne tam mal byť Kevin Spacey. Podal to vynikajúco. A celý čas som mal pocit, že v tej role bol odjakživa. Rovnako skvelý bol aj Mark Wahlberg. A koho ešte musím vysoko vyzdvihnúť, tak to bol Romain Duris. Myslím si, že bolo skvele cítiť, že chce, aby sa Paolo dostal domov a dokonca ho až iritovalo, že on sa snaží pre chalana urobiť maximum, aby prežil, aby ho iní mafiáni nezabili, alebo nepripravili o ruku, kým jeho starý otec odmieta zaplatiť čo i len cent. Lenže čo je na filme najlepšie je podľa mňa skutočnosť, že všetky dôležité postavy sú pochopiteľné. Majú jasné motivácie, ich činy sú opodstatnené a dávajú zmysel. Čo by som filmu vytkol je fakt, že možno o iných postavách sa toho moc nedozvieme a pravda je taká, že aj by som chcel. Moc toho nevieme o Cinquantovi, moc nevieme o Paolovom otcovi. A popravde by som chcel trošku viac poznať ich story. Film sa im moc nevenuje. Možno by som chcel vedieť prečo sa Cinquanta správal k Paolovi oveľa ohľaduplnejšie, než by sa asi väčšina únoscov správalo ku svojim obetiam. A videli sme to aj vo filmoch alebo seriáloch. Takže by som mu chcel viac rozumieť a poznať ho. Inak sa ale nemám na čo sťažovať. Film mal dobré tempo, postavy boli skvelé a neustále som chcel vedieť, kam sa nakoniec dopracujeme. Takže ho aj patrične oceňujem. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

10. července 1973 je v Římě unesen John Paul Getty III (Charlie Plummer) a únosci požadují výkupné 17 milionů dolarů. Jeho zdrcená matka Gail Harris (Michelle Williams) se snaží peníze získat, ale vnukův bohatý děda Jean Paul Getty (Christopher Plummer) odmítá zaplatit cokoliv... Jean Paul Getty měl v příběhu dostat více prostoru a hlavní roli, protože byl to nejlepší z celého filmu. All the Money in the World (2017) si budou všichni pamatovat hlavně kvůli přetáčkám, kde Christopher Plummer nahradil Kevina Spaceyho z již dotočeného filmu několik týdnů před premiérou. Snad vyjde i původní verze, protože Kevin Spacey patří mezi talentované herce. ()

classic 

všechny recenze uživatele

V posledných rokoch chodím pravidelne na filmy britského režisérskeho veterána Ridleyho Scotta, a už veľmi dobre dávno viem, že to nie je to, čo voľakedy bývalo... Za najlepšie jeho snímky považujem v prvom rade - VOTRELCA a BLADE RUNNERA, a to sú bez akýchkoľvek diskusii - skutočné majstrovské diela, síce disponuje i ďalšími, „štvorhviezdičkovými” , ktoré by som napočítal sotva na jednej ruke, ale tým dvom, sa už nič v jeho kariére nevyrovná ? Skrátka, jeho MENO je POJEM, a v poslednom čase sa vkuse vŕtal v látke, ktorú vynašiel + geniálne zrežíroval, a tak si teraz povedal : „Nakrútim oscarový film” ! / Miliardár J.PAUL GETTY, ktorému v Ríme uniesli vnuka Johna Paula Gettyho III. , požadovali zaňho mastné výkupné, najprv astronomických 17 miliónov dolárov a keď stále nič, tak sa rozhodli, že mu odrežú UCHO, a to pošlú do novinovej redakcie, a tak sa hádam „konečne pohnú ľady” ? A potom sa to skresalo na štyri milióniky. Vidím dosť veľký potenciál, ktorý režisér nedokázal plne zúžitkovať, a nakrúca o tom nepríliš húževnatý snímok, ktorý tak rýchlo dokáže z hlavy vyprchať, ako keď si otvoríte šampanské. Na jednej strane špičková strihačka CLAIRE SIMPSON nadelila snímku viac, ako dve hodiny času trvania, ale na strane druhej - film sám osebe obsahuje kopec „hluchých miest” , a z tých všetkých scén, či filmových sekvencii, ma zaujala iba JEDNA, keď vnukovi odrezal doktor ucho, čo môže vyznievať, až ironicky z mojej strany, hm... bohužiaľ, je to tak. Z hereckých výkonov, ma nezaujala ani vdova po Ledgerovi, Michelle Williams, či Marky - Mark, ale „JEDINE” CHRISTOPHER PLUMMER, ktorý je vo svojej roli „zbohatlíka” , oveľa lepší a prirodzenejší, ako pôvodne obsadený Kevin Spacey, ktorého po nakrútení všetkých svojich scén, a následného prevalenia Aféry z obťažovania chlapcov, VYMAZALI ZMIZĺKOM, čo je tak trochu barbarským činom ? To nemení nič na tom, že sa i napriek tomu stále jedná o priemerný film, ktorý nezachráni žiadny filmový Getty, keď samotná réžia a scenár, prakticky i teoreticky nemajú bohviečím zaujať. Dobrý film, ktorý je tak na jedno pozretie, ako silvestrovské očko. Mňam. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Ridley Scott mi film zprotivil už jenom tím, že přeobsadil Kevina Spaceye za Christophera Plummera. Už jenom z toho důvodu se mi na film v té době vůbec nechtělo koukat. A to i přesto, že Christopher Plummer tu hraje velice solidně. Nakonec jsem ale filmu šanci dal a ač má standardně epické hollywoodské téma, je místy zbytečně dlouhé. Ve své podstatě se ale nejedná o špatný film. Určitě to nebyla ztráta času, naopak. To pozlátko z metoo aféry mu ale nikdo nikdy neodpáře, kór, když Kevin Spacey byl nakonec zproštěn obvinění. Hollywood ukázal, jaká umí bejt svině, když jde o peníze. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama