Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh založený na skutečných událostech vypráví o pohledném a dobrodružném muži Robinu Cavendishovi (Andrew Garfield). Ten se stane průkopníkem pomoci pro zdravotně postižené poté, co ve věku 28 let od krku dolů zcela ochrne a je obeznámen s faktem, že mu zbývají pouhé tři měsíce života. On a jeho oddaná žena Diana (Claire Foy) cestují po světě s nadějí, že změní životy druhých jako je on sám. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem si říkal, jestli to přece jen nebude trochu prvoplánové - a ono to nakonec je, protože tak nějak víte, jak to dopadne, i když nemusíte znát příběh muže, o němž film vypráví - ale herecky je to ztvárněno natolik dobře, že vás představitelé přesvědčí o tom, že má smysl na podobný film koukat. Ano, hranice je možné překonávat. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Idea veľmi podobná ako pri Me Before You, takže už len tento fakt tomu ubral na originalite. Dokonca aj tá emočná línia bola viacmenej totožná - rezignáciu striedala nádej a boj o prežitie, a napokon zas prichádzali fázy túžby po smrti. Mňa osobne najviac vzala za srdce tá časť tesne po Robinovom ochrnutí, najmä keď sa mu snažili odčítať z pier, čo chce povedať - napokon z neho vyšlo Let me die... Potom už to bol taký gradačný štandard - roky stabilizácie, relatívneho šťastia, prínosu pre spoločnosť, a t ď. Nehovorím, že som sa nudil, ale bol to taký priemer. V celkovom ponímaní to však bola najmä pekná spomienka producenta Jonathana Cavendisha na svojho otca, ktorý spôsobil revolúciu v zdravotnej starostlivosti o respiračne závislých pacientov. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film veľkou mierou pripomína Teóriu všetkého o Stephenovi Hawkingovi, až na myšlienku eutanázie. Táto kontroverzná myšlienka spôsobuje ťažkosti s hodnotením. Na jednej strane je tu oslavovaný život, na druhej strane je tu utrpenie, ktoré by chcel každý asi hneď ukončiť. Avšak najviac ma oslovila obetavosť manželky trpiaceho, ktorú stvárnila Claire Foy a tá tu herecky má v mojich očiach prevahu. Čakal som väčší nátlak na slzy diváka, ale našťastie to bol skôr krutý a pravdivý životný príbeh, žiadne umelé vyvolávanie citov. Koniec je samozrejme očakávaný od začiatku, otázka teda neznie, či sa to stane, ale ako a kedy sa to stane. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení se primárně odvíjí ze zkaženého závěru, jelikož když měl děj gradovat a měli z nás téct potoky slz, tak jsem se pouze šklebil na monitor svého notasu. Celých 20 minut filmaři zabili a nedopustili žádné citové zabarvení, které by jinak průměrný romantický film vyšvihl vzhůru v hodnocení. Takto dávám pouze 2*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Andy Serkis sice dokáže coby Glum nebo Ceasar zázraky, za kamerou má ale (přirozeně) ještě rezervy. I když na debut je to velmi solidní. Vybral si hluboký lidský příběh, který mnozí diváci milerádi zhltnou, já ovšem tahle oslavující (kde se dočkáme replik typu „vždy když sem jdu, odcházím silnější“) klišovitá dramata úplně nemusím. Zaprvé je děj zbytečně předpověditelný, zadruhé nikdy nejde úplně na dřeň. Náš hrdina má sice kvůli nákaze obrnou mizivé vyhlídky (samozřejmě chlapec zabojuje) a řeší závažné otázky typu eutanazie, vše je ovšem zabalené do uhlazeného konzervativního hávu. Od Serkise bych čekal něco dravějšího, s větším tahem na bránu. Tohle je v řadě momentů očekávatelné asi jako výhra Zemana v přímé volbě prezidenta. Vždyť i ve chvíli, kdy se dusí a bez cizí pomoci to nedá, nasadí vzápětí náš hrdina optimistický kukuč, že bych mu jednu vrazil. Logicky se nabízí srovnání s Teorií všeho, Eddie Redmayne na plátně postižený ALS si mě ovšem celkově získal podstatně víc. Ač neříkám, že by byl Andrew Garfield špatný. Naopak. Ve výsledku velmi dobře zahraný a solidně natočený film, já ovšem čekám něco navíc, nikoliv jen sázku na jistotu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Záběry svatebního dne Robina s Dianou a rodinný výlet na pláž, kde lze vidět Robina v původním křesle na konci filmu zachycené formátem Super 8, jsou autentické a pocházejí z video archivu rodiny. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2017 na filmovém festivalu v Torontu v Kanadě. (ČSFD)

Reklama

Reklama